UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Ligaaa ()
Datums: 18/01/2010 13:55

Gribeju uzzinaat cik daudz naudas meenesii "apeed" juusu kondensaacijas gaazes katli ? Mums ir ACV Prestige un nenosiltinaata maaja... Ja aaraa ir mazi miinusi, tad sanaak ap 180Ls (apkure+udens), ja aaraa lielie miinusi kaa tagad, tad maksaajam ap 300Ls. Mums otrais staavs vispaar ciet, un radiatori aizgriezti, kurinam tikai 1staavu, t.i. 80kvm. Vai mums ir ceriiba, ka peec nosiltinaashanas summa dramatiski samazinaasies ? Jebshu tas katls ir suuu... un daudz pateeree ?

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Ligaaa ()
Datums: 18/01/2010 14:12

Piebildiishu veel, ka ar visu sho pateerinju maajaas ir ap 18-20graadu. Maaja no 30cm fibo, bet no iekshas mashiinapmetums, liidz ar to cauri it kaa nepuush. Vai tieshaam tas 300Ls pateerinjsh uz 80kvm ir tikai deelj nenosiltinaashanas jebshu tas katls eed daudz ?

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: pauljukas ()
Datums: 18/01/2010 16:34

Izkalusās pēc otrā varianta.
Var jau būt ka arī ir nepareizi izbūvēta sistēma, nenoregulēts katls, vai kas cits.
Ar telepātiju diezvai kāds te nodarbojas un šāda patēriņa iemeslus noteikt forumā būs pagrūti! :)

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Ligaaa ()
Datums: 18/01/2010 16:54

Vai jauns katls vareetu buut nenoreguleets, ja to uzstaadija pashi katla izplatiitaaji ? Un kas vareetu apsekot sisteemu un noteikt vai taa pareizi izbuuveeta ? (vai tas maz ir iespeejams, ja visas trubas iemuureetas un dokumentaacijas nav? ) Godiigi sakot es nemaz neshaubos, ka tur kaut kas vareetu buut nepareizi izbuuveets, jo tas santehnikjis bij drausmiigi nekompetents, ko diemzheel uzzinaajaam tik tad, kad mums cits santehnikjis lika apkures un uudens sisteemu un visus ar to saistiitos pribambasus un laboja lazhas, kas veel nebij iemuureetas. Nemaz nerunaajot par taameem, kuraas bij kaudze trubu, kuras muusu maajaa nemaz nav ieliktas.

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: z ()
Datums: 18/01/2010 21:18

kondensācijas katla ieregulējumi ļoti būtiski ietekmē gāzes patēriņu/katls ieregulējas pēc degmaisījuma sastāva/, tāpat apkures sistēmas izbūves kļūdas/katls paredzēts zemo temperatūru apkures sistēmām/ spēj jūtami iespaidot gāzes patēriņu.
ACV katlu izplatītāji Latvijā ir firma Gilius, bet liekas neticami ka viņu pārstāvis būtu palaidis katlu ekspluatācijā pie nepareizi izbūvētas apkures sistēmas...tādos gadījumos parasti tiek izdarīts ieraksts katla garantijas talonā ar garantijas atteikumu.
Vai katla garantijas talons vispār ir aizpildīts un tam pievienota izdruka ar dūmgāzu sastāva mērījumiem ieregulēšanas brīdī?

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Jo ()
Datums: 18/01/2010 21:33

TIKAI un VIENĪGI siltināšanas vaina.

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: z ()
Datums: 18/01/2010 22:50

pa 300 ls mēnesī dedzinot dabasgāzi iegūsim vismaz 10 MWh, ar to siltumu 80 kvadrātu plēves mājā nenosalsi...

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Ligaaa ()
Datums: 20/01/2010 16:07

Jaapameklee tie katla papiiri, pirkts tieshaam no Gilius, bet neatceros, ka tur buutu veikti kaadi duumgaazu meeriijumi. Atceros tik, ka tas, kas to katlu lika, teica, ka radiatori mums taadi pamazi. Man jau pashai saak likties, ka tas katls mums vienkaarshi tika iesmeereets, lai kaads vareetu nopelniit, neskatoties uz to, ka tas varbuut nebij iisti piemeerots sisteemai, jo saakotneeji bij domaats likt jonu katlu, kursh laikam iet uz augstaakaam T, liidz ar to radiatori nav baisi lieli. Par to, ka sisteemai var pielikt klaat aareejos T meeriitaajus, kas automaatiski regulee, katlu, uzzinaaju tikai veelaak, lasot lielo katla instrukciju. Sanaak vislaik pashiem reguleet katlu uz augshu un leju. Siltaa griida mums tikai 1.staava viesistabaa (taa ir vieniigaa telpa ar T meeriitaaju, kas savienots ar taam termogalvaam)un ja saliidzina viesistabas T ar istabas T (kur staav radiators), tad istabaa ir auksts, kas laikam liecina ka jaaliek katlam augstaaka T.

Ja es griezhu katlu uz augstiem graadiem, tad vinjsh darbosies kaa parasts gaazes katls ? Cik saprotu tas ekonomiskais kondensaacijas rezhiims skaitaas liidz 50 graadiem ?

Shobriid katlu izrubijaam uz 25graadiem un sildamies ar elektriskajiem sildaamajiem, jo 300Ls maksaat par apkuri nevaram. Vaardsakot sviests.

Vai kaads var ieteikt kaadu normaalu speciaalistu, kas nav kaadu iekaartu andeleetaajs, bet var noveerteet visu to sisteemu un ieteikt ko vispaar var dariit, ko mainiit utt ?

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 20/01/2010 17:23

Vai tik pie vainas nebūs pati apkures sistēma, ja jau bija tās piezīmes par to nekompetento santehniķi ! Ja viss iemūrēts un neko neredz tad varbūt cauruļvadiem arī izolācija nav uzlikta un vēl kādi brīnumi !

Re: Kondensacijas tipa gazes katls
Autors: z ()
Datums: 20/01/2010 20:07

kurā Latvijas nostūrī tas katls atrodas un ar kādu gāzi tas darbojas?/dabasgāzi, sašķidrināto no cisternas vai no baloniem/

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.