UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: elektribas ievilksana
Autors:
šņurla
()
Datums: 31/10/2006 20:06
Padalieties, ludzu, cik shobrid ir videjas cenas, ja tiek vilkta elektriba jauna dzivokli - viss no nulles, piemeram:
----
ja visu vilksi no nulles, tad nekas nestrādās. Kaur kas no fāzes arī jāvelk :))))
----
ja visu vilksi no nulles, tad nekas nestrādās. Kaur kas no fāzes arī jāvelk :))))
Autors:
elektrība
()
Datums: 20/01/2007 05:03
Vadi zem rigipša 0.60ls/m
Viena točka 10Ls
Tāda cena tagad ir ok?
Viena točka 10Ls
Tāda cena tagad ir ok?
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 21/01/2007 06:42
Ja tas viss iet summā(točkas cena + vadu ievilkšanas cena) un to dara firma, kas maksā nodokļus, tad varētu būt OK.
Autors:
Martins25
()
Datums: 27/04/2007 03:49
Ko Jūs tur ākstaties, kurš mūsdienās ir spējīgs saskaitīt tās TOČKAS!? Es piemēram ņemu tā, cik materiālā tik darbā, bez rozešu montāzas, gaismas ķermeņu uzstādīšanas - tā jau cita dēla ;)
Reāli ar sanāk 1m2 - 10Ls..
Reāli ar sanāk 1m2 - 10Ls..
Autors:
zihers
()
Datums: 27/04/2007 19:09
Izmaksas, strādājot kā firmai, ar visiem līgumiem, garantijām utt., man personīgi nav iznākušas zem 15 Ls/m2, kuru varētu ņemt par sākuma ciparu sarunām. Guļbūvei ar zibens un pārsprieguma aizsardzībām + kāda el. grīda izmaksas sanāca ap 45 Ls/m2.
Protams, tā rēķināt nebūtu pareizi, bet priekšstatam par izmaksām der.
Mans uzskats- iedodiet būvētājam projektu ar specifikāciju, vai vēl labāk ar tāmi un dabūsiet precīzu tāmi. Cits variants - samaksājiet par tāmēšanu, arī būs precīzs cipars.
Nezinu būvētāju, kuram ir laiks apskatīt objektu, sastādīt tāmi, iedot izmaksas un beigās izbūvi veiks cita organizācija.
Ja man tiek prasīta elektromontāžas izmaksas, neiedodot specifikāciju (tāmi), tad atbilde ir Ls/m2.
Ja pasūtītājs ir izbūvējis objekta elektroietaises, veikta elektroietaišu pārbaude, ir garantijas, sertifikāti utt. par izmaksu 10 Ls/m2, tad tas ir ļoti lēti.
Protams, tā rēķināt nebūtu pareizi, bet priekšstatam par izmaksām der.
Mans uzskats- iedodiet būvētājam projektu ar specifikāciju, vai vēl labāk ar tāmi un dabūsiet precīzu tāmi. Cits variants - samaksājiet par tāmēšanu, arī būs precīzs cipars.
Nezinu būvētāju, kuram ir laiks apskatīt objektu, sastādīt tāmi, iedot izmaksas un beigās izbūvi veiks cita organizācija.
Ja man tiek prasīta elektromontāžas izmaksas, neiedodot specifikāciju (tāmi), tad atbilde ir Ls/m2.
Ja pasūtītājs ir izbūvējis objekta elektroietaises, veikta elektroietaišu pārbaude, ir garantijas, sertifikāti utt. par izmaksu 10 Ls/m2, tad tas ir ļoti lēti.
Autors:
lelda
()
Datums: 29/04/2007 00:03
Vai tajos 10 Ls/m2 ietilpst arī transporta izdevumi uz objektu? Un vai tanī cenā ietilpst iedobju kalšana mūra sienā un to iedobju aizšpaktelēšana, kad vads tur ir ielikts? Jebšu vadi tiek vilkti pa virsu sienai, tā kā senos laikos? Man vajadzētu pārvilkt visus vadus lauku mājā, kas atrodas apm. 140 km no Rīgas. Mājas kopējā platība ir 90 m2.
Autors:
Martins25
()
Datums: 01/05/2007 07:39
Zini, pameklee citur kaadu.... Es 2x esu paarvilcis graustiem elektriibu, mani Tu nepierunaasi ar pa 20Ls/m2 :)) Ar kaadu Tev spakteleeshanu, mees esam elektikki nevis tur kkaadi apmeteeji, spakteleetaaji utt.. :D
Autors:
Juris F
()
Datums: 01/05/2007 22:43
Kā jūs rēkinat darbu par elektrību m2? Ja vēl liek silto grīdu, tad saprotu, bet tā, vinkārši pēc mājas platības nebūtu loģiski. Tās tikai tādas aptuvenas izmaksas. It seviški, ja runa vēl iet par vecu māju. Vecā mājā es nesaspringtu, ar skavām pa virsu visam un miers. Lai gan tas jau ir kāds apmetums, pie kā nekas neturēsies, un tur sākot dzīt štrobes, nevar zināt cik vēl tas apmetums nokritīs. Bet, ja ir normāls elektriķis, ar viņu var sarūnāt, ka viņš arī piešpaktelēs (lai vadi neizkrīt ārā), bet tā parupjo. Jāslīpē un smalki jāšpaktelē būs kādam citam
Autors:
lelda
()
Datums: 03/05/2007 23:59
Nu, es jau negribu īpaši iespringt uz perfektumu. Man vajag tikai vecos vadus nomainīt pret jauniem - kā nekā tā ir tikai lauku māja, ko izmantoju kā vasarnīcu. Izskatās, ka būs jāmēģina sarunāt kāds no vietējās Latvenergo brigādes :)
Autors:
Martins25
()
Datums: 10/05/2007 01:11
Vienkārši viss ir, bet nu... Un Latvenergo shaubos vai atradīsies kāds īsts speciālists, kas praktizējies uz instalācijām. :)
Pašreizējā: 2 no 4