UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Internets pa maaju!!!
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/04/2010 15:44

Nu spečuki atradušies:). Nē, mu labi, jūs saprotiet, par ko runa, bet 99% lietotāju nopērk rūteri ar iebūvētu aksespunktu, izpako, pieslēdz internetam un laime pilnībā- viss strādā. Kādas tur vēl paroļu maiņas, kriptešanas, piesaistīšanas pēc MAC adresēm, u.t.t.- viss tak strādā un ko vēl vajag. Es tak runāju par šādiem gadījumiem un tādi ir ļoti izplatīti. Vārdu sakot kaimiņiem internets par brīvu.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: spk ()
Datums: 26/04/2010 17:54

Nu redz, datu drošība gandrīz ikvienu sāk satraukt, tā teikt, pēc pirmajām asinīm. Arī man tā bija :) Pavisam svaigs notikums ir vienai visnotaļ veiksmīgai pēc buržuju mērauklas nelielai kompānijai - izbeidzies kondicionieris servertelpā, kā rezultātā čupa ar svaigi ceptiem dzelžiem. Esot jau pāris gadus domājuši par pārvietošanos uz datu centru, bet vislaik kaut kā nesanāca. Tagad baigi rezka sanāca, kad izrēķināja, ka par ciestajiem zaudējumiem varētu gadus 20 īri datu centrā maksāt ...

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: vvx ()
Datums: 26/04/2010 18:14

to spk ... ja ir apzinigi darbinieki, tad katram tekosi majas tiek refreshota uznemuma datu baze,nu katram gadijumam :)

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: aaaa ()
Datums: 26/04/2010 19:07

Čoms no Zemes dienesta stāstīja. Super-duper serveris, visi dzelži no augšējā plaukta. Kaut kāds tur sūrākais RAIDs ar 4 cietajiem diskiem, tipa viss tiek ūberpārspoguļots. Protams, viss vienā korpusā. Vienu jauku dieniņu baroklis iedeva 230V uz visu to pasākumu un nodega visa ūberkrutā spoguļošana ziliem dūmiem.
Zinu, ka Zviedrijā valsts mēroga kartogrāfijas dati tiek cik tur tās reizes nedēļā rakstīti datu nesējos (kādos - nepateikšu) un nogādāti 3 dažādos ģeogrāfiski attālos valsts punktos glabāšanai. Un tā jau desmitus gadu. Bet nu tā ir valstiski stratēģiski svarīga informācija.
Darbā mums vienkārši ir serveris un atsevišķs kompis citā telpā, fiziski iesprausts citā rozetē. Uz tā ir cietnis ar read-only parastiem jūzeriem un serveris svarīgās direktorijas katru nakti pārkopē uz tā cietņa. Servertelpa zem atslēgas, lai katram garāmgājējam neniezētu nagi kaut ko palūrēt, arī pašu darbiniekiem (starp citu pēc kaut kādas tur statistikas primārais datu noplūdes avots ir no kompāniju iekšpuses).

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: Kuzmich ()
Datums: 27/04/2010 01:04

To Autors
liec visparastako bezvadu ruteri (piemeram Linksys), iesledz MACadresu filtru un WPA2 atslegu un atsledz SID broadkastu. Neviens kaimins netiks klat taviem datiem. Protams, profins jau vares tik un ta, bet tie nemedz loznat par kaiminu datiem :)

To spk
Nu datu centrs bus bisku pa dargu prieks majas lietoaja

To aaaa
Uzliekot UPSi nekadi parspriegumi nespes neko sliktu izdarit taviem diskiem. Seviski drosam sistemam remoto site piesledz ar optiku - nekads arejasi spez nespes sabojat tehniku

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: slēpnis ()
Datums: 27/04/2010 07:23

Te daži šausmīgi uztraucas, ka kāds pieslēgtos pie tīkla. Ja parasajiem rūteriem tas būtu iespējams konfigurēt, es gan labprāt 5% savas interneta plūsmas atvēlētu visiem, kas grib. Ar 5% lattelekoma mājas komplekta plūsmu neviens autiņā pie mājas nesēdētu un filmas nekačātu, bet mazums, kas. Varbut kādam vajag kartē adresi paskatīties, vai kādu steidzamu emailu nosūtīt. Domāju daudz būtu tādu, kam to 5% nebūtu žēl un es pats arī varētu spiedīgos apstākļos tikt pie neta kaut kur citur. Un pasaule kļūtu par kripatiņu labāka :D

Upsis nav nekāds garants, ka kompja baroklis, kas atrodas pēc upša, nenosprāgst un neuzgrūž lielāku spriegumu, kā paredzēts.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: aaaa ()
Datums: 27/04/2010 09:27

Labrīt, protams, ka šiem bija UPSis, un ne no lētā gala. Problēma bija pašā baroklī - tas nojūdzās un sāka kurināt 5 vai 12V vietā kaut ko stipri lielāku - rezultātā sadega pilnīgi viss, kas varēja sadegt.
Par optisko vadu laba ideja, jo, ja iesper zibens, parasti visi kompji, kas saslēgti parastajā tīklā ir genocht.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: Sezams ()
Datums: 27/04/2010 10:19

Nezinu, bet ja nodeg viss dators ar HDD, tad datus šā vai tā var atgūt, jo reāli jau sadeg HDD elektronika, ne pats disks.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: slēpnis ()
Datums: 27/04/2010 11:31

Jā, cita starpā, mani ar interesē, vai nevar pašu HDD ripuli pārlikt uz citu tāda paša modeļa cietni? droši vien tas nav ar līku skrūvgriezi izdarāms.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/04/2010 11:44

Ja tikai ir otrs tāds pats disks, tad, cik zinu, var mainīt gan elektronikas plati, gan galvas vai ripuļus.
Savulaik esmu 1.6 GB 3.5" disku jaucis, švīkājumi no galvām bija uz visas virsmas (nu nelido tās galvas vienmēr pa gaisu), arī no jauniekļuvuša puteklīša viņš tūdaļ nenomira.
Firmās, kas ar to nodarbojas profesionāli, ir speciālas iekārtas uz kurām nolasa mirušu disku plāksnes, šādi pakalpojumi gan maksā četrciparu summas.
SSD no šī viedokļa laikam nedrošāki?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **    **    **   **   ***   **  **     ** 
 **     **  **           ** **    ****  **  **     ** 
 **     **  **   ****     ***     ** ** **  **     ** 
 **     **  **    **     ** **    **  ****   **   **  
 **     **  **    **    **   **   **   ***    ** **   
 ********    ******    **     **  **    **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727