UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: paskars ()
Datums: 15/04/2010 23:29

Tātad saprotu, ka man trūkst cirkulācijas sūkņa boilera lokā! 6dien aizbraukšu uz māju un noskaidrošu boilera firmu un vēlreiz papētīšu to sistēmu.
Tagad par izteikumiem "Shēma jau saknē nepareiza", ko dzirdu no daudziem. Cik noprotu trūkt tā saucamā krāsns mazā loka ar 3 ceļu vārstu. Ja esmu jūs sapratis pareizi.
Tagad uzdošu stulbu jautājumu!
Kam ir domāts un kādu funkciju pilda šāds 3 ceļu vārsts un katla mazais loks??? Sistēmā bez akmulatora. Tikai radiratori un nav pat siltās grīdas.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: khe ()
Datums: 16/04/2010 00:50

Te jau dikti daudz rakstīts, ka katla mazais loks notur pietiekoši augstu temperatūru katla ieplūdei(atpakaļgaitai), lai nodrošinātu katlam optimālus ekspluatācijas apstākļus. Pie zemas ūdens temp uz katla(īpaši kaitīgi metāla katliem) sienām veidojas kondensāts ar agresīviem ķīm savienojumiem, kas noņammā to katlu ātrāk.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: khe ()
Datums: 16/04/2010 01:05

Jā, un tas trīszaru vārsts(parasti termostats) piejauc vēsajam ūdenim no atpakaļgaitas klāt karsto no katla izejas.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: R ()
Datums: 17/01/2015 16:49

Labdien!
Ja nav slinkums, vai nevarat pastāstīt, ar ko viss beidzās. Mums arī tas murgs par milzīgu naudu uztaisīts tagad jāpacieš... Laikam nevajadzēja kombinēto boileri uzstādīt, jo tagad maksājam gan par elektrību ziemā tikpat, cik maksājām, kad nebija kombinētā boilera, gan par briketēm... Gribējām kā labāk, bet laikam kaut kas nav pareizi.
Paldies!

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: paskars ()
Datums: 17/01/2015 18:19

Godīgi pateikšu, ka neko toreiz tā arī nepārtaisījām - mājas remontam bija iztērēts daudz naudas un nebija iespējas tērēties vairāk. Viss vēl strādā tāpat kā toreiz.
Tā kā sākumā kurinājām ar kokmateiāliem, kas bija demontēti no mājas, arī bija visādas problēmas - svīšanas un boilera nesilšanas. Nu jau daudzas sezonas kurinam ar akmeņoglēm, kas arī ir vislabākais kurināmais priekš VIADRUS U22. Katls vairs nesvīst, kaut arī sistēma ir izbūvēta pilnībā nepareizi. Pa šiem gadiem katlam arī nav bijušas nekādas problēmas - kas tad tam čuguna katlam var notikt. Ja būtu metāla katls, tad jau gan būtu jāpārtaisa tā sistēma.
Man sistēma ir ar ļoti mazu tilpumu un sasilst ātri, un katlam atgaitā jau pēc 30 min ir 60 grādi. Ja ilgāk pakurina, sasilst arī boileris. Un tās ogles arī samērā ilgi deg.
Nu galvenais ir tad, kad kurina krāsni, atslēgt boilerim elektrību. Vasarā, kad boileri kurina ar elektrību, obligāti ir jāaizgriež krāni uz apkures sistēmu.
Daudzi jau teiks, ka tā darīt nedrīkst un ir nepareizi, bet man tas viss ir nepareizi un tomēr kautkā strādā. Nākotnē, kad kādreiz liks citu katlu, tad arī būs visas tās kļūdas jāizlabo.
Tā kā šajā rudenī gar māju Latvijas Gāze ieraka gāzes vadu, ko gaidījām jau gadus 30, varbūt nākošais jau būs gāzes katls.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: R ()
Datums: 18/01/2015 00:57

Paldies par atbildi!
Laikam ir skaidrs, ka kaut kas mums pareizi nav.. Būs jāizsauc kāds speciālists kopā ar santehniķi, kas to taisīja, lai kopā atrisina šo problēmu. Veikalā teica, ka Dražice boileri ir vieni no labākajiem, tāpēc nevar tā būt. Tā sistēma, ka boilera karstais ūdens izplūst pa radiatoriem, nav normāla,,, No rīta boileris ar elektrību uzkarsis līdz 90 grādiem, sākam kurināt telpas un pēc pāris stundām karstā ūdens boilerī nav, jo tas cirkulē pa radiatoriem... Murgs.
Vēlreiz paldies par šo diskusiju, jo citādi santehniķis apgalvo, ka viss ir kārtībā!

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/01/2015 22:18

Varu pieteikties uz konsultāciju!

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: ETT ()
Datums: 19/01/2015 00:27

R, tas nav nekāds murgs. Ar elektrību uzkarsētais ūdens savu siltumu atdod apkures sistēmai tikko pa to sāk notikt cirkulācija. Un tā kā iesākumā tur plūst auksts ūdens, boileris atdziest. Ja vēl ņem vērā, ka apkures siltumnesējs parasti 90 grādus nesasniedz, ja vien tas nav tvaiks, tad...

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/01/2015 18:42

Ja katlam ir mazais loks, tad uz boileri mazāk pa 60' nevajadzētu iet. Kad kurina ar malku (ziemā), tad boileri vienkāršāk atslēgt no elektrības, lai ar elektrību nav jāsilda apkures siltumnesējs.

Re: Pareizs boilera pieslēgums apkures sistēmai
Autors: ub ()
Datums: 19/01/2015 22:45

Man šāda vienkārša sistēma ar vienu loku bez vārstiem un relejiem strādā jau 10 gadus, tikai sūknis stāv turpgaitā uzreiz aiz katla, sistēma vienkārša un darbojas bez problēmām. Ziemā elektrība boilerim tiek atslēgta, katla sūknis strādā visu laiku, arī kad katls nekurās, siltais ūdens pietiek.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******         **  ********   ******    **      ** 
 **     **        **  **        **    **   **  **  ** 
        **        **  **        **         **  **  ** 
  *******         **  ******    **   ****  **  **  ** 
        **  **    **  **        **    **   **  **  ** 
 **     **  **    **  **        **    **   **  **  ** 
  *******    ******   ********   ******     ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727