UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
pretvarsts apkures sistema
Autors: mestarstikis ()
Datums: 10/11/2009 17:15

uzstadiju kombineto boileri drazice 160l horizontalais !majas apkures sistema iet uz pasteci , bet ir cirkulacijas suknis . no katla gaisa uz beniniem iet 50 truba ,uz boileri , ir lod veida varsts kuru kad boileris uzsilis griezu ciet (kamer sildu boileri darbinu cirkulacijas sukni pec tam boilera kranu griezu ciet un maja iet uz pasteci )
Vai nav kads varsts ko iemontet aiz boilera lodveida ventila kas pats noturetu siltumu boileri lai krans nav muzigi jagroza ? Ieprieks pateicos par komentariem !

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/11/2009 17:53

Boilerim jāatrodas apkures sistēmas augstākajā punktā un nevajadzēs ne sūkni, ne pretvārstu. Siltais ūdens jau ceļas tikai uz augšu, bet kad beidz kurinat, uz leju tas neplūst un boileris vienmēr silts. Man tāda sistēma uz pašteci jau strādā daudzus gadus un nav neviena krāna vai vārsts.

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: malacis ()
Datums: 10/11/2009 18:05

ir termostatistiskie vārsti, kas atveras pie konkrētas ieregulētās temperatūras.

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: ibm ()
Datums: 10/11/2009 20:29

Varu pastāstīt savu risinājumu. Man gan nav pašteces sistēma, bet par boileri stāsts šāds.
Man ir kombinētais ELEKTROMET (poļu) boileris, 200l, stāv uz grīdas. Boilerim ir 2 ligzdas (1/2"), kas paredzētas termozondēm, ja gribētos tādas ielikt. Nu lūk, kurinot ar malkas katlu, dabiski, tu vari sakurināt boileri tā, ka maz neliksies, protams, arī man boilera kontūrā ir ventilis, ko grozīju vaļā-ciet, kamēr piegriezās. Šim boilera modelim iekšā ir 1" čūska, kopējais sildvirsmas laukums ap 1m2. Rezultāts - ļoti ātri uzsilst, bet, ja nenovaktē, tad pietiekami labi arī atdziest, ja laikus nenoslēdz kontūru.
Uztaisīju sekojošu sistēmu. Nopirku termodevējus, tādi ir santehnikas veikalos biezā slānī, regulējami no 30-90 grādiem, liekami AP trubu vai IEKŠĀ skrūvējami (vienu tādu, vienu tādu), maksā ap 10 lašiem plus/mīnus un elektromagnētisko vārstu (modeli, kuram NAV vajadzīgs priekšspiediens), tas gan maksā pie 60 (3/4 izmērs, 1/2 būs lētāk).
Ieskrūvēju vienu devēju boilerī, kas vaktē MAKSIMĀLO ŪDENS TEMPERATŪRU BOILERĪ, otru devēju uzliku uz trubas, kas iet no katla uz boileri un šis devējs vaktē MINIMĀLO SILTUMNESĒJA TEMPERATŪRU NO KATLA. Ķēdi saslēdzu tā, ka vārsts tur vaļā boilera kontūru, ja katls dod ne mazāk par 60 grādiem turpu, savukārt, kad ūdens boilerī uzsilis līdz 65-70 grādiem, otrs devējs aizver vārstu. Rezultātā boilera kontūram ir temperatūras "šķēres", kurās tas ir vaļā. Virs un zem tas ir ciet.

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: slēpnis ()
Datums: 11/11/2009 10:06

Aizmirsu precīzi, kā sauc, bet Tev vajag tādu figņu, kas tiek izmantota apkures sistēmās apejā, lai nesvilptu radiatoru vārsti, kad visi aizvērušies ciet, bet sūknis pumpē. Tas ir tāds vārsts kas pie noteikta spiediena atveras. To ieliksi uz boileri. Pašteces spiediens to nespēs atvērt un nekāda kustība nenotiks, kad sūknis nestrādās. Savukārt sūknim elektrību vajag padot caur boilera elektrisko ķēdi un caur vēl vienu termoreleju kaut kur pie katla. Tā boileris pats ieslēgs sūkni, kad tas būs nepieciešams, bet izslēgs, kad būs vajadzīgā temp. Otrs termorelejs lai boilera sūknis nestrādātu, kad katls auksts. Varbūt var parastajam pretvārstam Pa Ls~2 ielikt drusku stiprāku atsperi. Naudas ekonomija, jo tas apejas vārsts kaut kur ap Ls12 maksāja.

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: aaaa ()
Datums: 11/11/2009 10:32

Va vella...pārlasījos, skatos - atejas vārsts...vispār interesanti, kas tas tāds ir? Moš klozetpods? :)

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: mestarstikis ()
Datums: 11/11/2009 18:03

prieks ibm !
jusu sistema ir loti laba ! varbut vari atsutit kadas interneta atdreses kur sis lietas nopirkt (elektro magnetisko varstu un termo deveju ) , bet ar visiem kodiem ! pac noko no sis lietas nesaprotu ! butu loti pateicigs !

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: E ()
Datums: 11/11/2009 18:22

Es, savukārt, aiz boilera esmu ielicis termostatisko jaucējvārstu(ESBE ražotājs) un man vienalga kāda temperatūra boilerī. Neatkarīgi no tās man uz visiem karstā ūdens krāniem nāk konstanta iestādītā temperatūra (uzliku laikam 43 C). Boilerī var būt kaut vai 90. Ļoti patīkama lieta! Maksā gan tas vārsts padārgi, ap 38 LS.

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: khe ()
Datums: 12/02/2012 15:01

Kāds ir redzējis dotus KVS pretvārstiem, piem 1'? Kā lai aprēķina pārsūknētā ūdens daudzumu/min. katla mazajā lokā, ja tajā ir pretvārsts
[www.gidrocity.lv]ļas/Bronzas-un-misiņa-fasondaļas/Pretvārsti&PRICESPEC=11648
un ESBE termovārsts
[www.santrade.lv]
Sūknis ir 25-7 Halm.
[www.sanel.lv]

Re: pretvarsts apkures sistema
Autors: khe ()
Datums: 12/02/2012 15:04

[www.gidrocity.lv]ļas/Bronzas-un-misiņa-fasondaļas/Pretvārsti&PRICESPEC=84144
pretvārstam

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **   ******    **    **  **     ** 
 **        ***   ***  **    **   **   **   **     ** 
 **        **** ****  **         **  **    **     ** 
 **        ** *** **  **   ****  *****     ********* 
 **        **     **  **    **   **  **    **     ** 
 **        **     **  **    **   **   **   **     ** 
 ********  **     **   ******    **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727