UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Slēdzas aŗā ūdens apgādes automāa sūknis???
Autors: Alvisss ()
Datums: 09/11/2009 11:08

Pavasarī laukos uzliku ūdens apgādes automātu: hidrofords ar automātiku mājā, akā sūknis un uz sūkņa prettukšgaitas automāts (http://www.fonons.lv/sukni/hidrostp.htm). Līdz šim viss darbojās bez problēmām.
Tagad pēdējas dienās kaut kādu iemeslu dēļ sūknis nav ieslēdzies.
Rakstot šo jautājumu, radās arī viena ideja, bet to varēšu pārbaudīt vakarā. Vai ir tāda iespēja, ka automātika uz hidrofora ir izregulējies un kaut kāda iemesla dēļ noreaģē pie pārāk zema min spiediena, kā rezultātā spiediens sistēmā ir nokrities tik zemu, ka prettukšgaitas automāts nobloķē sūkni ātrāk, kā automātika dod signālu ieslēgties.
Bet, ja šis minējums ir nepareizs - kur vēl varētu būt problēma???

Re: Slēdzas aŗā ūdens apgādes automāa sūknis???
Autors: ibm ()
Datums: 09/11/2009 11:19

Nedošu uzreiz pareizo atbildi, tikai padalos ar savu konfigurāciju. Man sūknis ir bedrē ar visu regulēšanas automātu, mājās ir tikai hidrofors un, protams, otrs manometrs.

Ko tev vajadzētu - tā vai citādi "piespiest" sūkni ieslēgties un uzpumpēt spiedienu. Tad, ja automāts ir mājās iekšā, "kapa klusumā" samazini spiedienu(lej ūdeni ārā) un mēģini nofiksēt, pie kāda rādījuma (manometrs taču tev mājā?) saslēdzas regulatora kontakti. Visādā ziņā, mēģini nobloķēt (apiet) hidrostopu, tad būs skaidrs, kurš pie vainas.

Fonona mājaslapā tevis aprakstītais slēdzis nostrādā pie 0.5bar. Parasti jau spiediena slēdžu ieslēgšanās slieksni liek aptuveit 1.5 bar plus/mīnus. Skaidrs, ka jānočeko šī sadarbība, pilnīgi iespējams, ka štoperis nostrādā ātrāk. Vai arī izgājis no ierindas.

Re: Slēdzas aŗā ūdens apgādes automāa sūknis???
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/11/2009 11:31

Ja godīgi, tad nesaskatu nekadu vajadzību pēc tā hidrostop slēdža.Kur tad tas ūdens var palikt? Nu ja nu vienīgi pilnīga bezprātā vasarā no akas grib piepumpet milzīgu baseinu. Visdrīzak vainīgs tas sledzis, kurš stāv pie paša sūkņa un reaģē uz ūdens spiedienu. Tie mehāniskie spiediena releji ir reti sū** un sprāgst kā mušas. Vismaz es mājā ieliku orģinalā mehāniskā releja vietā krievulaiku manometru ar regulejamiem kontaktiem un bēdu vairs nezinu.

Re: Slēdzas aŗā ūdens apgādes automāa sūknis???
Autors: ibm ()
Datums: 10/11/2009 20:11

Zini, Didzi, man kakraz ir pozitīva pieredze ar to regulēšanas tomātu. Es nopirku sūkni pirms 4 gadiem, 1 gadu tas strādāja mājās, pēc tam pārliku pašu motoru ar visām ķeskām siltinātā bedrē, mājās palika hidrofori (protams, otrs manometrs arī). Nu lūk, tas sūknis manas muļķības dēļ tapa no kurmjiem ierakts līdz pusei zemē, respektīvi, strādāja neciešamos apstākļos, ieskaitot slapjumu, tagad, protams, esmu to visu novērsis, bet - tas oriģinālais regulators kā strādāja, tā strādā un, lai arī nav taču hermētisks, es vēl šovasar to apskatīju bez vāka - atsperes un kotakti tīri un viss darbojas. Nu.... katram savs.

attiecībā uz to vārstu, - es arī tam īpašu jēgu nesaskatu.

Re: Slēdzas aŗā ūdens apgādes automāa sūknis???
Autors: archaic ()
Datums: 23/11/2009 13:09

Pretspiediens varētu būt pie vainas. Paņem mašīnas pumpi un iepumpē. Varbūt palīdz. Ja nē, tad gan ir bēdīgāk. Vēl var paskatīties, vai nav aizlidojis vārsts akā. Ja tas arī vietā (tobiš sistēmā ir spiediens), tad točna jāskatās elektronika.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  **     **  ******** 
 **     **  **   **   ***   **  **     **     **    
 **         **  **    ****  **  **     **     **    
 ********   *****     ** ** **  **     **     **    
 **     **  **  **    **  ****   **   **      **    
 **     **  **   **   **   ***    ** **       **    
  *******   **    **  **    **     ***        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727