UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Atmos vai Vigas
Autors: khe ()
Datums: 17/02/2010 14:07

Vai kāds ir dzirdējis atsauksmes par atmos un vigas gāzģenerācijas katliem? Kāds varbūt var salīdzināt?

Re: Atmos vai Vigas
Autors: slēpnis ()
Datums: 17/02/2010 23:27

Grūti jau salīdzināt. Parasti vienam ir vai nu viens vai otrs. Man ir vecais atmoss, bet nav ideju, kāds ir vigas.

Re: Atmos vai Vigas
Autors: khe ()
Datums: 18/02/2010 20:12

to slēpnis

Vari pastāstīt kāds tas vecais ir un kā kalpo? Daži stāsta, ka tie bleķa gāzģenerācijas katli kalpo 10 gadus? Kā ar malku- vai žāvē vēl kurtuvē, vai pa taisno no šķūņa? Cik ilgi reāli kuras ar 1 uzlādi?

Re: Atmos vai Vigas
Autors: slēpnis ()
Datums: 18/02/2010 21:33

Es nezinu, vai mans var kalpot par kaut kādu atskaites punktu. Pirmo ziemu kurinu un nopirku lietotu pa Ls 70 :) Kādus gadus 6 esot iepriekšējie mocījušies. Viņiem bija zems skurstenis un švaka vilkme. Bija aizkusis viss ar sacietējušu darvu, dabūju pacīnīties, lai lielumu izkasītu ārā. Tā, ka nemācēšu teikt, cik ilgi kalpos.
Tā, kā man ir siltuma akumulators, tad es viņu kurinu normālā cukā. Piebāzts ar visādiem šāļiem deg ~2,5 stundas. Ar blīvi saliktām mēbeļu skaideņu platēm - visas 5-6. Normālas malkas man naU :) Kad uznāk kārtības lēkmes, metu iekšā visu kas varetu degt.
Kā trūkumu varu minēt, ka īpaši jāietrennējas piemest malku, lai telpa nepienāktu ar dūmiem. Un tas ne vienmēr izdodas. Arī iekurināšana tāda piņķerīga. Papriekšu labi jāuzkurina dažas pagales, pēc tam jāmet pārējo klāt. Tas lai laba liesma būtu pašā apakšā pie izejas uz apakšējo kambari. Kamēr liek pārējo iekšā atkal pagrabs ar dūmiem. Ja sabāž visu un aizdedzina, tad bieži no gāzģeneratora pa priekšu sanāk dūmu ģenerators. Viss kvartāls miglā :D

Cik skatos, Vigas pēc konstrukcijas apmēram tāds pats. Vienīgi palasot instrukciju, likās varētu būt čakarīgāka tīrīšana, tur vēl kaut kādas caurules jābirstē.
Šis man pirmais un vienīgais katls, tā, ka nav ar ko salīdzināt.

Re: Atmos vai Vigas
Autors: Matrixs ()
Datums: 18/02/2010 23:24

Izlasīju una paliku bišķi neizpratnē... Visur raksta ka gāzģenerācijas katliem grīkst likt tikai malku, pietam sausu, bet Tu raksti ka krāmē laminātus vecus dēļus un visu pārēko kas deg... Un Tev tas katls tiešam strādā? Un kā ar siltuma atdevi, vai kurinot ar visu kas varētu degt katls sasniedz norādīto jaudu?

Re: Atmos vai Vigas
Autors: slēpnis ()
Datums: 19/02/2010 00:25

Nu kas tad tur notiks? nekāda kodoltermiskā sintēze jau neiestāsies. Tāpat viss sadegs. Vienīgi, ja pārāk mitrs, tad dūmos un neistāsies gāzģnerācijas režīms. Pareizāk sakot, gāzes ta kaut kādas ģenerējas, bet tās neaizdegas. Ja mitrāka malka tā kas tuvāk pie zemes stāvējusi, tad ieslēdzu piespiedu ventilatoru. Tas uzpūš liesmu ka prieks. Bet manam iebūvētais termorelejs ja ieslēdz tad uz pilnu klapi to ventilātoru, bet tas atkal pa niknu. Viss ātri izdeg un droši vien aiziet trubā. Tapēc krāsns štepseli iespraudu caur autotransformatoru. Tad var labi pieregulēt, lai viss degtu arī pie mitrāka kurināmā. Ideālā gadījumā tur apakšējā kamerā vajadzētu fotodevēju, kas skatās ir liesma vai nav. Un attiecīgi ieslēgtu ventilatoru. Par jaudu un siltuma atdevi nemācēšu precīzi neko teikt. Bet kopējais malkas patēriņš izskatās, ka pat drusku mazāks, kā iepriekš ar 2 parastajām vecajām malkas krāsnīm, bet tās bija sūdīgas, kāds līkrocis savulaik mūrējis.

Re: Atmos vai Vigas
Autors: khe ()
Datums: 19/02/2010 01:12

to slēpnis

Paldies! Esmu sapratis, ka der ari kodoldegviela:)

Re: Atmos vai Vigas
Autors: Vigas ()
Datums: 10/12/2013 00:19

Lietoju vigas 25kw jau 6.gadu. Kopumā esmu apmierināts. Mīnusi: Dūmi pie malkas papildināšanas, pēc pirmajiem 2 gadiem nobeidzās vadības bloks, bet to +-50ls var nomainīt, vēl pēc gada durvju aizvērējrokturiem vītne nodila - to metālmeistars pa 20ls uzmetina jaunu. Durvīm akmens drūp ārā - to vēl neesmu atradis kur dabūt. Kurinu tikai ar bērza malku, vai briketēm. Visa pārējā malka nedod pietiekamu karsumu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******    ******   **      **  **      ** 
 **     **  **     **  **    **  **  **  **  **  **  ** 
 **     **  **         **        **  **  **  **  **  ** 
 ********   ********   **        **  **  **  **  **  ** 
 **         **     **  **        **  **  **  **  **  ** 
 **         **     **  **    **  **  **  **  **  **  ** 
 **          *******    ******    ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727