UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: Andrisn ()
Datums: 08/11/2009 10:04

Labdien. Pienācis laiks meklēt nerūsējošā tērauda izolēto dūmvadu pirtiņai. Izpētīts gatavo nopērkamo dūmvadu piedāvājuma spektrs, bet cenas tādas kodīgas. Tika sazvanīts arī kāds dūmvadu vietējais ražotājs un pēc sarunas saprasts, ka pasūtot pie vietējiem ražotājiem cenas ir ļoti demokrātiskas. Rekomendēja likt lielāka diametra skursteni(iekšējās čaulas diametrs), kā ir krāsns izvads. Mūsu krāsns izvads ir 102mm un tika ieteikts likt pat 150-160mm dūmvadu. Meklējot kopā tika atrasts ap desmit darbnīcu, kas nodarbojas ar šādu skursteņu ražošanu. Esmu lasījis, ka šāda veida skursteņiem ir ļoti svarīgi kā un cik kvalitatīvi tiek iestrādāta izolācija. Gribu pasūtīt dūmvadu(pat ja cena ir nedaudz augstāka kā citiem) darbnīcā, kas sava produkta kvalitātei pievērš lielu uzmanību. Vai pie mums ražotie dūmvadi ir sertificēti? Vai vietējā ražojuma dūmvadi ir pieejami ar speciālu savienotājžņaugu(kā rūpnieciskie) savienojumiem, jo daudz vienkāršaka uzstādīšana un vajadzības gadījumā arī demontāža? Ja kādam ir labas atsauksmes par kādu konkrētu vietējo dūmvadu ražotāju- padalieties pieredzē. Labprāt uzklausītu kāda apkures speciālista ieteikumu.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: pauljukas ()
Datums: 09/11/2009 22:33

Cik esmu dzirdējis, Latvijā neesot NEVIENA sertificēta dūmvadu ražotāja.
Pēc nesen redzētām bildēm šaubos, ka savā mājā liktu nesertificētu dūmvadu. Gala izmaksas var sanākt krietni lielākas. :(

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: aaaa ()
Datums: 09/11/2009 23:40

Pie mums nekad neko tādu neesmu redzējis, bet ziemeļvalstīs cauri jumta konstrukcijām un pārsegumiem pēc normatīviem obligāti jāliek trīskāršais bleķa skurstenis, resp., bleķa truba, vate, bleķa truba, vate, bleķa truba. Mums ir vienkārši dubultsienu izolētie. (shematiski te:
[www.nvi.se])
Atšķirība ir vietējo ražotāju apšaubāmajā vates iestrādē starp caurulēm. Rūpnieciskajiem tā vate ir cieta, rūpnieciski iestrādāta un principā nevar sēsties (tie vates gredzeni ir tik cieti, ka pa tiem var ar kājām staigāt). Par vietējiem brīnumiem ir visādi joki dzirdēti - tipa lai lētāk, liek nevis kā paredzēts tik un tik mm ņerža trubu, bet plānākas sienas, kas izdeg utt., arī vati liek pašdarbniecisku. Es nesaku, ka visi ražo mēslus, bet vajag obligāti zināt, ko pērk.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: Andrisn ()
Datums: 11/11/2009 00:35

Par to sertifikāciju un vates iestrādi ir ļoti daudz patiesības. Neesmu arī redzējis reklāmās, ka kāds apgalvotu par savas produkcijas sertifikāciju. Ir manītas atsauces uz skursteņslauķu cunftes ieteikumiem. Nedaudz palasīju par tiem nerūsējošā tērauda skursteņiem. Lai tos ražotu ir vesels lērums nerūsējošā tērauda(dažādu sastāvu), kas pie dažādu veidu apkurēm var būt nepieciešams pilnīgi dažāds. Baltijā tikai leišiem ir sertificēti ES Vilpra dūmeņi. Sāku jau pārdomāt variantu, ka skurstenis tiktu izvadīts caur sienu. Lai arī tas būtu nedaudz sarežģītāk, bet drošāk jau nu gan būtu nekā laist to caur divām koka konstrukcijām- griestiem un jumtu. Sākotnēji tas tā arī bij domāts, bet telpas ekonomijas dēļ pirtskrāsns tiek likta patālāk no ārsienas.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/11/2009 01:10

Nu kāds tur sertificets skurstenis pirtiņai. Tad jau lāvai un pirtsslotai arī vajag sertifikātu:). Tak paņem kārtīgu dzelzs trubu, pats nopako ar vati, tur kur iet caur koka konstrukcijām, apmūrē apkārt ķieģeļus vai uzbetonē betona kārtu un varēs perties uz nebēdu.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: aaaa ()
Datums: 11/11/2009 09:29

To cieto gredzenveida vati, ar ko izolēti skursteņi nemaz nekur nevar normāli nopirkt. Ir mīkstā ar drāšu sietiņu iekšā, kuru var tīt skurstenim apkārt, baltā krāsā, tā ir Paroc vate, kas iztur līdz 1200 grādiem. Arī grūti atrast, bet jāzvana Parokam un jāprasa, kur var dabūt. Cieto ugunsdrošo loksnēs var dabūt lielveikalos, bet to nevar locīt, tā lūzt. Man domāt sienai cauri izlaist tiešām ir daudz vienkāršāk. Labāk laist nevis horizontāli, bet nedaudz slīpi, piemēram 45 grādos.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: viesulis ()
Datums: 11/11/2009 09:31

Andris grib kā krievi saka-i bulku sjesķ,i na...sesķ-ja tu cilvēk gribi to birokrātu papīru(kas nebūt neko negarantē),tas ir un būs kodīgi.Man arī pirtij vajadzēja,bet tās cenas piespieda pašam depo visu nopirkt un salikt.Ja rokas galvai klausa-pusdiena,un skurstens gatavs,nav taču kosmosa kuģis.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/11/2009 09:35

Tieši tā- pirts nav kosmiskais kuģis un nekādas dižās tehnoliģijas tās celšanā nevajag. Senči gadsimtiem mazgājās pirtīs bez sertificētiem skursteņiem un nekas:)

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: Alvisss ()
Datums: 11/11/2009 16:59

nu nez, iemetu google "terauda skursteni" un viens no pimajiem ir šis: [www.kagri.lv]
kur tekstā ir teikts: "SIA "KAGRI" piedāvā Latvijā ražotu, sertificētu produktu, kas izgatavots no kvalitatīva nerūsējošā tērauda"
Par cenām gan neņemos spriest, bet tā nav, ka pie mums neko netaisa sertificētu.

Re: Nerūsējoša tērauda dūmvads.
Autors: E ()
Datums: 11/11/2009 17:17

Maza piebilde tam ko "aaaa" teica par ugunsdrošo vati, kas Depo loksnēs dabūjama. Jā, tā ir cieta un lūst, bet nevajag to mēģināt uzreiz visu plāksmi aptīt ap skursteni. Nogriez mazāku loksni un tad ar asu nazi vēl izgriez tādus V veida padziļinājumus, rezultātā varēs smuki aptīt ap izliektām virsmām (skursteni).

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.