UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ka savienot cauruli?
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/03/2010 22:18

Viena daudzdzivoklu maja ienakosais udensvads norusejis. Pirms skaititaja stav ventilis vitne aptuveni 63mm, tad posms caurules melnas, kura nostiprinata magistralaja ienakosaja cuguna caurules 65mm paplatinajuma.Posms starp ventili un cuguna cauruli norusejis.
Padalieties, ludzu, idejas ka pievienoties cuguna caurulei 65mm. Gebo savienojumi neder, jo tie domati melnajam terauda caurulem.
Paldies!
[content20-foto.inbox.lv]

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 19/03/2010 11:02

Ja tu caurules gala nomaiņu vari izdarīt pusstundas laikā, tad aizver ciet visas ēkas ārējo ventili, kas atrodas ūdensvada akā uz ielas un atslēdzot visu ēku nomaini konkrētā stāvvada pievadu. Kaimiņi jau drusku lamāsies, bet ar to jāsamierinās.

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: Rx ()
Datums: 19/03/2010 12:41

No pieredzes: Man arī mājai 20 gadus atpakaļ mainīja ūdens pievadu no ielas lielā krāna-aizbīdņa. Lika čuguna cauruli, pēc skata 100-120mm ārējais izmērs. Un redzeju, ka parasto ap 60mm cauruli savienoja ar čuguna cauruli ar svina palīdzību: ielika vienu otrā un ar sitamo sadauzīja svinu pa perimetru, itkā blīvi. Tā ka 60 mm caurulei vēl bija metinaāta pareja uz collu, tad pati collīgā sarūseja aizdomīgi daudz. Un tad to , collīgo, nogrieza, bet uz 60mm terauda ar cangas uzmavu apspieda paāreju, ar lielu ventili. Un talāk kā parasti, bez problemām. Vēl nostiprināja cangas uzmavu, lai tā nenosprūk no caurules- ar atduri. Protams cangai jau ir zobiņi, bet to darīja drošumam.

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 19/03/2010 13:33


Parasti čuguna caurules savā starpā un arī pārejas uz cita veida tērauda caurulēm sastiprina vai nu ar betonu vai kā jau te iepriekš rakstīja ar svinu !

Pievienojamai caurulei tādā gadījumā izvaido paplatinājumu, ko ievieto cūguma caurules paplatinājumā un spraugu aizpilda ar blīvejošu materiālu - ietaukotu pakulu auklu, speciālu blīvgumiju u.t.l. savukārt brīvo telpu starp ievietoto cauruli un čugumna caurules mufes paplašinājumu aizpilda ar betona javu kam pievienots cietēšanas paātrinātājs. Svinu savukārt ielej speciālā veidnē ap cauruli un to pēc tam vēl noblīvē ar āmura un meiseļa palīdzību.

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/03/2010 14:18

Nepārzinādams santehnikas sortimentu dažādu cauruļu savienošanai bieži esmu lietojis Depo un Jaudā nopērkamos Raychem termonosēdkembrikus ar kūstošo līmes slāni iekšpusē.

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: lee ()
Datums: 19/03/2010 15:32

Nu man šķiet, ka tie ir domati elektroinstalaciju savienojumu hermetiskai izolacijai, pielauju ka darza slaukas ar tiem var limet, bet nu diez vai ir pratigi ar tadu pielabot udensvadu. Vienkarss bet ne dross variants ka labot sadu nestandarta mezglu ir ciesi aptit jauno posmu ar lupatam vai pakulam kuras sasmere ar kadu udeni neskistosu smeri, var nemt slepju pretslidesans vasku tads varen kepigs un lipigs drankis, iedzen cauruli ieksa tad ar planu metalu vai skruvgrizi un amuru sastauka vel ieksaa cik var un uzlie apbus savienojumam znaugus ar savienojumiem, lai ar spiedienu neizspiez ara nu un tad skaties tek netek. var jau tur tas beigas ar betonu vai svinu, bet tas ta vairak savienojuma stingribai ne udensnoturibai

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/03/2010 16:00

Neticu, ka čakarēšanās ar lupatām var būt hermētiskāka. Raychem ir zvērīgi ciets un lipīgs, turklāt to var likt virsū arī vairākās kārtās. Vēl elektromateriālu veikalos ir tāda laba lieta kā pašvulkanizējošās jēlgumijas lente, bet nu pie Raychem viņa ir lieka.

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: andreews ()
Datums: 19/03/2010 19:01

miiljie cilveeki,ko juus murgojat?kaads svins,kaadas lupatas...ritenis sen jau izgudrots.saucas ADAPTERIS..ieejiet s.teh.veikalaa normaalaa,jums izstaastiis..

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: z ()
Datums: 19/03/2010 19:49

Vienstāvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nepārzinādams santehnikas sortimentu dažādu
> cauruļu savienošanai bieži esmu lietojis Depo
> un Jaudā nopērkamos Raychem termonosēdkembrikus
> ar kūstošo līmes slāni iekšpusē.


Nezinu par ūdenssaimniecībā piedāvātajiem materiāliem, bet aprūsējušos gāzesvadus tieši tā arī remontē: uztin speciālu daudzslāņu lentu, kas pielīp metālam un veido ķīmisku reakciju kļūstot par viengabala masu. Virspusē tai uzliek to pašu termosarūkošo uzmavu. Ražotājs apgalvo ka ar viņa materiāliem labotais posms ievērojot ieteiktās tehnoloģijas izturības ziņā neatpaliks no caurules...

Re: Ka savienot cauruli?
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/03/2010 22:28

Paldies par variantiem! Kas ir canga?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   *******   **     **        ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **     **        ** 
 **     **  **** ****  **     **  **     **        ** 
 ********   ** *** **   ********  **     **        ** 
 **         **     **         **   **   **   **    ** 
 **         **     **  **     **    ** **    **    ** 
 **         **     **   *******      ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727