UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 01/02/2010 09:29

Es šajā aukstajā laikā saskāros ar tādu problēmu. Manā tēva mājā iekšējai elektroinstalācijai ir 65 gadi. Tā veidota no vara 1mm2 vadiem, kas apgumijoti un apvīti ar audauma diegiem. Tagad aukstumā palaidu sildītājus ~2kW jauda un paralēli lietoju citas ierīces - gaisma...
Ievēroju, ka nozarkārbās, kur vadi savienoti ar spailītēm uz skrūvēm, plastikāta daļas ap metālu izkusušas.
Tātad nolēmu savienojuma veidu mainīt. Vai racionāli izmantot tos pašus saskrūvējamos savienojumus?

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/02/2010 09:42

Augstskolā 90-to gadu sākumā man mācīja, ka tālaika jaunie savienojumi, kur apzeltīts cieta metāla zobs iekožas (tīrā) vara vadā, esot drošāki par lodējumiem. Varbūt pieļauju kļūdu, tomēr joprojām vairumu "ampērīgo" savienojumu cenšos veikt lodējot: satinu vadus kopā, apmērcēju ar elektronikas lodēšanai domātu šķidrumu (kurš gan no elektronijkas vēlāk jāmazgā nost bet kuru es no vadiem nost nemazgāju), tad vadu galus iemērcu trauciņā ar uzkarsētu alvu, uzlieku vienu termosavelkošos kembriku ar 1+ cm lieku galu, apkausēju, kembrika galu aizloku, tad otru (resmāku) kembriku ar 3+ mm galu un apkausēju.
Pārējos savienojumos, piemēram, pieskruvējot vadu pie rozetes vai drošinātāja, uzsmērēju (TIKAI alumīnijam domāto?) WAGO smāķi. Droši vien smāķi var palikt arī zem termokembrika. Var pirkt dārgākus termokembrikus (nosaukumu uz sitienu neatceros, var nopirkt Jaudā) ar kūstošu līmi jau iekšā.
Vecus vadus ar gumijas izolāciju varētu nebūt viegli notīrīt, ar to šķidrumu tur nebūs līdzēts bet sālsskābi vismaz es neuzdrošinātos.

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 01/02/2010 09:48

Tad ...iznāk, ka es saskrūvējamo spaiļu dobumos varu iepildīt WAGO smērvielu, ievietot vadus un spaiļu skrūves pievilkt?

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: aaaa ()
Datums: 01/02/2010 10:33

Man elektriķis visus vadus ir satinis ar konusiem un pēc tam ilgi un plaši pētot netā tomēr nācu pie slēdziena, ka tas ir drošākais veids. Vismaz interneta informācija saka, ka lodējumam nē, kāpēc, neatceros. Vadus satin un virsū uzskrūvē plastmasas konusu, kurā papildus ir metāla griezējvītne. Skatos, ka štatos, piemēram, pārsvarā tādi arī tiek lietoti.
Šitādi:
[www.idealindustries.com]

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/02/2010 11:05

Ivaram 09:48: domāju, ka jā, tikai vadu gali labi jānotīra (droši vien mehāniski).
Jautājums par lodējuma nedrošumu paliek atklāts. Tas, ko man augstskolā mācīja, no elektriķu viedokļa saucas "vājstrāvas".

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/02/2010 11:16

[www.building.lv]
Galvenajās lomās: WAGO klipši (uzmaucami un piespiežami), skrutka parastā, skrutka apspiestā (ar konusveida uzgriezni).
Epizodēs: varš, alumīnijs, lodējums, tauku pasta u.c.

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: sleepnis ()
Datums: 01/02/2010 11:23

Pirms kada pusotra gada saaku vilkt elektribas un biju parsteigts, ka nav tada savienojuma, kas ljautu pieslegt vadam atzarojumu to neparraujot. No elektronikja viedoklja ir pilnigs stulbums vilkt no rozetes uz rozeti vadu nogrieznjus tos katraa rozetee savienojot.Katraa rozetee vinu ir 4! Lidz galejai roetei tad strava nonak caur padsmit skruvetiem savienojumiem! Man tas likaas galigi nepareizi. visur pa perimetru izlaidu cilpaa vadu, kuru NEPAARRAUJOT tam pietinu un pielodeju galus uz rozet'em.

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/02/2010 11:39

Skrutka (parasta, apspiesta, lodēta) to ļauj. Apspiešanas gadījumā obligāti vajadzēs pāris cm lieka vada garuma...
Diskusijās laikam nav pieminēts materiāls, ko cienu (dažādiem pielietojumiem, tostarp, lai instrumenti ķepā neslīdētu): pašvulkanizējošā (self-amalgamating) jēlgumijas lente. Var nopirkt elektromateriālu veikalos.

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: sleepnis ()
Datums: 01/02/2010 11:48

Protams, ar skrutku visu ko var panakt :D Bet vareja tacju but gatavi izstradajumi ertakai savienosanai. Piemeram auto elektrotiklos plasi izmanto tadus uzsprauzamus savienojumus. Sprauzot vinss paarauj izolaciju, ciesi uzseezjas un viss jau ir noizoleets. Atri un labi, sekunzu darbs un savienojums gatavs.

Re: Elektrības savienojumi nozarkārbās.
Autors: EjTakTu ()
Datums: 01/02/2010 12:32

Dotajā gadījumā vairāk pie vainas varētu būt instalācijai nepiemērotas jaudas, nevis savienojuma veids. 65 gadus vecai instalācijai ar kūlona tipa vadiem nozarkārbās skrūvējamie savienojumi taj laikā gan bija uz porcelāna. Acīm redzot, kaut kas ir mainīts vēlākos gados. Par lodēšanu. Manuprāt lieks pasākums. Jo nav ilgmūžīgs. Ar ilgmūžību te es domāju apmēram tos pašus gadus 65 ;) Gadiem 20 jā. Galveno slodzi vēlāk uzņem tas pats tītais savienojums. Alva ap to laiku ir pietiekami oksidējusies. Lodēšanu kā obligātu jāuzskata arī savienojumos ar maziem vadu diametriem, ja tie nav savienoti ar skrūvju vai presēšanas ( arī Wago tipa savienojumiem), vai arī daudzdzīslu vadiem. Vienkārši, tievu vadu tikai satinot, pietrūkst savienojuma mehāniskās izturības.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.