UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: nano ()
Datums: 25/05/2010 11:55

Jauns apkures veids ir termoplēve (nanotehnoloģiju brīnums), tikai 0,3 mm plāna, slēdz pie elektrības un ieklāj zem jebkura grīdas seguma. Vairāk informācija ir pieejama www.e-floor.eu

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: al ()
Datums: 26/05/2010 14:19

- tas ir izdevīgi, ja nav ierīkoti radiatori, bet citādi nezinu gan...

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: Langzāns ()
Datums: 26/05/2010 19:14

Nesaskatu nekādu brīnumu tajā plēvē.

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: Rx ()
Datums: 26/05/2010 20:23

Diezgan nepārliecinoši labumi tiek solīti: situms un infrasarkanais garo viļņu starojums. Siltums - par to skaidrs: strāva caur pretestību rada siltumu. Kur rodās tie garie infrasarkanie stari...nu labi..."nanotehnoloģijā.." Bet kā šie stari pēc tam iet cauri grīdas klājumam, jo mēs taču pa šo plēvi tieši nestaigāsim! Koks un citi pārklājumi ļoti vājina infrasarkano starojumu (pārliecinieties paši ar TV pulti, kam nāk ārā infrasarkanais modulēts starojums un liekiet tai priekšā dažādus materiālus!). Varbūt var ieinteresēt tās plānums, virsmas sildīšanas vienmērīgums. Bet kur paliek superefektivitāte salīdzinot ar citiem... Reklāmas triks ar "nanotehnoloģiju" pieminēšanu! Un piebilde: ja jau ir garie viļņi, ja tie tiešām tādi specifiski, sildoši....tad tie ir modulēti ar tīkla frekvenci 50Hz, tas ir, ķermenis tiek sildīts ar 50 hz sildošu starojumu. Kā gan mūsu ķermenis uz šādu modulāciju reaģē?

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: J ()
Datums: 26/05/2010 22:38

Šitā ir laba lieta - pašam nu jau kādu pusotru gadu pirts priekštelpā zem linoleja strādā!

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/05/2010 22:45

Ar EM lauku ļoti zemās (daži herci) frekvencēs darbojas tāda alternatīvās/integratīvās medicīnas tehnoloģija kā biorezonanse:
[en.wikipedia.org]

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: nano ()
Datums: 27/05/2010 12:05

Ja esi Siguldas tuvumā, tad Siguldā Šveices ielā 13, 2.stāvā (bobsleja trasē), var iepazīties ar visu, kas saistīts ar nanotehnoloģijām siltajās grīdās klātienē. Ir gan reāli darbojošās grīdas, gan speciāls stends, izsmeļojošas konsultācijas...Var iepriekš pazvanīt 67973784..

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: kkk ()
Datums: 27/05/2010 13:37

Īstenībā patiešām laba lieta. Kaut vai tāpēc, ka tā ir visvienkāršāk ierīkojamā apsildāmā grīda (sienas, griesti, trepes, trotuāris - ko vien sirds vēlas). Ar šķērēm sagriez, ar skoču pielipini, ar lodāmuru pielodē vadus - un klāj pa virsu grīdas segumu!! Un vēl būtiska lieta: ja parastajai siltai grīdai (ar kabeli) kaut kur pēkšņi ir pārrāvums - viss - visa grīda auksta. Cel augšā segumu, lauz betonu u.t.t. Turpretī šajā variantā, ja arī kaut kur gadās kādā oglekļa joslā pārrāvums, tad nesilda tikai šī mazā josliņa un var nepievērst uzmanību.

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 27/05/2010 14:58

kkk, pie nosacījuma, ja pārrāvumam nelej virsū ūdeni ;)

šo pļevi esmu pāris reizes prezentācijās redzējis, varu teikt tikai to, ka darbojas. Galvenā priekšrocība salīdzinājumā ar citu veidu siltajām grīdām, ka vari pamest zem paklāja(protams tur vēl jāliek atstarojošo slāni), pēcāk pārvācoties uz citu mitekli, ņem līdzi :)

Re: Nanotehnoloģijas siltajās grīdās
Autors: cūkkopis ()
Datums: 27/05/2010 20:22

Ielikšu to plēvi cūku aizgaldā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.