UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
par boileriem
Autors: AndrejsA ()
Datums: 15/02/2010 12:16

Vai tieshaam taa ir ka njemot horizontaalo boileri ir jaanjem par treshadalju lielaaks tilpums kaa tad, ja njemtu vertikaalo????

Re: par boileriem
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 15/02/2010 14:19

nav tiesa ,vienkārši katrs boileris pēc konstrukcijas ir paredzēts savam novietojumam un viss. Katra boilera konstrukcijā ir paredzēts ka karstais ūdens izplūst no tā virsotnes neatkarīgi no tā pieslēguma, sānos vai apakšā.

Ar cieņu un sapratni "Jūsu Santehniķis" Gunvaldis
E:guniss1/inbox.lv
T: 27855249

Re: par boileriem
Autors: ibm ()
Datums: 15/02/2010 15:04

Varu iedomāties, no kurienes varētu nākt šāds spriedums, kaut pats neesmu to dzirdējis.

Vertikālā konstrukcijā tīri fizikāli labāk notiek pats uzsildīšanas un "saglabāšanas" process, jo siltais ūdens ceļas uz augšu, kamēr tenis ir boilera apakšā. Sanāk šaurāka un garāka "truba", kas labāk "savāc"un "notur" to siltā ūdens cepuri. Horizontālajiem sajaukšanās nav tik vienmērīga, iespējams, tāpēc radies uzskats, ka jāņem lielāks tilpums, lai boilerim būtu sildīšanas rezerve tieši konstrukcijas pēc. Bet tas ir arī subjektīvs faktors, jo tikpat vertikālā boilera tilpuma izvēle atkarīga ne tikai no cilvvēku skaita, bet arī no tā, cik intensīvi šie cilvēki ūdeni izmanto, kā arī tas, no kurienes ienāk aukstais ūdens, - vai tas nāk tieši no zemes (un ziemā ir ledaini auksts) vai arī nāk garu ceļu pa trubām un ir paspējis nosacīti drusku apsilt. Nu, tad vieniem liekas OK, ka ūdens uz beigām ir remdens (kamēr tenis/čūska to sasilda atkal), kamēr citiem tas nepatīk un tie pērk lielāka tilpuma boileri. Nu, - kaut kā tā....


Re: par boileriem
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/02/2010 23:16

Cik stradaju ar boileriem horizontalos izvelas tiesi vietas trukuma un novietojuma del. Bet parejais viss taka ibm rakstija, vienmerigaka uzsilsana vertikalajam.

Re: par boileriem
Autors: AndrejsA ()
Datums: 16/02/2010 08:36

Likshu kombineeto boileri, tad jau uudeni sildis ne tikai tenis bet arii apkures katls pirms pirkshanas domaaju noskaidrot, jo viens, itkaa gudrs santehnikjis, teica, ka horizontaalo jaanjem lielaaku.

Re: par boileriem
Autors: slēpnis ()
Datums: 16/02/2010 09:37

Horizontālajam problēma tā, ka tens neiet pa apakšu. Jo caurums stiprināšnai un automātikai ta iet pa boilera asi. Līdz ar to tas ūdens, kas ir zem tena līmeņa praktiski nesilst. To gan ir mēģināts risināt tā, ka tens tiek likts slīpi un tā gals iet uz leju gandrīz līdz boilera apakšējai malai. Bet vienalga, nav tik labi, kā vertikālam. Ja pamatā sildīsi ar apkures katluk, tad gan nav problēma, jo čūska iet pa visu boileri. Vēl labāk, ja boilerim nav čūskas, bet apkārt ir tāds kā "krekls" pa kurieni cirkulē karstais. Parasti tie saucas par ātrsildītājiem. Drazicei tādi ir sākot laikam no 120Ltilpuma.

Re: par boileriem
Autors: AndrejsA ()
Datums: 16/02/2010 10:31

Pats esmu noskatiijis Drazici 200 litru. pamataa apsildiishu ar apkures katlu, elektriiba buus tikai piesildiishanai, ja nu gadiijumaa katls pietiekami nesilda vai vasaraa kad apkure nebuus vajadziiga.

Re: par boileriem
Autors: slēpnis ()
Datums: 16/02/2010 15:49

Tad būs ok. Man ir Drazice 160 l Kamēr nebiju visu apkuri savilcis un palaidis, darbināju uz elektrību. Nu tas tiem boileriem ir tiešām kā tāda papildfunkcija. :) Uzsilšanas laiks ar elektrību pēc pases 5h. Toties ar gāzes katlu ir tā, ka iztērēt visu silto praktiski nevar. Kamēr slaukās un ģerbjas un nāk nākamais, tikmēr ūdens jau ir uzsildīts. Var dušoties kaut 10 pēc kārtas. :) Šovasar būs jāizjauc un jānomaina anods.

Re: par boileriem
Autors: z ()
Datums: 16/02/2010 20:34

uztaisiet karstā ūdens recirkulāciju un būs jums pilnīgi viss boilera tilpums ar vienmērīgu temperatūru...

Re: par boileriem
Autors: heating ()
Datums: 16/02/2010 20:35

MAn ar Drazice 200 litriigais,kombineetais!!Tikai ja siena no kermaziita tad uzreiz laid stiprinaajuma skruves cauri sienai!!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   ********  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **        **     ** 
 ********   **     **  **     **  ******    **     ** 
 **          **   **   **     **  **         **   **  
 **           ** **    **     **  **          ** **   
 **            ***     ********   ********     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727