UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: moldriks ()
Datums: 27/02/2010 14:08

Gandrizelektrikis negribu piekrist, ka jebkas sadegs, ja nebūs nulle_Ja tā periodiski nebūs, tad gan iespējami dažādi brīnumi_Lai nepievilkts nulles pievienojums nodegtu nav jāgaida 2 gadi_Lai nebūtu jābrīnās, vajadzētu palasīt šo to par atkārtoto zemējumu, ko elektriķis 14% tai kastei nav uztaisījis_
Gunvaldim, ceru, ka Inesis tevi sazvanīja :), nevajag iegrimt sresā, tas nav veselīgs_Ja Inesim ir instrumenti 100% varu atrast vainu neesot uz vietas objektā, par velti_

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: Gunvaldis ()
Datums: 27/02/2010 15:40

nemaz negaidu Inesis zvanu un nav zvanījis .bet tu varētu uzņemties un palīdzēt cilvēkiem sperot pirmo soli lai nesanāk tā kā....(nesmuki) noteikti ka viņam nav vajadzīgā aprīkojuma, sarunā un izlīdzi cilvēkam!

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: izmisums ()
Datums: 27/02/2010 16:14

Man līdzīga problēma. Vakar paskatījos skaitītāju un gandrīz apkritu - pāris nedēļās nodedzināts vairāk nekā mēnesī!!! Pārmaiņus slēdzu ārā visus patērētājus, bet tā arī skaidrībā netiku, kur varētu būt strāvas noplūde. Agrāk nekā tāda nebija. Lielais patēriņš ir uz kopējā fona, nevis uz kaut kā atsevišķi, liekas, ka skaitītājs varētu būt nojucis. Drošinātājus nekur ārā nesit, it kā viss kārtībā. Vairs nezinu, kas pie vainas varētu būt.

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: izmisums ()
Datums: 27/02/2010 16:44

Moldrikam. Par "Inesi" nezinu, toties man instrumenti ir un no elektrības šāda tāda skaidrība amatieru līmenī arī. Vēl varu pateikt, ka patvaļīgi pieslēdzies arī neviens nav, jo kabelis iet pa zemes apakšu no skaitītāja līdz garāžai. Kad iekšā mājā drošinātāji atslēgti, skaitītājs stāv uz vietas. Kad pieslēdz jebkuru patērētāju, patēriņš ir neadekvāti liels.

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: khe ()
Datums: 27/02/2010 17:15

"problēma izklausās saprotama starpfāzu pieslēgumā vai tās traucējumos kabeļu unstalācijā "
Nepiekrītu santehniķim Gunvaldim. Ja kļūda starpfāzu pieslēgumā- viss nodegtu uzreiz.

Piekrītu gandrīzelektriķim par problēmu nulles vadā. Var būt ari zemējuma problēma pašā līnijā, kad pie dažādu složdu sakritības veidojas pārspriegums(vajag pavaicāt par nosvilšanu citiem patērētājiem uz tās pašas līnijas). Galu galā tas ir izmērams lielums, ar spec aprīkojumu.

Dīvaini skan tas "1/2 gadu ir mistiski liels elektrības patēriņš." Varbūt no tiem pārspriegumiem kautkas izolācijā ir pasvilis- atkal vajadzētu pamērīt. Aprīkojums gan jāmeklē vai pie, vai kopā ar elektriķiem:)

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: moldriks ()
Datums: 27/02/2010 17:20

Pieliec kontrolskaitītāju_Rīgā tev tas ir? Jūrmalā un Talsu novadā varu sarunāt, lai tev nomaina skaitītāju.

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: gandrizelektrikis ()
Datums: 27/02/2010 17:46

Nenormālīgi lielu patēriņu esmu redzējis pie nepareiza zemējuma.Dažādu apstākļu sakritības rezultātā uz to zemi virsū tika fāze un zemējums sāka strādāt kā paterētājs.Bet neredzot patiesos apstākļus ,grūti kaut ko spriest pēc stāstītā.

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: izmisums ()
Datums: 27/02/2010 19:02

Apstākļi nav mainīti, tas notika pēdējo divu nedēļu laikā. Varbūt tiešām kaut kur bojāta izolācija, bet tad varētu redzēt, ka karsuši vadi un kaut kas svilis.
Moldrikam. Lieka skaitītāja man nav, esmu Valmierā. Ja līdz pirmdienai pats netikšu skaidrībā, iešu uz ZETiem skaidroties.
Katrā ziņā paldies par padomiem.

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: moldriks ()
Datums: 27/02/2010 20:30

Tev gadījumā nav bērni, kas piepalīdz tērēt_Pastāsti par patēriņu un iekārtām, kuras izmanto, vai pēdējā laikā neesi iegādājis ko jaunu?

Re: mistiski elektrības zudumi, kā atrast ?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/02/2010 21:07

Savulaik dzīvoju komunalkā. Vienam no 5 dzīvokļiem par nemaksāšanu no Latvenergo puses bija atslēgta elektrība - viņu skaitītājs stāvēja bez korķiem. Kaut šad tad manīju šamos svečojamies, reizēm no viņu istabas bija dzirdama televizora skaņa. Aizdomas par aparāta barošanas avotu radās nolasot sava skaitītāja rādījumu pēc atvaļinājuma, kura laikā rījīgais padlaiku ledusskapis bija bijis izslēgts. Izslēdzu visus patērētājus, izgāju koridorā, bet skaitītājs griežas! Izslēdzu savu korķi: vispirms šamo istabā apklust televizors, pēc brīža durvīs parādās Pats! Paskatījos šamējam acīs, apgriezos un aizgāju paklaiņot uz veikalu pāri ielai. Prātoju, kā vienkāršāk uztaisīt profilaktisku pārspriegumu. Kādu nedēļu promejot savu korķi ņēmu līdz. Tikmēr kaimiņš bija visu sapratis un vismaz no mana skaitītāja atvienojies.
"Atrast" šādu pievienojuma vietu konkrētajos apstākļos varētu tikai tas, kurš pieslēdzies - komunalkas koridoru daiļoja biezs nenosakāmas izcelsmes un funkcionalitātes vadu un TV kabeļu mudžeklis, turklāt koridors bija savulaik applūdis un teju pie katras zemapmetuma nozarkārbas pienāca pa vadam arī no ārpuses.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **     **  ********   ********  
 **     **  **        **     **  **     **  **     ** 
        **  **        **     **  **     **  **     ** 
  *******   ******    **     **  ********   **     ** 
        **  **        **     **  **         **     ** 
 **     **  **        **     **  **         **     ** 
  *******   **         *******   **         ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727