UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/01/2010 22:15

Sveiciens jaunajā gadā.

1. Pagājušajā gadā novembrī man uzsprāga Dražice 100 l vertikālais boileris, kalpoja no 2003 gada, bet vienalga kautkā par maz. Taisīts vaļā šajā periodā bija 2x. Anods tika mainīts 1x. Tagad ārā sals un neesmu ticis vēl pilnībā izārdīt veco, lai noskaidrotu kur tieši ir plaisa/caurums, ir aizdomas ka blīve, kas ir tai skrūvei no augšas, nobaidzās. Vēlkām moš ielikšu kautkur bildes
Pozitīvais moments bija tas, ka tas notika no rīta kad vēl bijām mājās, līdz ar to bez jebkādām nopietnām sekām.
2. Operatīvi tajā pašā dienā iepirku Thermor 100l vertikālo ar titāna aktīvo anodu.
Mērot patēriņu, sanāca aptuveni tāds pats kā Dražice. KAs arī pierāda, ka intensīvas lietošanas gadījumā boilera izolācijas biezumam nav būtiskas ekonomiskas ietekmes. informācijai - Thermor ir plānāka izolācija! Vienreiz bija nepieciešams izraut boilera vadu no rozetes, tā viš nostāvēja izslēgts visu dienu, vakarā biju manāmi pārsteigts, ka anoda gatavības diode joprojām deg, tā arī nesapratu no kā tā barojas. Pagaidām liekas esmu apmierināts, vienīgi pēc Dražice nopietnajiem karināšanas kronšteiniem šim bija tāds nenopietns stiprinājums, ko nomainīju pret Dražices veco, skrūvju diametrs mainījās, Dražicei pie boilera kronšteins stiprinājās ar izteikti resnākām skrūvēm. Tiesa Thermor ir par 20 kg vieglāks, bet uz kopējiem 130 kg domāju ka tas maz ko izsaka.
3. Bestboard.lv grīdlīstes. šodien biju uz semināru kur firma šo prezentēja. Izskatās jau smuki, bet no zinātniskā viedokļa prezentētāji tā arī nevarēja paskaidrot no kā tad rodas viņu uzrādītā 45 % ekonomija pret citu veidu apkures elementiem.Kā dizaina elements nav ne vainas, bet nu cena bišku par traku, liekas pat siltās grīdas lētāk sanāk. Negribu tagad te uzsākt diskusiju par šo punktu, vairāk gribēju kā informāciju tiem kas kautko uzsāk būvēt, var apsvērt šādu apkures risinājumu. Ā jā, vēl tur bija viens džeks, kas iebilda, ka tas elektroenerģijas patēriņš uz šīm grīdlīstēm bija mazāks nekā siltumsūknim :D . grīdlīstes ir gan elektriskās gan uz šķidrumu. Patika tas, ka sistēmā vajag mazāku šķidruma daudzumu, jo pēc būtības sanāk, ka iziet tik trubas pa telpu bez šķidrumrīmām=radiatoriem.

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 21/01/2010 10:39

Tas par izolāciju ir loģiski, jo lielāks ūdens patēriņs, jo mazāka nozīme tvertnes izolācijas biezumam. Drīzāk izolācija garantē to , ka boilerim ar ~1m2 virsmu ir ierobežoti siltumzudumi pret telpu kur tas uzstādīts. Bet vai šie zudumi ir 55W vai 65W nav būtiski.
Par to gatavības doiodi. Varbūt slēdzim ir ierīkots termopāra elektrības elements, kas pateicoties temperatūras starpībai boilerī un ārpus tā ražo elektrību diodei. lai lietotājs zinātu, ka boilerī atrodas karsts ūdens.

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: EjTakTu ()
Datums: 21/01/2010 11:25

Spriegumu definē kā potenciālu starpību, tā kā tas varētu arī būt. Interesanti, kāds spriegums dabūjams pašlaik starp kvēlspuldzi telpā un vada galu ārā, aukstumā ? ;)

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2010 11:42

Thermoram špargalkā rakstīts, ka to nedrīkst izslēgt vispār, tam jābūt pie tīkla 24/7/365. Tas anodiskajai aizsardzībai.

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 21/01/2010 14:24

aaaa, precizē lūdzu kur tas rakstīts, jo es pārlasot neatradu tādu info. btw aizsutīju ražotājam jautājumu, redzēs ko atbildēs.

atslēdzu, jo aukstā ūdens truba bija aizsalusi, līdz ar to kautkā ūdens dzīvoklī bija jārod, ieslēgtam jau ūdeni nost nelaidīšu :D

Ivar, laba doma :).


Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: EjTakTu ()
Datums: 21/01/2010 14:46

Tā kā "Titāna anods funkcionē pateicoties elektriskajam ģeneratoram, izstrādājot tiešo strāvu, kas to aizsargā no korozijas", tad aaaa taisnība. Ģenerātoram jādarbojās , lai aizsargātu no korozijas. Naf jau magnija, kurš iet bez španunga. Protams var izlaist ūdeni un izslaucīt sausu... ;)

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2010 15:09

Kur tieši, nepateikšu, liekas, ka grāmatiņu nestudēju, bet boileris (man 200L vertikālais, uz zemes - pie reģipša sienas 200kg kārt negribējās :)) nāca bez vada, nācās pašam pievienot un, atverot grāmatiņu tur kaut kur tas netālu no vadu slēgšanas shēmas bija lieliem trekniem burtiem uzrakstīts par to neizslēgšanu. varu mājās pastīties, bet negarantēju, ka imā nav jau pārvērsta par CO2 un ūdeni :)

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: slēpnis ()
Datums: 21/01/2010 15:57

Man ir kombinētais dražice 160l horizontālais, bet es viņu 2 gadus jau izmantoju bez elektrības. Vai man jāsāk uztraukties? Tipa, ja magnija anods, tad ok. Un cik bieži jāskatās vai tas magnijs nav izēsts?

Re: Atziņas. Thermor boileris. Dražice boileris. bestboard siltās grīdlīstes
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 22/01/2010 12:05

Boileri iztīrīt rekomendē vismaz reizi 2 gados, tieši tas atkarīgs kāds ir ūdens, ja daudz kaļķa un dzelzs, tad pat biežāk jājauc.
mani aprēķini rādīja, ka Dražice ar Rīgas centra ūdeni ir jāapkopj 1x 3 gados ar anoda nomaiņu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **     **   ******  
 **     **  **     **     **      **   **   **    ** 
 **     **  **     **     **       ** **    **       
 *********  **     **     **        ***     **       
 **     **   **   **      **       ** **    **       
 **     **    ** **       **      **   **   **    ** 
 **     **     ***        **     **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727