UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: kroo ()
Datums: 02/11/2009 08:37

Labrīt!

2 jautājumu saistībā ar apkuri:
1) vai privātmājā var likt gan 22. gan 33. gan 11.tipa radiatorus (vienā sistēmā)?
2) vai galveno cirkulācijas loku var veidot 2. stāvā un , lai apkurinātu 1.stāvu, palaist trubas uz leju tajās vietās, kur būs radiatori 1.stāvā? tā kā tā nebūs vaļēja sistēma un ir paredzēts cirkulācijas sūknis, tad man liekas, ka problēmām nevajadzētu būt, bet nu īsti drošs neesmu :) esmu dzirdējis tad tajās vietās, kur trubas aiziet uz leju jāliek automātiskie atgaisotāji...

Paldies!

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: nokijs ()
Datums: 02/11/2009 08:54

Par radiatoriem. Tos var likt dažādus vienā sistēmā, galvenais lai apkures katlam pietiktu jaudas tos visus pavilkt.
Ja runā par caurulēm, tad labāk tomēr vilkt vai nu katram stāvam atsevišķu loku vai arī pa pirmo stāvu un veidot atzarus uz otro, bet nevis no otrā uz pirmo. Strādāt jau strādās arī tā sistēma, tikai būs papildus pretestība un gaisu būs ļoti grūti dabūt no sistēmas laukā.

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: kroo ()
Datums: 02/11/2009 10:04

paldies par atbildi!

njaa, tā varētu būt, ja karstais ūdens no augšas uz leju jādzen...

ehh, 1. stāvā apdare jau uztaisīta, kad tas tika darīts, tad nedomāju, ka reiz pienāks tāds brīdis, kad 2 .stāvā jau tiek likts reģipsis, jāsāk likt caurules aiz profiliem un kopumā bez centrālās apkures nekādi neiztikt (1.stāvs tiek pagaidām apkurināts ar čuguna krāsniņu). pamatā gan lielākā daļa apdzīvojamās platības būs arī 2.stāvā. (sanāks kādi 40m2 pirmajā + 70m2 otrajā). dikti jau negribas ar kausējamo plastmasu tagad tos 40 m2 "izdaiļot" un palaižot to no augšas tā būtu mazāk redzama un čakars arī mazāks.

nu bet piemēram, ja vienu, bet palielu radiatoru 22.tips x 500x2000 vai divus gabalus 22.tips x 500 x 1000 no augšas varētu piebarot? pārējiem it kā varētu pa apakšu tikt klāt ar zināmu, bet saprātīgu piepūli, īpaši nesabojājot telpas izskatu...vai ar tā atgaisošanu vajadzētu nodarboties piemēram reizi mēnesī, biežāk, retāk? kurināšanas režīms - neregulārs, plānots visdrīzāk jau nu čugunieku + aķi (bet ar līdz galam vēl neesmu pārliecināts).

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: andris181 ()
Datums: 02/11/2009 11:29

1). Protams, var likt visāda tipa radiatorus vienā sistēmā! Bet kam tas vajadzīgs, tas tik bojā skatu un katram radiatoram sava pretestība...
2). Vajag likt automātiskos atgaisotājus tajās vietās, kur caurule iet lejā. Savādāk plūsma drīz vien būs no gaisa ciet. Labāk netaisi no augšas uz leju - ja taisi, tad tikai ar atgaisotājiem. Bet vajadzētu tajās vietās piekļūt, kad nepieciešams. Pietiek ar radiatoru atgaisot 2x sezonā un viss. Par pārējiem atgaisotājiem - ja Tev vaļējā izplešanās tvertne (augšā), tad nav vajadzīgs. Liekais gaiss sakrāsies radiatoros. Ja mani, kad radiators nesilst, tad pie vainas varētu būt gaiss.

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: kroo ()
Datums: 02/11/2009 11:59

paldies andris181!

uz leju tad būtu jāsasilda tikai viens radiators. bet to atgaisotāju jāliek precīzi tajā vietā, kur atzars aiziet uz leju, vai tas var arī atrasties uz augšējā cirkulācijas loka kādu 1m...1,5m pirms lejā ejošā atzara ? tad viņam ļoti labi varētu nodrošināt piekļuvi.
kā vispār tas atgaisotājs dabojas? viņu jāpaspaida/jāpagriež/jāpaskrūvē un viss notiek?
izplešanās tvertne plānota slēgtā, pie katla kurtuvē. vai tas nozīmē ka tie atgaisotāji vēl kaut kur jāliek, ne tikai pie lejup ejošā atzara?

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: andris181 ()
Datums: 02/11/2009 12:17

Var atrasties 1m...1,5m pirms lejā ejošā zara, bet tas jāveido ar slīpumu, lai, kad izslēgtu sūkni, gaiss paceltos no stāvvada un aizplūstu uz aigaisotāju.
Atgaisotājus liek sistēmas augstākajās vietās (loģiski, gaiss ceļas uz augšu, sakrājas). Tur jāmeklē visādi līkumi, tajos gaiss sakrājas. Man domāt, ka vairs nevajag, pārējais gaiss paliek radiatoros (ja sūknis spēj to gaisu tur aizpumpēt). Un no jaunajiem radiatoriem dabūt ārā to viegli.

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: JanisJanis ()
Datums: 03/11/2009 23:15

Man patīk kad atgaisotājs ir nevis uzreiz pie caurules bet pie tādas kā tvertnītes vai resnākas caurules. Tad tas gaiss tajā tvertnītē var uzkrāties. Tā esmu redzējis "gudrie no ārzemēm" dara : ))))

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: soseds2 ()
Datums: 05/11/2009 14:49

JanisJanis, ari musu padomju laiku gudrie ta darija, usztadot atgaisosanas rezervuarus pirms atgaisosanas ventiliem. Jaunajas divcaurulu sistemas pat ir ieteicams tadus izveidot, ja netrauce vizuali. Automatiskie atgaisotaji nevienmer nostrada ari tiem vala esot, tadel ir labi, ka gaisam ir kur uzkraties.

Re: dažādu tipu radiatori + apkures loks 2. stāvā
Autors: slēpnis ()
Datums: 07/11/2009 14:41

Vecai mājai piebūvēju 2. stāvu un likās ērtāk caurules savilkt pa 2.stāva pārsegumu. Rezultātā 1.stāvā 6 radiatori barojas no augšas. Nekādus speciālus atgaisotājus neliku, bez problēmām atgaisojās ar radiatoriem. Viss darbojas. :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **   **   ***   **  ***   ***  **     ** 
 **     **  **  **    ****  **  **** ****  **     ** 
 ********   *****     ** ** **  ** *** **  **     ** 
 **         **  **    **  ****  **     **  **     ** 
 **         **   **   **   ***  **     **  **     ** 
 **         **    **  **    **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727