UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pievads ēkai_
Autors: bubziks ()
Datums: 16/01/2010 20:32

Vai izbūvējot 0,4kV pievadu ēkai no LU kastes ir jāņem rakšanas atļauja?_T.i Ķekavas pusē_Savā novadā varu ierakt bez liekas dokumentu kārtošanas_

Re: Pievads ēkai_
Autors: HARIJS1 ()
Datums: 17/01/2010 17:03

atkarībā kur tev tā LU KASTE ATRODAS. JA SĒTĀ UN NAV NEKĀDU KOMUNIKĀCIJU TUVUMĀ tad var bez atļaujas. bet latvenerg jau ar vajadzēs izsaukt kas tev bombes noņēms???

Re: Pievads ēkai_
Autors: ibm ()
Datums: 18/01/2010 11:32

Ja roc cauri savai teritorijai un nešķērso un netuvojies nekādiem citiem tīkliem, tad RAKŠANAS atļauju nevajag. Bet LE jau ir parūpējies par pārējo: lai pieslēgtu un nodotu mājas pievadu, tev vajadzēs kabeļa guldīšanas aktu, mērījumu protokolu, dabiski, tas ietver mērītāja sertifikātu un mērieriīces pārbaudes sertifikātu - kopijas dabiski, bet to visu vajadzēs, lai pēc tam savu ierakto kabeli pieslēgtu pie LU. Nu, to visu, kas nepieciešams, protams, var uzzināt pašā LE visprecīzāk.

Man tieši tā bija. Protams, tu vari rakt un guldīt kabeli pats, savukārt, lai iegūtu minētos dokumentus, jāatrod cilvēks, kuram šādi papīri ir, viņš vai nu atbrauc pats un paskatās, vai, ja ir uzticams draugs, tad vnk izsniedz tev dokumentus. Jebkurā gadījumā tu viņam maksā gan par to, ka viņš ir ieguvis šo sertifikātu, gan par to, ka uztur kārtībā un verificētu mēraparatūru, gan par to, ka būtībā atbild par tava ievada mērījumu nodošanu LE.

Sorry, varbūt par daudz spamoju... bet apmēram tā tas ir.

Re: Pievads ēkai_
Autors: HARIJS1 ()
Datums: 18/01/2010 17:46

ibm raksta pilnīgu bulšītu! vispirms vaig noskaidrot kas jārok un tad gudri spriedelēt! atkarībā no piederības robežas. parasti mūsdienās LU kastes robeža ir uz lietotāja kabeļa pievienojuma kontaktiem. t.i. konakti aiz skaitītāja kur tu vienosi savu uz māju aizejošo kabeli. un šajā gadījumā nekādi akti un sertifikāti nav vajadzīgi. ņem pats un roc kā gribi. LE pilnīgi pie kājas jo latvenergo piederība beidzas LU kastē. un viņi par abonenta kabeļiem neatbild. bet pirms darba sākšanas obligādi vajadzētu konsult. pie LE, jo blombes nost plēst nevari!!!

Re: Pievads ēkai_
Autors: zihers ()
Datums: 19/01/2010 12:52

Kādreiz var ieskatīties normatīvu prasībās, no kurām dažas, liekas, par tēmu:
Aizsargjoslu likums-
16.pants 2.daļa punkti 3 un 5 (par aizsargjoslām),
35.pants 6.daļa un 45.pants 1.daļa punkts 10 (par darbu veikšanu);
Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi-
93.punkts (par pieslēgšanu).
Katrā novadā uz šīm lietām skatās savādāk, bet gadījumā, ja tiks bojātas kādas konikācijas, tad pārsvarā reakcija ir vienāda.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.