UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
vienkārša kanalizācija
Autors: RUKIS ()
Datums: 04/04/2010 08:06

Lūdzu, palīdziet ar padomu iesācējam!!! Sākam mājai liet pamtus, bet nav skaidrības par kanalizāciju. Izlasīju forumā pieejamo informāciju, taču tā ir diezgan epizodiska, nevaru visu salikt pa plauktiņiem. Interesējos dažādās firmās, visi slavē savu produkciju, bet es gribu ļoti vienkārši - lai no mājas viss aiziet uz izsmeļamo bedri (no grodiem, droši vien), tad infiltŗejas gruntī. Tā, lai no bedres tikai biezumu jāizsūc. Nekādu ierobežojumu no Videniekiem nav, atrodamies laukos. Grunsūdeņi ir dziļi - 3m dziļumā nav noķerti. Grunts - māls, bet cik saprotu, var sataisīt smilšu vai grants spilvenu.
Kādi darbi un kādā secībā jādara? Cik lieli grodi un cik 1, 2, vai 3 jārok, kādā attālumā utt. Lūdzu, zinoši cilēki, dalieties pieradzē!Māja - 140 kvm, dzīvos 5 cilēki.

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: heating ()
Datums: 04/04/2010 10:24

Man 0,5 m attalumaa no majas ir ierakti divi grodi metriigie diametra vien virs otra un peec metriem 2iem ierakts viens 1,5 grods bez dibena kura nonaak tikai udens un peec tam iesucaas gruntii!!Un visu savieno ar kanalizaacijas trubaam!!Galvenais tai trubai kas ies uz 1,5metriigo grodu gala uzlikt 90 graadu lenki lai papiiri neiet ieksaa un neaizdambeejas!!

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 04/04/2010 11:26

Jautājumu var sadalīt 2 daļās: juridiskā un praktiskā.
No juridiskā viedokļa neticu, ka nav nekādu ierobežojumu. Vai APU mājai izņemts? Vai teritorijas plānojuma apbūves noteikumi izlasīti?
No praktiskā viedokļa viss, kas sadaloties smird (sadalās bez skābekļa pieplūdes), sadalās slikti, un turpat pašu akā var iefiltrēties...

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: RUKIS ()
Datums: 04/04/2010 22:02

APU ir izņemts, ailītē pretī kanalizācija nekas nav ierakstīts.

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/04/2010 22:34

Rukis! Viss, ka aprakstijat ir ok, ja vienigi par to saskanosanu..
Gruntsudens limenis ideals sadas sistemas izveidei.
Grodus ierok min. 5 metri no majas . Grodu izmerus varat izveleties 1m diametra vai lielakus ( no tilpuma atkarigs cieto dalinu uzkrasanas daudzums un izsuknesanas biezums). Parasti izveido divas nosedakas, katra divi viens virs otra labi nohermetizeti grodi ar dibenu. Abu nosedaku savstarpejiem attalumiem nav butiskas nozimes. Abas nosedakas krajas biezumi un pec otras akas pelekie kanalizacijas udeni tiek novaditi uz infiltracijas lauku. Infiltracijas lauku ieteiktu montet no cietam plastmasas caurulem ar iegriezumiem, nevis lokanas caurules ar kokosu. Infiltracijas lauka ieteicams izmantot olus vai infiltracijas kasetes, tunelus parklajot ar geotekstilu.
Bet ta viss aprakstits Pipelife kataloga.

[foto.inbox.lv]
[www.pipelife.com]

Veiksmi darba!

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: khe ()
Datums: 04/04/2010 23:46

Ja tā eiropas blice noturēsies un neizjuks, tad var pienākt brīdis, kad ielikt bioloģiju būs lētāk ,kā vest to draņķi prom, vai vēl trakāk - turpināt laist to zemē. Iesaku pirmo nosēdaku taisīt no diviem 1,5m grodiem. Veidot to netālāk par~6m Ieplūdes trubu tajā veidot ap 50-60cm dziļumā, bet izplūdes- pa 10cm dziļāk. Tādā veidojumā vēlāk var ielikt lielu daļu bioloģisko bunduļu, vai RetroFast un taml. Lai burbuļo:)

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: jususantehnikis.lv ()
Datums: 05/04/2010 00:59

tad kanalizācijas sistēma ir jādala lai pie baktērijām nenonāktu tām neveselīgie produkti kas izmantojas veļas mašīnās, ūdens filtros un citās iekārtās,


Re: vienkārša kanalizācija
Autors: RUUKIS ()
Datums: 05/04/2010 07:43

Baktērijām neveselīgi ir arī tualetes tīrīšanas un virtuves tīrīšanas līdzekļi...
Vai otrajai akai noteikti vajag dibenu?

