UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pagaidu skurstenis jotul krāsniņai
Autors: Alvisss ()
Datums: 14/12/2009 12:21

Pie lauku mājas uzcēlu piebūvi, patreiz ir gāzbetona sienas+vate, un slīpais jumts un vate star spārēm, kā arī salikti logi un ārdurvis. Iekšā nekas nav darīts. Caur piebūvi tiek organizēta ieiešana mājā un nokļūšana virtuvē (pirmā telpa ieejot mājā). Lai nedzesētu virtuvi un pažāvētu pašu piebūvi pirms tālāko darbu uzsākšanas, ir doma piebūvi apkurināt.
Ir Jotul krāsniņa, kurai vajadzētu uztaisīt kādu pagaidu skursteni. izlaidīšu to cauri sienai, kur nākotnē tā pat ir plānots skurstenis. Bet nu patreiz jāiztiek ar kādu pagaidu risinājumu. Ko ieteiksiet?
Vienā servisā redzēju, ka dūmvadam tika izmantota ventilācijas truba. Nu tāda cietā, metāla truba, nevis tā gofrētā. Vo šitāda, ja spējat saskatīt: [bromus.lv]
Vai šitādu drīkst izmantot kā pagaidu variantu?

Re: Pagaidu skurstenis jotul krāsniņai
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/12/2009 12:45

Cinkota metāla truba nav pats labakais variants, jo cinks sakarstot riebīgi smird un nekādas labās vielas neizdala, bet ja auksti, tad var jau arī cinkoto trubu. Principā der jebkura attiecīga diametra bleķa vai arī biezāku sienu caurule. Vecos laikos pagaidu skursteni taisīja no tadām trubam kādas mētājās sētmalē, bet tagad laikam japērk bodē jaunas:).

Re: Pagaidu skurstenis jotul krāsniņai
Autors: V.L ()
Datums: 25/05/2010 14:21

Ļoti labas skursteņu izolēšanai ir Promatect loksnes, kā arī citi materiāli.
Zvaniet-28818222

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.