UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Apkures iespējas
Autors: Ray ()
Datums: 08/03/2010 18:13

Situācija - ir telpa (mazliet siltināta, kaut kāda vecā tipa koka māja. Atrodas Rīgā, vienstāvīga ar bēniņiem, izmēri 5x14m). Centrālapkure un gāze nav pieejama, paliek tikai elektrība. Iepriekšējie nomātāji bija uztaisījuši ne īpaši efektīvu sistēmu (uztaisījuši trubas, pielikuši radiatorus, pievienojuši 2 sildītājus ķēdē un laikam motoru, kas dzen škidrumu pa trubām (antifrīzs)). Bet, sildītāji ir katrs pa 1200w (principā paredzēti virs izlietnēm likt un traukus mazgāt). Elektrību rij, bet jēgas nekādas. Tā kā tas viss pasākums tiek nomāts, nav vēlme ieguldīt tik lielas summas, ja tas būtu privāts īpašums.
Jautājums - kādi ir apsildes varianti un aptuvenās izmaksas? Ir iepirkts ufo 3kw sildītājs (jēga principā lielāka nekā no esošās sistēmas), bet ar to vien arī ir par maz, lai visu telpu kaut cik cilvēcīgi ~18° piesildītu. Varbūt ir kādi varianti, kada sinteresantas idejas, kā ufo izmantot maksimālāk (novirzīt uz metāla virsmu?). Vienīgais mīnuss varētu būt, ka elektrības jauda ēkai nav liela, sildītājam varētu atvēlēt, laikam ne vairāk kā 4kw/h. Pateicos par idejām jau iepriekš.

Apkures iespējas
Autors: Ray ()
Datums: 08/03/2010 20:20

Apkure (siltums) vajadzīgs tikai tajā brīdī, kad telpās atrodas cilvēki (ne cauru diennakti).

Re: Apkures iespējas
Autors: dzincha ()
Datums: 08/03/2010 21:55

Nu ja jāuzstāda iekārtas, kuras pēc kāda laika jāvāc prom, tad laikam tie ufo vai vienkārši eļļinieks/konvektors.
Vari uzlikt uz taimera - piemēram lai 1h iepriekš pirms ierašanās ieslēdzas un nav tik stindzinošs dubārs.
Uz tiem m2 varētu likt arī kādu gaisa ss, bet tas jau nav tik vienkārši ieliekams padusē un aiznesams uz nākamo īres placi. Domāju, ja galīgi caura māja nav, tad uz tiem 70 m2 kādi 5 - 6 kw būtu ok. Bet pie ja t krīt zem mīnus 10, tad jauda arī krīt. Un tā tomēr ir ilgtermiņa investīcija. Uz īsu brīdi ( pāris mēneši) tikai konvektori, ufo, eļļinieki - komfortam aprīkojot ar taimeriem.

Re: Apkures iespējas
Autors: dzincha ()
Datums: 08/03/2010 21:57

Bet ja grib pa lēto ar malku - jotul un trubu pa sienu ārā un kvēpinam. To vajadzības gadījumā var transportēt, bet toties jāpiehaltūrē par kačigāru.

Re: Apkures iespējas
Autors: khe ()
Datums: 08/03/2010 22:32

Es painteresētos par sašķidrinātās gāzes apkures jaudām un izmaksām. Paziņa gadu vadāja un stellēja klāt balonus pa dārgo, kamēr sakārtoja lietas ar tilpni un uzpildi.

Re: Apkures iespējas
Autors: dzincha ()
Datums: 08/03/2010 22:45

Es ar painteresējos pirms izvēlējos tomēr zemes ss.
LPG sanāks 2x dārgāk kā dabasgāze un apmēram tādā pašā cenā kā kurināt ar saļaru. Uz maniem 135m2 vismaz 2 tonnas LPG vajadzētu - tas ir kā minimums 1000Ls + tvertnes noma, ca izbūve+ gāzes katls = kopā sanāk padārgi.
Tad jau uz tiem mazajiem m2 kurinam ar pāris eļļiniekiem un būsi plusos salīdzinot ar LPG. It sevišķi, ja jāsakurina vakarā, pa nakti pazeminam un no rīta paaugstinam līdz komforta līmenim. Ar taimeriem, kas maksā kapeikas to visu var sakonfigurēt. Komplektā var kaut kādu jotulu ar malku.
Bet ja grib komfortu, tad protams LPG vai granulas. Kaut gan ar granulām tāpat būs jānoņemas ar granulu transportēšanu/uzglabāšanu/uzpildīšanu/ katla tīrīšanu. Un lēti arī nav un kur pēc tam to katlu bāst? Pa 500 gan jau kāds paķers, bet salīdzinot ar jauna cenu(2500Ls) - sanāk 2Kls pagrūsti.

Re: Apkures iespējas
Autors: khe ()
Datums: 08/03/2010 23:17

Vai propāns vairumā nav kautkur ap 16 - 18 sant. kg? Man izskatās ka pašlaik lētākais, protams ar siltām grīdām, vai vesalu kaudzi radiatoriem.

Re: Apkures iespējas
Autors: Dzincha ()
Datums: 09/03/2010 03:39

1tonna=2000litri=540Ls

Re: Apkures iespējas
Autors: Ray ()
Datums: 09/03/2010 15:22

Telpās vēl uzturēsimies vismaz kādu pusotru gadu, jo uztaisījam kosmētisko remontu. Itkā tas esošais ufo (http://ufoterm.lv/?l=3&item_id=26&product_id=13) ir paredzēts 30kv/m, bet gaiss ir pēdējā lieta, ko tas silda, Ja plānots ka telpā būs vairāk cilvēki, katram ufo nepieliksi. Gribētos kādus 18 grādus vismaz. Vai ir kāda garantija, ka divi ufo, katrs paredzēts 30kvm pavilktu visu telpu un temperatūru noturētu uz tiem pašiem 18 grādiem vismaz? Kādam ir bijusi kāda pieredze? Tos 6kw varētu pieciest, jo tie nav jādarbina cauru laiku, tāpēc izmaksas ir relatīvi mazas. Iespējams, ka 6kw pavilks, bet vai nesāksies korķsiššana ārā, ja gribēs kaut vai kādu tējkannu ierubīt?

Re: Apkures iespējas
Autors: lee ()
Datums: 09/03/2010 16:04

Nevajag nemt tik lielai platibai ne jau sturos sedesi, labak vairakus mazakus un izvietot vietas kur uzturas virs divana pie televizora, virtuve virs galda utt. Silts jau bus, bet nav pieredzes ar izjutam ja sez pie tada visu laiku. par drosinatajiem - ja ir parastie skruvejamie drosinataji un nekas nav noplombets, tad var ielikt izturigakus, vai uztit kapara stieplites no mikstajiem vadiem. Jautajums paliek cik tas ir pratigi koka eka, man dzivokli kur ir mura sienas max jauda ir uz kadiem 12kw uzdzita 1 fazei var ari vairak, bet tad, ja ilgak par minuti kaut kas ar garantiju sak degt. vadi gan ir nomainiti uz jaudigakajiem pateretajiem, jo jau nodega.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **   **   ***   ***  **     **  ***   ***  **     ** 
 **  **    **** ****  **     **  **** ****  **     ** 
 *****     ** *** **  **     **  ** *** **  ********* 
 **  **    **     **   **   **   **     **  **     ** 
 **   **   **     **    ** **    **     **  **     ** 
 **    **  **     **     ***     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727