UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: kaamis ()
Datums: 31/10/2010 09:18

Cik varētu būt izmaksas šādas krāsniņās izvietošanai krusčova balto ķieģeļu 3 stāvenē 3 stāvā pie ārsienas kurai iekšpusē jau ir apmetums, bet velkot jaunu dūmvadu uz jumta?

Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 31/10/2010 09:31

Cik zinu jebkurš alternatīvais apkures veids prasa saskaņošanu un tas nemaz nav tik vienkārši, lai neteiktu neiespējami. Piemēram Rīgā un lielajās pilsētās cik zinu praktiski nereāli.

Malkas krāsns - kur glabāt malku? Dīzelis? Nu nez nez! Nesīsi ar spainīšiem dīzeļdegvielu uz trešo stāvu? Bez tam dīzelis nemaz tik lēts nav....

Domāju ka šajā situācijā vienīgais kaut cik reālais variants ir siltumsūknis gaiss - gaiss. Izmaksas apmēram 500ls. Kamēr nav lieli mīnusi izmaksas uz apkuri 3x lētāk kā ar elektrību. Kad būs lieli mīnusi - tad gan praktiski tikai ar elektrību nāksies sildīties. (Tāpēc vajag labus logus, siltināt ārsienu) Vēl pluss - vasarā dzesēs telpu. Un gaiss/gaiss siltumsūknim (jeb kondicionierim) nekādas saskaņošanas nevajag.

Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: dodo ()
Datums: 31/10/2010 14:30

Lēnās degšanas princips prasa, lai būtu hermētisks, siltumizolēts, pagarš skurstenis, lai nekrājās kvēpi, netek, un neaizdegās. Un tik un tā pašiem un kaimiņiem vējš pūtīs dzīvoklī pretīgi smirdīgus, nesadegušus dūmus, jo viņi auksti un gaisā neceļas. Tagad jau visa Rīga ziemā smird kā indīgo atkritumu dedzinātava.

Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: aaaa ()
Datums: 31/10/2010 17:12

Atkal pilnīgi auzās! Krāsniņu nopirkt var, bet nevar izlasīt tās pāris lapaspuses instrukcijas, kas pilnīgi visām krāsniņām nāk komplektā, kā tās pareizi jākurina. Nu nevar ilgdegšanas krāsni pielikt pilnu ar malku, aizkurināt un aizgriezt gaisu ciet. Un ja kas, dūmgāzes no parastās krāsns nāk ārā daudz aukstākas, kā no ilgdegšanas krāsniņas, kas parasti pievienota pa taisno pie skursteņa. Siltumu akumulējošā krāsnī kondensācija un sodrēju uzkrāšanās notiek dūmejās, tikai tām ir tīrīšanas lūciņas.
Ilgdegšanas obligāts priekšnosacījums ir skursteņa uzsildīšana un pēc tam jau, kad tas ir uzsilis, lai kā mēs necenstos smacēt, nekas nekur un nekad nekondensēsies. Kondensācija notiek pašā kurināšanas sākumā, kad skurstenis ir pilnīgi auksts un cenšoties smacēt jau no paša sākuma, tas tā arī nekad neuzsilst. Nu ir jāupurē tās pirmās 5 pagales skursteņa uzsildīšanai, neko nepadarīsi. Un labā ilgdegšanas krāsniņā, kurai ir siltumizolēta kurtuve sadegšana notiek tīrāk kā parastā klasiskā ķieģeļu krāsnī!!! Bet atkal, tikai pie nosacījuma, ka tiek kurināts pareizi.

Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: khe ()
Datums: 31/10/2010 19:22

Uzliekot vertikālo trubu, to būs vieglāk iztīrīt kā skursteni:)
Labs tandēms ir jotula ar sildmūri, tikai jākurina pilnā cukā un šad tad jāpatīra mūrīti. Malkas sausumam liela nozīme.

Re: krāsniņa dzīvoklī
Autors: Viktors M ()
Datums: 31/10/2010 20:14

Pēcāk jau palasījos gudrā grāmatā. Skaidrs, ka nevis par kasrstu dūmgāzes bet pat aukstu jau pašā sākumā. Tā krāsniņa jau pirms manis bija. Tātad vertikālo trubu nevajag, bet topīt sākumā uz pilnu klapi kamēr uzsilst un ta var piegriezt skābekli. Bet nu tad bik ķieģeļus tai krāsnij var apkraut, lai uzrāj kādu siltumu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  **        ********  **    ** 
 ***   **  **  **  **  **        **        ***   ** 
 ****  **  **  **  **  **        **        ****  ** 
 ** ** **  **  **  **  **        ******    ** ** ** 
 **  ****  **  **  **  **        **        **  **** 
 **   ***  **  **  **  **        **        **   *** 
 **    **   ***  ***   ********  **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727