UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Mājas kinozāle
Autors: KB ()
Datums: 16/02/2010 04:09

Uztapa ideja par mājas kinozāli nopietnākā izpildījumā ar projektoru un vēlams elektriski nolaižamu ekrānu. Jautājumi:

1) Projektoru gribu likt pie griestiem, cik tālu tam jaatrodas no ekrāna?

2) Esmu pilnīgs āmurs audio/video tehnikā. Kādi vadi jāvelk no projektora uz aparatūras plauktiem? HD, VGA, S-video kabelis? kas vēl? Elektriķis gan solījās uztaisīt šahtu, tad vadu krājumu varēs papildināt, bet vienalga gribētos zināt, lai var ielikt vajadzīgos kabeļus.

3) Kāds ir ņēmies ar tiem ekrāniem? Man griestu augstums ap 3.00m vajag nolaižamo ekrānu, bet tādu, kas nolaižās pietiekami zemu. Kur tādu dabūt?

4) Kas tur ir ar to Dolby Surround, tiešām ir tik svarīgi ievērot tos skaļruņu izvietojuma leņķus? Viņu specifikācija ir izejot no viena skatītāja, kas sēž centrā, bet pārējiem tāpat neatbilst. Kā citi te ir izdarījuši? Jen visi parasti liek pofigā kur tumbas labāk izskatās?

Moš kāds zina kādu spečuku vai kantori, kur var aiziet pakonsultēties?

Re: Mājas kinozāle
Autors: Matrixs ()
Datums: 17/02/2010 02:31

Ja neesi ar to ņēmies, labak pats netaisi bes speciālista palīdzības. Man ir pieredze kad masīnā liku skaņu, pirmo reizi itkā saliku labas tumbas, bet nekas normāli neskanēja, pēsāk pakonsultējos ar speciem, biju pie viena kadra kas savam autiņam lika skaņu, un tad jau pagajuso vasaru visu pārbūvēju un nu skan normāli, kadar skaļruņi stipri lētāki.

Re: Mājas kinozāle
Autors: KB ()
Datums: 17/02/2010 04:12

Ir idejas kur spečukus meklēt?

Re: Mājas kinozāle
Autors: Matrixs ()
Datums: 17/02/2010 17:22

Painteresējies kādā elektronikas forumā.
ja vajadzētu auto audio salikt, varētu izlīdzet, bet ar videoiekārtam neesmu darījies.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Q- ()
Datums: 19/02/2010 10:06

Aizraksti uz mikusk at gmail com, viņš ir viens no labākajiem spečukiem LV par šo tēmu.

Re: Mājas kinozāle
Autors: m. ()
Datums: 19/02/2010 11:06

Intreseee visu no glamurigaa gala kur bus daudz tukstoshos izmaksas, viss automatizeets (jaunakie projektori liekas stradaaja ar wireless - filmu parraida pa gaisu bet tas nebus ne leeti, ne videeeji) vai price:performance?

Re: Mājas kinozāle
Autors: aaaa ()
Datums: 19/02/2010 12:27

Obligāti savlaicīgi jādomā par HD signāla pārraidi. Tikai atceries, ka HDMI kabelis garāks par 5m jau ir baigā eksotika. ir arī 10m HDMI kabeļi, bet pilnā fullHD tie jau sāk gļukot un reti kurais (no dārgā gala) spēj signālu pārraidīt. Pārējos vadus var plānot garus, bet HD kabeli jālaiž no projektora līdz avotam pa maksimāli īsāko ceļu (tipa pa griestiem līdz sienai, tad uz leju līdz pieslēguma vietai.)
Man kaimiņam ir mājas kinozāle, bet ekrāna vietā viņiem ir vienkārši balta gluda siena krāsota ar matētu balto krāsu. Projektors pie griestiem.
Tukšu kanālu obligāti jāparedz, lai nākotnē varētu ievilkt citus vadus, jo standarti visu laiku mainās un droši vien pēc 10 gadiem jau būs kas pavisam cits.

Re: Mājas kinozāle
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/02/2010 22:27

Optiskais audio interfeiss eksistē jau vismaz padsmit gadu. Priekš video vēl nekas līdzīgs nav ieviests? Atzīšos, pats neesmu lietojis neko modernāku par DVI-D.

Re: Mājas kinozāle
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 19/02/2010 23:23

Projektors ir kruta, ja tiešām labu paņem, bet padomā, varbūt paņem LED LCD uz 50 collām vai lielāku un iegūsti izcilu kontrastu, jo projektora gadījumā tas ir ļooooti atkarīgs no ekrāna kvalitātes, un tāds ekrāns maksā pie četrcipara skaitļa.
Protams viss ir atkarīgs no līdzekļiem. Bet arī tad ja tie būtu neierobežoti, es MĀJAS kinozālei izvēlētos lielu LED LCD. Projektors būtu atbalstāms gadījumos, ja zāle ir jau tik liela, ka LCD vienkārši tur pazūd!

Re: Mājas kinozāle
Autors: aaaa ()
Datums: 19/02/2010 23:43

Manuprāt moderns un labs plazmas panelis ir par kārtu pārāks par LCD noteikti. Gan krāsu, gan kontrasta ziņā. Un tas nav tīri subjektīvs viedoklis. Nets ir pilns ar salīdzinājumiem. Tiesa, laba plazma būs dārgāka par LCD. Un LED nenozīmē pilnīgi neko, tas ir tikai apgaismojums - un kāda starpība, kas tur aizmugurē spīd. Vot kad OLEDi ienāks, tad jau varēs padomāt, bet šobrīd vēl plazmai konkurentu nav.
Piemēram šis:
[www.panasonic.lv]
65 collas, full HD (cena ap 4500 Ls). Bet tas vēl ir pagājušās paaudzes panelis, jaunais ir, piemēram šis:
[www.panasonic.lv]
Kontrasts 40000:1, reakcijas laiks 0.001 msek (cena ap 3500 Ls). Jaunajiem G12 paaudzes panasonic paneļiem reāli attēla kvalitātē un krāsu atainojumā šobrīd pasaulē konkurentu nav.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.