UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Internets pa maaju!!!
Autors: heating ()
Datums: 24/04/2010 11:31

Gribaas uzzinat kaa izveidot inetu pa maaju!Negribaas bezvadu!
Ideja tada ka Lattelekoma kebelis ienaak un tad majaa sadalaas pa 4 istabaam un gribaas katraa istabaa ineta izvadu!!Kada kaste jaliek kaa sadalitaajs??!!

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: iedo' avansu ()
Datums: 24/04/2010 11:50

rūteris(maršrutētājs)

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: vvx ()
Datums: 24/04/2010 14:56

liec bezvadu ruteri,pat letam galam vinam tev bus viens ienakosais tavam Lattelekom kabelim,bus cetras izejas katram kompim, plus bezvadu pasakums ... nu mazums kads atnak ciemos ar savu pc vai ja gribas darza pasedet un pakimireties ...

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: heating ()
Datums: 26/04/2010 09:41

Arii laba ideja!!!:)))

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: vvx ()
Datums: 26/04/2010 09:49

nu kaut vai sadu - [www.euroshop.lv]

cetri porti + wireless

bet nu vari iet uz boot.lv un meklet forumos vai caur ss.lv, sis lietas par pacmit latiem puikas pardod un nekada vaina nebus lietotam pasakumam

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/04/2010 10:04

Ja mājā uzstāda bezvadu rūteri, tad to jāprot nokonfigurēt, lai kaimiņš netiek jūsu mājas tīklā iekšā. Man pēdejā laikā vispār nekur nav radušas problēmas ar bezvadu internetu. Praktiski visur uztverama kāda bezvadu iekarta, kura nav pasargāta no ielaušanās, vai vispār brīvi pieejam. Var tik pabrīnīties par cilvēku stulbumu. Nu Ja Neo iegāja neaizsargātā ieņēmuma dienesta serverī, tad ko var gribēt no parasta lietotāja, kurš par slinku,lai nomainītu kaut rūpnīcas paroles. Es vismaz mājā gan neliktu bezvadu iekārtu, jo specialists uzlauzīs jebkuru no tām. Protams, ja jūs apmeklējat tikai interneta lapas ar plikām meitenēm, tad jau pofig:).

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: vvx ()
Datums: 26/04/2010 10:29

da neviens neko nelauzis ... nomierinas ... ta pati aziotaza par telefonsarunu noklausisanos ... visi baigas personazas bezmaz ... vieniga konfiguracija ir parole un settingu atversanu un pec tam neta parole ... parejais var default stavet ... ka nokonfiguret ruteri var loti viegli atrast plus katram lidzi bus manual

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: spk ()
Datums: 26/04/2010 11:25

Didzisp, stāsta, ka paranoju pilnībā nevar izārstēt, bet apārstēt gan, visu mūžu uz rozā tabletēm :) Ja tādi speciālisti arī eksistē, kas "jebkuru no tām", tad noteikti ne mūsu varžudīķī, un tad viņiem ir miljons reižu svarīgākas lietas, ko lauzt, ne tavs vai mans mājas tīkls. Lai izņemtu rūteri no iepakojuma, novietotu tam paredzētajā vietā, pieslēgtu, un nomainītu rūpnīcas parametrus, tai skaitā ieslēgtu WPA2 šifrēšanu, man vajadzēja apmēram 15 minūtes. Nav pārāk liela investīcija, lai būtu _pietiekami_ drošs, ka nekas slikts nenotiks.
Savukārt, viss, kas man ir sakarā ar darbu, neatrodas pie manis mājās. Esmu pārliecinājis arī vairākus savus paziņas ar "home office" tomēr nodalīt mājas no darba, un darba pasākumus turēt datu centros. Tas ir daudz drošāk, da i maksā gandrīz neko mūsdienās.

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: aaaa ()
Datums: 26/04/2010 12:41

Un varētu padomāt, ka arī darba darīšanās tiek lietots kaut kas īpaši drošs. Kāda starpība, ka mums ir vadu vai bezvadu tīkls, ja tāpat 99% e-pastu tiek sūtīti parastā veidā - neenkriptēti, bez sertifikātiem utt. Ja kāds reāli grib kaut ko lauzt, tad arī uzlauž un mājas tīkls varētu interesēt tikai kādam amatierim sporta pēc, jo mājas nets tāpat netiek lietots nekam citam kā "plikām meitenēm" (zem šī droši pabāžams viss līdzīga satura kontents - delfu lasīšana, building portāls, uc draza).

Re: Internets pa maaju!!!
Autors: spk ()
Datums: 26/04/2010 14:15

Nu nav tā, aaaa. Savam darba e-pastam es tieku klāt tikai ar visnotaļ šifrētu VPN savienojumu. Un pats galvenais - nekādu sensitīvu un kritisku saraksti es neveicu e-pastā. Vispirms jau tāpēc, ka tāda rakstura sarakstem man nemaz nav :D Un darba e-pasta serverim ir šifrēts savienojums ar vairumu klientu serveriem, tā ka gluži brīvā tekstā pa internetu tas viss nemētājas. Un darba kompja cietņa saturs arī ir šifrēts. Un klientu datubāzu kopijas arī uz darba datora neglabājas, tik pat nopietns iemesls tam ir fakts, ka tās nemaz tur nesatilptu :)
Es nemaz nemēģinu apgalvot, ka esmu absolūti drošs, tā teikt. Es tik gribu teikt ka 1) šāda līmeņa pasākumi neko daudz mūsdienās nemaksā un 2) pūles, lai kautko no visa šī uzlauztu "tehniski", tipa man nezinot, pilnīgi noteikti neatsvērtu iegūto infu.
Savukārt par citiem infas iegūšanas veidiem ... vislabākais paroļu atlauzējs nebūt nav urķis, kas snifo un brute-force dekriptē jebkādas atslēgas uz miljonus vērtiem dzelžiem. To daudz vienkāršāk un lētāk paveic pāris iespaidīga izmēra tēvaiņi, pārsvarā tikai uzrādot lodāmuru.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.