UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Gravitācijas akures sistēma un siltuma akumulatori
Autors: rembo ()
Datums: 21/06/2012 19:17

Paldies Rx! Novērtēju!
OK, pārliecināji, lieku sūkni uz katlu. Baterija avārijas gadījumiem obligāta, vai uzlieku 1,5'' caurules uz akumulatoru un šāds risinājums spēj novērst pārkaršanu elektrības pazušanas gadījumā?
Ja lieku uz katlu cirkulācijas sūkni, sistēmai taču nav jābūt slēgtai kā pirmajā shēmā attēlots?

Re: Gravitācijas akures sistēma un siltuma akumulatori
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2012 20:10

Cauruļu izmērs no krāsns līdz akumulatoram vislabāk tieši tāds, kāds nāk ārā no krāsns. Akumulatoram arī vienmēr ir paresns pieslēgums. Obligāti jācenšās ievēro pašteces slīpumus no krāsns uz akumulatoru arī tad, kad ar sūkni sistēma. Jo labās shēmās ir speciāla bezstrāvas apejas ķēde, ar klapīti. Ne intensīvi, bet salīdzinoši glābjoši zināma enerģijas daļa tiek noņemta no krāsns arī bezstāvas gadījumā. Man tāarī ir: Nav slēgtā, bet vaļējā, jo lietoju tērauda metināto krāsni, kurai maksimālais spiediens ir 1,5atmosfēras. Un , pēc manām domām, metinātajām krāsnīm , ja ir noslēgtā sistēma, akumulators, ir pagrūti nodrošināt spiediena patstāvību. Mainīgs spiediens, manuprāt šūpo šuves, un salīdzinoši ātrāk, tās var sākt tecēt. Bet gan jau ar arī ļoti izturīgas metinātās krāsnis.... tāpat atvērtai sistēmai vajag mazākas ietilpības izplešanās trauku, jo pretim nav gaisa spilvens, bet atmosfēras spiediens. Sliktums šādai sistēmai: nedrīkst sistēmā kurināt līdz 95-97 grādiem, jo stipri izdalās gaisa burbulīši, kas nav labi. Lai to izslēgtu, jāceļ augstu izplešanās trauks: 10m- 1 atmosfēra. tātad jāceļ augstām par 10m, lai sistēmā bez bažām uzturētu pat 100 grādus, bet neuzvārīt. Tā nav liela bēda ka temperatūra zem , ap 90 grādiem: Uzkrātā enerģija tikai par 10% mazāka kā ar 100 grādiem... Bet drošāk: tik ātri nevārās, ir rezerve nestrāvas gadījumam. Arī atvērtais izplešanās trauks uzņems visu pārvārīto ūdeni, janu kas...tāpat protams jābūt spiediena vārstam un daudz kam citam, visu neuzskaitīšu.

Re: Gravitācijas akures sistēma un siltuma akumulatori
Autors: rembo ()
Datums: 21/06/2012 22:21

Ar iespēju novietot izplešanās trauku daudz augstāk par tvertni ir pašvaki. Augstāk, jā, bet tikai kādus 10 centimetrus.
Par temperatūru -vairums katlu ražotāju norāda temperatūru saviem ražotājiem 90 -95C! Par temperatūrām zem spiediena orādes nav gadījies redzēt!

Re: Gravitācijas akures sistēma un siltuma akumulatori
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2012 22:38

Tas ir ļoti slikti: Mazs spiediens rada sekojošus sliktumus: pie normāla atmosfēras spiediena jau pie 85-87 grādiem sākas sīcēšana, mazi burbilīši sāk izdalīties. Sūknim var novērot kavitāciju- burbulīšu rašanos sūkņa propellera apkārtnē un t.t. Tad jāliek izplešanās slēgtais trauks. Tikai attiecīga lieluma, un tas tiešām būs paliels. Bet citas izejas nav. Bez tā sistēma būs neefektīva, nedroša.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   ********  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **     **  ******    **     ** 
  **   **   **     **  **     **  **        **     ** 
   ** **    **     **  **     **  **        **     ** 
    ***      *******   ********   **         *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727