UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ugunsdzēsības ūdensvada sistēma
Autors: Gizmo ()
Datums: 11/12/2009 12:31

Nekādi netieku skaidrībā...
Ēku iekšējo ugunsdzēsības sistēmu taisa sauso? Tas ir cauruļvadi tukši, ugunsgrēka gadījuma nostrādā elektroaizbīdnis un sistēma piepildās!? Vai tomēr sistēma ir pilna ar ūdeni? Manā gadījumā ugunsdzēsības sistēma ir atsevišķa no sadzīves ūdensvada sist. Varbūt kāds var aprakstīt ugunsdzēsības sist. darbības principu. Esmu dzirdējis, ka tai jābūt pilnai ar ūdeni, bet kādam nolūkam tad domāts elektroaizbīdnis sist. sākumā?
LBN Iekšējais ūdensvads un kanalizācija par šo nekas nav minēts.
Paldies.

Re: Ugunsdzēsības ūdensvada sistēma
Autors: JanisJanis ()
Datums: 12/12/2009 23:51

Ir sausas sistemas un ir slapjas. Piemeram auto stavvietaas ir sausaas sistemas, jo ja taas buutu pilnas tad sasaltu. Aizbidnis vajadzigs lai padotu vairak udens, kas parasti neiet cau skaititaju. Paskaties kada diametra tur skaititjas! DN20? Ja buusuguns greks cik caur tadu padzeesiisi? Lidzigi varsti liekas lai atdalitu sauso no slapjaas ar.

Re: Ugunsdzēsības ūdensvada sistēma
Autors: Gizmo ()
Datums: 14/12/2009 18:08

Kā reiz ir autostāvvieta, bet no tās uz augshu attiet ugunsdzēsības stāvvadi pa ēku. Šķiet var taisīt 2variantus. Likt sauso sistēmu visai ēkai vai taisīt slapjo, bet tad jāliek autostaavietaa apsildes kabelis uz ugunsdzeesiibas caurulvadiem.
Kura sistēma skaitās labāka? Manuprāt slapjā, jo tad ugunsgrēka gadījumā nav nepieciešams laiks līdz atnāks ūdens pie hidrantiem.

Re: Ugunsdzēsības ūdensvada sistēma
Autors: JanisJanis ()
Datums: 15/12/2009 13:04

Stavvietai jabut sausajai sistemai un ekai slapjajai. Apsildes kabeli nav labi, jo tos medz izslegt un ari elektriba medz pazust. Un shobrid visi meedz taupit energoresursus.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.