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: khe ()
Datums: 05/04/2010 08:54

Ja mājās nav traki ķimizēta mājsaimniece un mājiniekiem ir kautkāda sapratne par ķīm vielu koncentrācijām un nepieciešamajiem lietošanas daudzumiem, tad jaunajās biol. iekārtās baktērijas to ķīmiju veiksmīgi pārdzīvo un vēl pagremo.

Re: vienkārša kanalizācija
Autors: aaaa ()
Datums: 05/04/2010 10:49

Vienīgā ķīmija, kas baktērijām kautko traucē ir dezinfekcijas līdzekļi un viss cits, kas iznīcina baktērijas. Ne veļaspulveri, ne trauku līdzeklis baktērijām neko neskādē, drīzāk otrādi - garšo. Veļaspulvera svarīgākā sastāvdaļa, kas principā izdara 99% darba ir enzīmi jeb fermenti, tie paši, kas ir mūsu siekalās un kuņģī un sašķeļ barību, tāpēc nav īpaši kaitīgi. Tur, protams ir arī virsmaktīvās vielas, fosfāti (cietības novērsēji), pH regulātori (skābuma) utt., bet neviens nav izteikti kaitīgs mikroorganismiem. Nu viens gan - ja ir atdzelžotājs, tad kālija permanganāts savā ceļā nogalēs pilnīgi jebkuru mikroorganismu (ar zileim graudiņiem taču pat zīdaiņiem dibenu dezinficē :)), tāpat visi tualetes poda brīnumlīdzekļi, a ļa domestos, ACE utt. Ar tiem uzmanīgi, jo tie visi dezinficē nevis ķīmiski, bet gan ar oksidētāju palīdzību. Visi tie Vanish oxy action utt satur kaut kādus oksidētājus - perkarbonātus, persulfātus, ūdeņraža peroksīdu tādā vai citādā formā, hipohlorītus (balinātājos), kas visi kā viens ir absolūta nāve mikroorganismiem. Bet atkal - viss atkarīgs no koncentrācijas. Tie oksid^1etāji jau nokillē ne tikai baktērijas, bet oksidē visu, kas ir oksidējams, un, tā kā bioloģiskajā to baciļu ir kilogramiem, ja ne desmitiem kilogramu, tad nelielās devās tiem nekas īpaši slikts nenotiks - dabīgā atlase - švakākie nomirs, stiprākie izdzīvos. Tātad visu ar mēru, ja iegāzīsim litru ACE podā, protams, baciļi atliks pedāļus un vairs nebūs augšāmceļami, bet parasti sadzīviski lietojot nekas nenotiks.
Es jau nu vispār esmu gandrīz pārliecināts, ka visa tā baciļu darīšana ir vienkārši uzpūsts burbulis - principā bez nekādām piedevām un bez nekādiem ieliktņiem jebkurai kanalizācijas bedrei pūšot cauri gaisu, tā pārvēršas par bioloģisko, jo strauji savairojas aerobās baktērijas (tādas, kas dzīvo gaisa klātbūtnē) un ēd visu, kas pieejams.
Man gan par notekūdeņu attīrīšanu ir nedaudz cits viedoklis. Es tomēr neuzskatu, ka kaka zemei ir piesārņojums, bet nenoārdāmi sāļi no ūdens attīrīšanas filtriem gan. Protams, viens smird un ir nesmuks, otrs ir bez smakas un bezkrāsaisn ūdentiņš, bet nu šeit man liekas, ilgtermiņā nevar skatīt vīru no cepures.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******   **     **  **      ** 
 **     **  ***   ***  **    **   **   **   **  **  ** 
 **     **  **** ****  **          ** **    **  **  ** 
 **     **  ** *** **  **           ***     **  **  ** 
  **   **   **     **  **          ** **    **  **  ** 
   ** **    **     **  **    **   **   **   **  **  ** 
    ***     **     **   ******   **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727