UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
gāzes apkures sistēma
Autors: Linda3 ()
Datums: 09/01/2010 17:36

Gribu noskaidrot vienreiz par visām reizēm. Kādu gāzi izmanto kurināšanai Junkers vai citu firmu apkures katliem? vai to pašu gāzi ko gāzesplītij? vēlos pirkt dzīvokli, gazes vada truba ir dzīvoklī ievilkta un aizmetināta, jo iepriekšējais saimnieks nav maksājis par gāzi un uzkrājis parādu, skaitītājs ar nemaz nav. šajā gadījumā kurš nosedz gāzes parādu, nākošais īpašnieks vai arī rēķins paliek tam pašam saimniekam???

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: z ()
Datums: 09/01/2010 18:40

Jebkurš gāzes katlu ražotājs ražo katlus, kuru atsevišķi modeļi piemēroti konkrētiem gāzes veidiem: metānam /tautā sauktam par dabazgāzi/, propāna-butāna maisījumam /šķidrā jeb balonu gāze/ un mākslīgām gāzēm /koksagāzēm, no Igaunijas degakmens iegūtām gāzēm/. Visas šīs gāzes ir izmantojamas arī gāzesplītīm.
kāds gāzes veids ir bijis izmantots jūsu mājā un kas ir tās piegādātājs, to visvieglāk uzprasīt tuvākajam kaimiņam.
Kādas iespējas atjaunot gāzes padevi dotajā dzīvoklī un kas atmaksās ar to saistītos izdevumus, to paskaidros dotās gāzes apgādes sistēmas īpašnieks.

ja Linda3 negribētu tēlot tādu pagrīdnieci un spētu minēt vismaz reģionu, kurā atrodas iegādātais dzīvoklis, varētu runāt konkrētāk.

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: aaaa ()
Datums: 09/01/2010 19:40

Interesanti, kur Latvijā pa caurulēm piegādā ko citu, kas nebūtu dabasgāze, jeb metāns? Cik zinu, nekur, tad kāpēc domāt, ka pa trubu nenāk dabasgāze? Un apkalpo to tikai viens vienīgs visiem zināms saimnieks - Latvijas Gāze. Jāzvana viņu operatoriem un droši, ka pa telefonu visu var noskaidrot - cik parāds, kā var pieslēgt atpakaļ utt. Bet tas nebūt vēl nenozīmē, ka var ievilkt gāzes apkuri, jo, kā visi zinām, mūsu zemītē, mēs visi sparīgi cenšamies un plēšamies par to, lai nevienam nekas nebūtu, lai neviens neko neuztaisītu, pasarg Dies' vēl gāzes apkuri - tam mums ir izstrādāti smalki un gari noteikumi, nolikumi, rezolūcijas utt., kas jebkuru normāla cilvēka centienu padara vismaz nožēlojamu.
Vispār LG ir riktigs padomju kantoris - paziņa stāstīja, viņam ir māja ar gāzes apkuri - turpat savā zemesgabalā viņš uzcēlis otru māju - nu tādu kā viesu māju un tajā, protams, arī grib ierīkot gāzes apkuri. Tikai, lai tos dažus metrus gāzi aizvilktu līdz jaunajai mājai LG prasa 2000 Ls. Tikai pieslēgums - 700 Ls. Interesanti, ka darbs tur reāli ir 1 cilvēkam pāris stundas. Lattelecom, savukārt, jaunu pieslēgumu veic bez maksas, lai gan darbs - vai jāiegulda zem zemes kabelis, vai gāzes caurules, ir praktiski tieši tāds pats. Un mēneša maksājumus mājas apkurei ar gāzi grūti pat salīdzināt ar telefona/interneta mēnešmaksājumiem. Nezinu, kāpēc LG tik sparīgi cīnās par to, lai viņiem būtu pēc iespējas mazāk klientu. Personīgi pazīstu vairākus cilvēkus, kas tieši absurdo pieslēgšanas tāmju dēļ gāzes apkures vietā izvēlējušies SS apkuri. Riktīga muļķu zeme.

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: Linda3 ()
Datums: 09/01/2010 21:34

Atvainojiet cienījamais z kungs, bet es nēEsmu nekāda pagrīdniece. Dzīvoklis atrodas pērnavas ielas rajonā, pēdējais stāvs! cik man tāds pieslēgums varētu izmaksāt no LG puses? un cik varētu izmaksāt apkures sistēmas ierīkošana un gāzes katla izcenojumi ar visiem tiem VAJADZĪGAJIEM pribambasiem. plānoju ka dzīvoklī es uzstādīšu trīs radiatorus?jo dzīvoklī nav apkures sistēmas kā tādas. dzīvoklis ir 50m2 liels! vai ir arī tādi gāzes katli kuri silda ūdeni, teiksim 50L boilerī, nelaižot siltumu uz radiatoriem? vasarā būtu ļoti noderīgi!!! jo dzīvoklī nav siltā ūdens.

