UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 21/01/2010 20:58

Sveiki godājamie biedri!

vai jums ir kāda pieredze ar sasalušiem wc podiem, sala saplēstiem izlietņu un vannu sifoniem?

ūdensapgādei - pašteces ar tvertni bēniņos - itkā būtu risinājums - mehānisks, bimetāla(?) termovārsts kautkur lejā - kas pie +-0C grādiem atveras un viss ūdens no sitēmas iztek. pie krāniem uc mezgliem varētu pielikt vienvirziena vārstus, virzienā uz iekšu, tad tie ļaus sistēmu nolaižot ieplūst gaisam, un tādējādi sistēma varēs iztecēt pilnībā.

bet kanalizācijas sifonus iztukšot nebūtu jauki, iztukšošana un aizvēršana ar hermetisku vāku arī ir problemātiska vai neiespējama, to nevar autonomizēt.

tātad uztraukums ir par to vai wc pods sasalstot arī saplīst, vai ūdenim ir kur izplesties un tas podu nesaplēš????

tādas ir pārdomas.

ir variants ar sauso tualeti, bet tur ir 2 problemas - poda uzkopšana, un bedres iztukšošanas nepieciešamība, lai arī nepārāk bieži. ventilācijai risinājumi ir, praktiski jau pirms 100 gadiem izgudroti, vienīgi dabā nav bieži redzēti.

vai jums ir idejas?
paldies.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: lee ()
Datums: 21/01/2010 21:24

Cik biezi tas jadara? ja sad tad saber sali vai labak to karsta udeni ieprieks izskidinatu var liet tosoolu bet dargak. Vajag diezgan daudz lai nesasaltu pilniba, bet ari mazaks daudzums nekaus izveidoties tik postosiem kristaliem. Ja to visu gribas vienakrsi neapkurinamas telpas, tad: zem poda kadus sildkabelus pielime devi piemeram, skalojama kaste ari izvieto, izlietnu sifonus var vienkarsi ar siem kabeliem aptit, ja tie ir apsegti jautajums par estetiskumu. Protams pec tam elektropaterins kaut kads ar bus, kadi lati 2 men. Vel izlietnes var meginat likt bez sifona, jo dazreiz neesmu petijis kapec, bet ari bez sifona nav smakas.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: Rx ()
Datums: 21/01/2010 21:28

Senāk kad bija tieši tāda pat problēma izlīdzējos sekojoši: Podā, izlietnē ielēju nelielu daudzumu auto logu -21grāds šķidrumu. Koncentrācija lai būtu ap -5 grādi. Ja arī nokļūdisies, nekas: teorija un prakse tāda: šis jaunizveidotais šķidrums tāpat sasalst, tikai tam vairs nav cieti izteikta ledus struktūra- tas veidojās kā ledus putriņa un nerada lielu spiedienu uz trauku sasalstot. Man līdzēja.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2010 22:46

Nesaprotu kāda jēga automatizēt ūdens tvertnes iztukšošanos, ja podu uc. sifoni tāpat manuāli jāieziemo. Tad jau visu pie reizes - izlaiž no ūdensapgādes sistēmas ūdeni, podos salej tosolu un lieta darīta. Ja to paredzēts darīt, piemēram rudenī, vajag kaut kur ūdens sistēmā paredzēt atsevišķu ventili, kur var iepūst - nu kaut vai ar muti, jo citādi ūdens pats no sistēmas neiztecēs. Un nevajag aizmirst, ka ūdens sūknim arī ūdens ir iekšā. Ja paredzēts atstāt no rudens līdz pavasarim, tad labāk podos uc sifonos saliet tosolu, nevis logu tīrāmo, jo logu tīrāmais ir uz spirta bāzes - parasti tehniskais etilis vai izopropilis un imie abi samērā ātri iztvaikos un atkal sifonā paliks vai nu nekas, vai ūdens. Tosols neiztvaiko. Tas gan ir uz etilēnglikola bāzes, tāpēc indīgs, bet nu cik tad tur viņa būs. Ja gribas pa skaisto, tad var tosola vietā liet propilēnglikolu, dabonams kanniņās santehnikas veikalos kā ekoloģiskais apkures sistēmu nesasalstošais šķidrums. Jālasa uz kanniņām, kas sastāvā.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 21/01/2010 23:04

vispār ideja par tosolu ir tiešām viltīga, vienīgi mājai jābūt iespējami autonomai, līdzarto tosolīts neder, jo tas jāpērk bodē. protams elektro apsildes kabeļi pretaizsalšanas nolūkiem ir super, bet ne šajā gadījumā, kur vajadzīga maksimāla drošība un miers, arī elektro pārrāvumu gadījumā.

gan jau specifiskas formas sifons arī varētu ledus dēļ nesašķīst, bet tad pods ir jāizgatavo pašam, vai jātestē neskaitāmi nopērkamie podi līdz būs atrasts viens īstais:)

