UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Mājas kinozāle
Autors: KB ()
Datums: 20/02/2010 01:22

LED TV arī būs, varbūt plazma, bet tas projektors vajadzīgs tomer nopietnam kino pasakumam (biju pie draugiem, tur taads bija, tiesa leetaa izpildijumaa - projektors uz galda un siena par ekraanu). Zajibis patika.

Vobshem par video intereseshos.

Kaa ir ar skanjas sistemu, ir kaut kaadas rozetiites praatiigi izvilkt vietaas kur liksies tumbas lai vadi pa griidu neiet?

Re: Mājas kinozāle
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/02/2010 03:28

nu netaisos tagad cepties par LCD vs plasma, pilns www ar to. Vienk pac domāju par lielu ekrānu un man LCD ir pirmajā vietā! tā ka paliec aaaa pie plasma, necentīšos tevi atrunāt, jo skata leņķis taču svarīgs, filmu var skatīties vairāk mājinieku :D.

KB, nu protams, ka vadiņi jāsavelk un rozetītes jāsaliek, bet kā jau rakstīja citi, tad to labāk uzticēt pro džekiem. Ja iepriekš nekad neesi redzējis mājās projekcijas veidotu filmu, tad iespaids varētu būt īpašs, bet, ja paskatās ko var vispār dabūt ārā no tā, ja izmanto augsta līmeņa tehniku, tad tas ir pavisam cits iespaids.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 20/02/2010 10:39

Nu nezinu - es pats visus vadus savam projektoram savilku - nekāda raķešzinātne!
Lai nu kā, bet projektors filmu skatīšanai ir vienkārši IDEĀLS. Protams ka ikdienas TV lūrēšanai tā nebūs labākā izvēle!

Uz lielā ekrāna būtu ļoti ieteicams FULL hd projektoru piemēram
[www.markit.eu]

Lēts gan viņš nav! Un jāņem vērā ka projektoriem ik pēc 2000 stundu lietošanas jāmaina lampa un maksā viņa ap 200 ls....

Skaņa nekādā gadījumā nav laižama caur projektoru, dažiem gan ir pīkstuļi iebūvēti, bet tas nav nopietni. Un lai iegūtu max kvalitātes bildi uz projektoru jāvelk HDMI vads. Un elektrības vads. Viss - vairāk neko mūsdienās nevajag!
Var nopirkt šeit [www.argus.lv]
Cik skatījos - šeit ir vislētāk.

Kas attiecas uz rozeti, tad ir [www.argus.lv] viens HDMI vads no prjektora līdz rozetei, otrs no rozetes līdz signāla avotam.

Nākošā problēma - signāla avots. Oficiālā pieeja - BlueRay disku spēlētājs. Bet nu LV neesmu redzējis nevienu nomu, kur šos diskus var iznomāt, bet pirkt filmas pa ~30 ls nav prātīgi. Tāpēc vienīgā reālā iespēja ir PC (der arī laptops ar hdmi izeju) un "zvejot" filmas interneta plašumos.

Re: Mājas kinozāle
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2010 10:45

Par LCD vs plazma cepties nav vērts, tas jau sen viss ir izpētīts. PLazmu ražot ir gandrīz 2x dārgāk kā modernāko LCD paneli, tāpēc kompāniju reklāma un mārketings ir pilnībā vērsti uz LCD pārdošanu. Cneta testā labākie plakanie televizori ko par naudu var nopirkt - pirmās 2 vietas - plazma. Un te nav ko brīnīties: labākais LCD krāsu attēlošanas indekss ir kā CFL lampām - ap 80-90%, un tas ir labākajiem, plazmai - 100%, par šito, protams, neviens ražotājs nemīl runāt. Respons time un skata leņķis, te nu vienos vārtos. Un tad vēl tā LCD mirgošana, jo nav svarīgi, vai gaisma nāk no CFL vai LED, tie mirgo. Plasma ir kā parastais kineskops - modernai ir 100Hz un to jau acs neuztver. Elektrības patēriņš pēdējās paaudzes plazmas paneļiem ir tikai nedaudz lielāks par LCD un izsenis izslavētais burn-in jau sen vairs neeksistē.
Amīši bija veikuši kaut kādu pircēju testu - veikalā 80% cilvēku izvēlas LCD, bet pēc mēneša abu paneļu lietošanas mājās, 80% palika pie plazmas. Tas saistīts atkal ar to pašu CRI, kas LCD ir nedabīgs un veikalā krāsas izskatās krietnio spilgtākas, bet ilgāku laiku skatoties tas nedabīgums nogurdina acis un sāk krist uz nerviem. Plazmai krāsas nav tik samāksloti spilgtas un veikalā liekas, ka šis TV rāda sliktāk, bet acij reāli ir daudz patīkamāks, jo bildi ataino tādu, kāda tā ir - dabīgu.
Mans secinājums ir pērkot LCD mēs vienkārši iekrītam ražotājam izdevīgākā produkta reklāmas slazdā, bet no bildes kvalitātes viedokļa plazmai pagaidām LCD nav konkurents.