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2010 21:48

Pēc savas pieredzes: Jāsāk ar gāzes apkures sertificētu projektētāju (līdzi inventarizācijas lieta).Tas ka gāzes vads aizmetināts- labi, tas samazinās izmaksas, jo gāzes pievadītājiem mazāk darba, un vienalga, jāliek speciālais apkures gāzes skaitītājs, kā arī , ja liksiet gāzes plīti, attiecīgi jāizveido pieslēgums. Projektētājs dos uzdevumu, kas jānokārto: Skursteņslauķa izziņa, ka attiecīgā dzīvoklī ir izpildāmi visi gāzes apkures uzstādīšanas nosacījumi (vieta, pienākošā, aizejošā gaisa sistēma, kas attiecīgi atbilst drošības tehnikai, un t.t.). Tad kad šis papīrītis būs uz rokas, , jādodās uz gāzes kantori, pēc projekta uzdevuma apstiprinājuma. Tad projekts.... Tad tā izpilde. Pēc izbūves- atkal skursteņslauķis, ar dokumentu, ka visi nosacījumi izpildīti. Un tad apkures palaišana, ko izdara sertificēts attiecīgās apkures sistēmas speciālists. Sildieties vesela.

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: z ()
Datums: 10/01/2010 00:15

Posted by: aaaa (IP Logged)
Latvijā pa caurulēm piegādā ko citu, kas nebūtu dabasgāze, jeb metāns?

Ja cilvēki Latviju iedomājas kā Rīgas centru, tad jā, bet pat tādās attālās vietās kā Jugla un Imanta vēl šobrīd veseli kvartāli barojas no pazemes cisternām, un Vecrīgā vai katru nedēļu var uzskriet virsū onkuļiem ar sarkanu gāzesbalonu uz pleca.

Posted by: Rx (IP Logged)
Jāsāk ar gāzes apkures sertificētu projektētāju (līdzi inventarizācijas lieta).

Viss, kas saistās ar būvniecību, sākas ar Tehniskajiem noteikumiem un tikai pamatojoties uz tiem sertificēts projektētājs veiks projekta izstrādi.


Posted by: Linda3 (IP Logged)
Dzīvoklis atrodas pērnavas ielas rajonā, pēdējais stāvs

Tas var izrādīties liktenīgi... Pērnavas ielas gāzes apgādes sistēmas savulaik tika izbūvētas neparedzot perspektīvā gāzes apkures ierīkošanu, ja pienākošā/aizmetinātā/ gāzesvada diametrs būs par mazu, lai nodrošinātu kombinētā apkures katla/apkure+siltais ūdens/ jaudu, Latvijas Gāze var pieprasīt par saviem līdzekļiem palielināt visas mājas stāvvada diametru. Tāds darbs vien var pārsniegt Latenergo kopējo rēķinu par vairākiem gadiem, ja dzīvoklī ierīkotu elektroapkuri.
Jādodas uz Vagonu 20 pēc tehniskajiem noteikumiem līdz ņemot dokumentu, kurš apliecina īpašumtiesības uz doto dzīvokli un tehniskā daļa dos slēdzienu vai atteikumu par gazifikācijas iespējām.

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: Linda3 ()
Datums: 10/01/2010 00:17

gāzes plīti nelikšu! bet cik tas man varētu izmaksāt sākuma stadijā?

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: z ()
Datums: 10/01/2010 00:42

kamēr nav zināmas tehniskajos noteikumos uzstādītās prasības, par izmaksām neko nav iespējams pateikt...
aptuvenās pieslēguma maksas var apskatīt šeit:
[www.lg.lv]

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: Didims ()
Datums: 10/01/2010 11:16

Gāzes trubas pēc ilgas nelietošanas var neatļaut izmantot un likt taisīt jaunu pieslēgumu

Re: gāzes apkures sistēma
Autors: viser ()
Datums: 10/01/2010 14:38

Nu, es ieteiktu protams, visu iespejamo uzzinaat LG, un tad panemt skurstenslauki, lai noskaidrotu vai tas ir iespejams skursteniem pievienot izvadu.

Man vienaa gadiijumaa ar to viss beidzaas, jo izraadijaas ka jau skurstenii ir ievadiiti divi gaazes katli, un vairaak, diemzheel...

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **    **  ********   **    ** 
 **  **  **   **  **   **   **   **     **  **   **  
 **  **  **    ****    **  **    **     **  **  **   
 **  **  **     **     *****     **     **  *****    
 **  **  **     **     **  **    **     **  **  **   
 **  **  **     **     **   **   **     **  **   **  
  ***  ***      **     **    **  ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727