LEE - par izlietnes sifonu - iespējams retos gadījumos tajā var rasties vilkme uz iekšu, un tad tas var neost. bet principā ir sifoni jāuzmana, un jātur ar ūdeni, lai novēstu niecīgāko iespēju no kanalizācijas sistēmas mājoklī ienākt neveselīgajai dvesmai.

tālāk, ja izšķiras par labu sausajai tualetei, tad varbūt ir kādam idejas kā to risināt higiēniski un acīm tīkami?
pētot jahtu padarīšanu, atradu tādus airhead - composting toilets. sistēma jēdzīga, bet padārga. iespējams tad būs jāpaliek pie tradicionālās āra mazmājiņas, to nedaudz uzlabojot ekspluatācijai ziemas apstākļos.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: IneseX ()
Datums: 22/01/2010 09:11

Ansi Liepa, sausās tualetes podi tagad smuku smukie. Nemeklējot KRautā redzēju vismaz 2. Ja pameklētu, gan jau atrastu vēl. Pajautā Googles tantei.... :)
Manuprāt, šis vispiemērotākais risinājums, ja tik ļoti jānodrošinās un nav kas to lietu uzmana.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 22/01/2010 09:23

Podu var sagatavot tā, lai to uz ziemas sezonu varētu noņemt un stāvvada caurulē ievietot korķi. Tad retu reizi ziemā iebraucot mājā jāiztiek vai nu ar āra ķemertiņu vai spaini.
Izlietņu sifona noņemšana no plastikāta ir vienkārša, te galvenais atvienot ūdeni no sistēmas. Izlaižot ūdeni no sistēmas pie atvērtiem krāniem, tev tajā tapat ieplūdīs gaiss, ja vienīgi nav veidoti viltīgi līkumi, kas neļauj ūdenim iztecēt.
Ja sūknis atrodas bedrē zemē, tad to pietiekoši nosiltinot sūknim sasalt nevajadzētu.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: soseds2 ()
Datums: 22/01/2010 21:37

Vienam klientam jau otro gadu ieziemoju vasarnicas udensapgades un kanalizacijas sistemu. No sukna, kas atrodas bedre, izleju udeni pilniba ari no visam caurulem izpusu ar gaisa palidzibu. Boilerus ari iztuksoju. No poda un sifoniem udeni dabonu ara ar gumijas pumpi, kam koka kats vai ar lupatu. Ja poda vai sifona paliek apmeram tresdala udens no ta kas parasti, tad ledus samos nesaples.
Sausas tualetes medz but ieksejas un arejas. Konstrukcijai jabut tadai, lai pecak varetu apkalpot erti (piem. izsuknet) un ar ventilaciju.

Re: Kanalizācijas sistēmu salizturīgums - wc, u.c. sifoni un ledus tajos?
Autors: Rx ()
Datums: 22/01/2010 22:22

Savādi sanāk: saku ka leju logu šķidrumu , komentē ka tas ir Tosols. Logu škidrumi ir šie: Pit stop - šī līdzekļa pagatavošanai izmantots kvalitatīvs spirts, jo līdzeklis smaržo pēc degvīna
Nordic (- 18), Smarža nepatīkama. Satur etilspirtu un izopropilspirtu – vidēji indīgs.
Vintols, aromatizēts, smarža samērā patīkama, taču satur izopropilspirtu un etilspirtu – vidēji indīgs.
Rex Frostschutz Scheiben-Reiniger, Līdzeklim pievienots nekaitīgākais no spirtiem – etilspirts ar citronu smaržu
Pilots tavam auto,(-12) samērā patīkama smarža. Satur etilspirtu un izopropilspirtu – vidēji indīgs.
Neste Windscreen Cleaner Lemon, Satur 60 % izopropanola – vidēji indīgs. Smird pēc sliktas kvalitātes krutkas ar citronu.
Polar Zero Degree,- satur metilspirtu, lietot tikai labi vēdināmā vidē. Smarža neitrāla ( kā jau teicu metilspirts ir praktiski bez smakas) ļoti indīgs
Marine autovējstiklu mazgāšanas šķidrums (-15) Smaka, kā sliktas kvalitātes brāgai. Satur nekaitīgāko no spirtiem – 15 – 30 % etanola.
Tosols un antifrīzs ir uz etilēnglikola bāzes. Ļoti indīgs!!!!
Vēl ir variants, ko arī realizēju: Tualetē ierīkoju silto grīdu ar DEVI regualatoru. uzlieku temperatūru lai nesasalst un viss. Bet ja mājā tāds aukstums ka arī virtuvē sasalst, tad arī ūdensvads sasals..... Bet ja jābrauc prom; iztecina ūdeni un tā kā jau teicu. Kāda ir problēma?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  ********  **     ** 
 **     **  **        **           **     ***   *** 
 **     **  **        **           **     **** **** 
 **     **  ******    ******       **     ** *** ** 
 **     **  **        **           **     **     ** 
 **     **  **        **           **     **     ** 
  *******   ********  ********     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727