UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Transformatora uzstādīšana
Autors: oga ()
Datums: 19/11/2009 11:49

Pirms kāda laiciņa biju rakstījusi iesniegumu Latvenergo par elektrības pievilkšanu manam zemesgabalam. Rezultātā atsūtīja tāmi ar astronomisku summu, kaut gan jāvelk bija tikai 600 m no tuvējā transformātora. Bet lieta tāda, ka manu zemi šķērso augstsprieguma līnija ar stabu. Vai nebūtu loģiskāk pa taisno pieslēgties šai līnijai, un lētāk arī? Turklāt, vai man nepienākas kaut kādas atlaides sakarā ar to, ka šāda līnija atrodas uz manas zemes un ir apgrūtinājums?? (Diemžēl dēļ šīs līnijas man jāatsakās no dīķa rakšanas vispiemērotākajā vietā.) Skatījos Latvenergo mājaslapā, ka transformātora uzstādīšanas vidējās izmaksas kurā tur gadā (laikam 2007.) bija ap 6000 Ls, bet man piedāvā ievilkst elektrību no tuvākā transformātora par Ls 9000. Kur loģika? Un vai pastāv iespēja, ka uz šo brīdi cenas tomēr ir krietni kritušās?
Varbūt kāds nesen ir izcīnījis transformatora uzstādīšanu un varētu padalīties ar izmaksām?


Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/11/2009 12:13

Vai ik dienas nāk jautājumi gandrīz par vienu tēmu... Lūk kāds ir "dalījies" ar teju par divām kārtām atšķirīgu izmaksu starpību:
[www.building.lv]
Man arī tehniskajos noteikumos bija prasīta transformatora jaudas palielināšana, taču pirms ievilkšanas paskatījās reāli, ka bez manis bija pieslēgti tikai 2 lietotāji, trafu neaiztika un maksāt par to nelika.
Ja cauri iet 20 kV līnija, tad viena maza individuālā trafa uzlikšana stabā maksā manuprāt ap 2 kLs. Bez tam Tu vari prasīt apiet savu iecerēto dīķvietu ar kabeli, ja apņemies apmaksāt izdevumus.

Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: urods ()
Datums: 19/11/2009 14:27

diez vai ap 2k tiksi cauri, minimums 3-4 Lati!!!!

Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: Kukainītis ()
Datums: 19/11/2009 15:15

Jūtu līdzi no sirds...
Man tikko viss ir noformēts līdz galam, izmaksāja ap 3.5 tkst katram, likāmies kopā ar 3 kaimiņiem. Skaitītājs ir ~ 80 m no jaunbūves, tur arī kabelis bija 10 d (!) laikā jāpievelk, citādi var zaudēt visu iepriekš samaksāto par trafiņu.
Viss ilga gandrīz 2.5 gadus, jo no pirmā varianta, kad vieniem pašiem uzstāda atteicāmies, tas būtu izmaksājis ~ 6 tkst (turklāt izmaksas rēķinā 1.9 x atšķīrās no tāmes!!!). Arī iet el-līnija pār zemi, tas neko nemainīs.
Tā ka iesaku apbruņoties ar dzelzs nerviem, salikties kopā ar esošiem vai potenciāliem kaimiņiem un... uz priekšu.
p.s. Bet to kaifu, kad pirmo reizi uzsilda kafiju klaja lauka visū pie jaunbūves stūra... :)))))))))

Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: guliks ()
Datums: 22/11/2009 16:27

Kurā vietā atrodas pieslēgums? Galīgās izmaksas var krasi atšķirties no aptuvenajām, jo darbu un materiālu izmaksas ir diezgan krasi samazinājušās_Ja interesē projekta izstrāde un izbūve kurzemes pusē, varu palīdzēt_augstspriegums(at)inbox.lv

Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: m. ()
Datums: 22/11/2009 20:08

Projekts paslaik 150 ls
Var buut nepeicieshama topograafija.

Pasham atnaaca uz reeekins par 300 metru triisfazu draati reekins kkas pie 5500 ls nenjemot to LTK dalju. Ar LTK atlaidi kkkas pie 3500 ls.

Paslaik esmu sanjeemis datus ka izbuuuve kopaaa ar manu 100 metrus talak esosho kaiminju izmaxaaa.

Draats 500 ls + 500 ls skapji un komutators.

Skapji mums itkaa ir kur ir vel brivas vietas katram vienam skaititaajam, ceru ka derees. Ja neee tad varot dabuut visu letaak, skapjus laikam var pat lietotus. Draati domaju ka nebutu veeelams, bet draugs elektribas projektu buvdarbu vaditajs teica ka visu var dabuut letaaak Latgaliteee.

Takaa paslaik man peec nalika sanaaaak tikai materiaaali 500 ls njemot visu jaunu un spidiiigu.

Veel intresee darbs, piemeram man 150 metri gar celju nav nekaadu komunikaaciju, vai es drikstu tur transheju kabelim dziit ar transhejas raceeja uzkabi, talaak 150 metrus ir LTK kabels viena puseee bet es varu dziit tur 50 cm talaaak. Vinsh pa vienu pusi zemes streemelei iet. Ja nevar tad varu ar rocinjaaa ieraxt, taaa itkaa varot visu sarunaaaat zem letes.


Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: moldriks ()
Datums: 22/11/2009 21:59

Kā nu kurā vietā tas projekts, par skici neko neteiktu 150Ls :) Neesmu redzējis, ka Latvenergo kādam dotu kādas atlaides vai kāds supervaronis riskētu ar savu sertifikātu 5Ls dēļ_Kabelis 4x240 maksā ap 6Ls/m, tā kā ja tikai maksāji par savu drāti, tad esi mazliet pārmaksājis_Neesmu redzējis no As Sadales nevienu, kurš pieņemtu ekspluatācijā noplukušas kastes no latgalītes, protams, bez pases un firmu, kas gatava ielaisties afērās par kapeikām, no kurām pat nodokļus nevar nomaksāt :)

Gribētos redzēt, kā tu notrāpīsi tos 50cm un kā maksāsies sods, ja kāds kaimiņš iedos ziņu būvvaldei_

Re: Transformatora uzstādīšana
Autors: m. ()
Datums: 22/11/2009 23:36

Neredzu jeegu rakstiit bernu biedejamas mulkiibas.

Es par projektu maksaaaju 300 ls, paslaik maksaajot jau 150 ls.
Kabelis 4x35 prieksh diviem cilvekiem ls 1,20 metraaa (x 400m)
Latvenergo dalja 40%, es vinju tikai taa nosaucu par atlaidi.
Par kasteem nezinu, nesmu vel saticis draugu elektriki, tad runashu kas ko.

Par 50 centimetriem, jautajums bija vai drikst pirmos 150 metrus (paslaik sanaaaak gan kadas 3/5 distances). Paslaik paskatos skicee uz topografijas, vispar man tur pedeejie 50 metri tas Lattelekom kabels ir, uz aci izskataas ka planotais attalums starp manu elektribas draati un LTK kabeli ir apmeram 1/4dala no divjoslu sosejas. Ceru ka bus kadi dati kaa/kur tas kabelis ieguldiits (topografija tak tam jabut noradiitam loti preciizi). Ar rocinjaam rakt ir domats vinji tur prasa sertificeetus raceejus kuri notekti bus expensive.


Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.