Re: Mājas kinozāle
Autors: m. ()
Datums: 20/02/2010 12:14

Verts ari papeetiit diozhu projektorus, iespejams jau ir kkkas pienjemamaaa cenaaa.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Rx ()
Datums: 20/02/2010 14:19

aaaa saka savādāk kā rakstīts te: LCD ir dārgāks, nevis lētāks par Plazmas TV.(skat kā piemēru: [www.mydigitallife.info] ). Tapēc arī jau pašā sākumā šādu tipu TV lielie izmēri bija tikai plazmas. Tikai nesen LCD tehnoloģija un lielais LCD ražoto TV daudzums radīja proekšnosacījumus lielāka LCD izmēra konkurencei ar liela izmēra Plazmu. Par 100hz runājot: Ne tikai 100hz nosaka, dreb bilde vai ne: Ļoti svarīgs ir arī informācijas nomaiņas laiks. Tas ļoti rabi raksturo kustošu detaļu izzīmēšanu . Jau pirmajiem LCD un Plazma (mazāk..) bija redzamas nepilnības kustīgu objektu attainošanā: ja, teiksim hokejists ātri slidoja, tad bortu reklāmas palika neredzamas, vai arī kustoties, bilde bija saraustīta. Arī tagad, izvēloties TV jāskatās ne tikai uz krāsām, to skatīšanās lenķi, bet arī uz dinamiskas bildes kvalitāti. To visi noklusējā kā sliktumu. Tikai pēdējā laikā sāka akcentēt, ka 200Hz nu tik ir labs (parādoties LED ) un tas nedreb...(vecajiem, tagad tiem, ko pakaļ met.. bija šie trūkumi.) Tāpat ļoti svarīgs ir procesora darbs attainojot vienmērīgu toņu pārejas. Piemēram sejai: pie nekustīgas sejas, "putra" pa seju nedrīkst staigāt. Tāpat pie sejas kustības pa labi-kreisi, nedrīkst deformēties sejas izmēri- tas ir, šķobīties. Protams, nekad bevar zināt, vai tāda kvalitāte jau nav padota uz TV, un principā oriģināls jau tāds ir (digitalizāciajas optimizāciju un "viltību" ieviešanas sekas).

Re: Mājas kinozāle
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2010 15:32

Rx: Informācija linkā ir krietni novecojusi. Smieklus izsauc LCD priekšrocības - tie esot vieglāki un darbības laikā vēsāki :))) Nu ja nav ko rakstīt, lai neraksta. Es kaut kā televizoru neplānoju regulāri cilāt. Par izšķirtspējām pilnīgs fufelis. Tāpat TV iet VGA režīmā un te nu ir pilnīgi vienalga kādu izšķirtspēju atbalsta pats panelis. Ja kas, pat mazie 12. paaudzes Panasonic plazmas paneļi ir full HD jeb 1900x1000. Par cenu runājot - tur ir ražošanas īpatnības - plazmai bija tā, ka nevarēja uztaisīt mazu, tāpēc pirmsākumos mazākās plazmas bija 42 collas, savukārt lielākie LCD bija labi ja 21 colla. Tagad ir iemācījušies taisīt mazākas plazmas (par 32 collām laikam gan mazākas nav) un lielus LCD. Bet tas ir saistīts ar izmaksām. Mazs plazmas panelis sanāktu tikpat dārga kā liels ražošanā un tāpēc, piemēram, nav kompja plazmas monitoru. Strāvas patēriņu var apskatīties jebkura ražotāja mājaslapā. Piemēram, 37 collu labākais Panasonic plazmas modelis vidēji ēd 189W, kamēr LCD - 134W. Nu baigā atšķirība.
Par ātras kurstības atainošanu - plazmas modeļiem (jebkuram jaunajam Panasonic, LG un Samsung) ir 600 Hz procesors, resp. attēls tiek atjaunots ar 600 Hz. Gribētos redzēt kaut vienu LCD tuvu kaut trešdaļai no šitās vērtības.
Turklāt melnie toņi jebkuram pat labākajam LCD dzīvē tāpat izskatās pelēki un filmas, kurās ir tumšas ainas, nav skatāmas.
Un kaut kas uz FullHD 50 collu plazmas dzīvē izskatās nesalīdzināmi ar vienlaga kuru LCD. Atbalstu progresu, bet pagaidām plazmai attēla kvalitātē konkurentu nav.

Re: Mājas kinozāle
Autors: m. ()
Datums: 20/02/2010 18:07

Es izmantoju projektoru kurs maxaja zem 200 ls (mazlietots) un vienkarshu gaishi gaishi peleeku sienu. Sienuv ar nokrasot ar specialku krasu, tas specialais parklaajums uzlabojot attela kvalitaati par kadu 1/4. Iespeejams tadu pashu rezultaatu var panaakt panjemot jaudiigaaku projektoru.

BENQ MP670 (300 lumenji) 372.99 Ls
Lampa pie 100 ls.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Tomst ()
Datums: 20/02/2010 18:08

nu nav nevainas ar projektoru un ekrana izmerus nevar salidzinaat ar plazmu lcd un veel ko man stav projektors ar HD un bildes izmers ap 2metri uz metru skanja caur dolby suround pastiprinataju 600w un viss ir ok un nav tie ekrani japerk ar cetrcipacu cenaam.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Tomst ()
Datums: 20/02/2010 18:16

droshi vien ka arii ar sho projektoru kautko var redzeet bet tad nepiecieshama stipri tumsha telpa jo ar 300 lumeneem buus pamaz un arii izmeru lielu nepavilks.
ja grib lietot projektoru ipashi filmaam tad vajadzetu vismaz HD labaak FULLHD ar 800 lumeneem vai vairaak vieni no labakajiem projektoriem ir sanyo razojuma plv seerija

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **      **  **    **  ********  
 **        **        **  **  **  **   **   **     ** 
 **        **        **  **  **  **  **    **     ** 
 ******    ******    **  **  **  *****     ********  
 **        **        **  **  **  **  **    **        
 **        **        **  **  **  **   **   **        
 ********  **         ***  ***   **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727