UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
SPICE VAI AKA
Autors: chempis ()
Datums: 27/02/2005 16:41

Ludzu pastāstiet par spici, vai ir kantoris kas iespertu to spici nevisai smilšainā vietā.
Ko tagad vispār tas maksā kādreiz bija 14ls metrs.
Ne visai smilšains domāts mālains un iespējams dolomīts.

Re: SPICE VAI AKA
Autors: kuks ()
Datums: 02/03/2005 10:17

Cena tādiem kantoriem ir ap ~20 Ls par metru. ja izvēlēsies nerūsē cauruli, būs dārgāk. Papildus jārēķinās ar urbuma sakārtošanas vietas izmaksām - jāieliek kāds grods, pārsegums utt (neskaitot pievadus dabiski). Jārēķinās, ka jāurbj būtu caur dolomītu, zem tā esošais ūdens slānis ir tīrāks salīdzinot ar augšējiem gruntsūdeņiem, kas parasti savācās vienkāršā raktā akā, kas visbiežāk ir kādi 6-10 metri. Pirms diviem gadiem man urba ūdeni Ogrē, sanāca 17 m - tiku līdz dauzmaz ciešamam ūdenim. Un ne mazsvarīgi ir arī tas, ka ūdens krājumi šādā dziļumā ir neizsmeļami (vismaz manā gadījumā).

Leo


Re: SPICE VAI AKA
Autors: CHEMPIS ()
Datums: 02/03/2005 19:58

20 LS M bija ceņiks Skrundas dzilurbum veicējiem kas pateica stabilu cenu ar visiem pap. izdev.(PIRMS LAICIŅ), BET RUNA BIJA PAR 50M SĀKOT PĒC ĢEODĒZISKĀS KARTES TO BRĪD . JO DIEZVAI IEŠU PĀRMĒRĪT 50ENTOS METRUS`.

Re: SPICE VAI AKA
Autors: MārisT ()
Datums: 11/03/2005 13:35

Man prasa 28Ls/m + papildus pašam grodi un pārējais.
Liekot "staļnije" (laikam jau dzelzs, nevis ņerž) trubas. Polietilēna esot "sliktas" jo, varot saplīst.
Liekas, ka grib piečakarēt.
Urbums esot no 15 līdz 60m vajadzīgs. Runa ir par Inčukalnu, gandrīz pagasta centrs. Varu uz kartes precīzu vietu parādīt.
Vai kāds ir, kas var pateikt precīzāk? Jo, ja tas ir 15-30, tad noteikti urbsim. Ja 60m jāurbj - tad jāslēdzas pie pagasta ūdensvada (pagasta ūdensvada apsaimniekotājs par to prasa 200Ls + gan jau skaitītāji, utt).
Kādi piedāvājumi?
Rakstīt uz mailu vai zvanīt pa tel 9709704.

Re: SPICE VAI AKA
Autors: Oskars ()
Datums: 14/03/2005 14:09

Izveidojot jaunu ūdens ņemšanas vietu, neaimirstiet par ūdens kvalitāti.
Ja rok grodu aku pastāv varbūtība, ka akā ieplūdīs virszemes ūdeņi, kas var būt bakterioloģiski nedroši, it īpaši tad, ja blakus notiek saimnieciskā darbība, kūtsmēsli, laiksaimniecības pesticīdi utt.

Ja dzen spici vai veic urbumu, ūdens tiek ņemts no dziļākiem slāņiem, kas ir bakterioloģiski drošāks, jo no virzemes tiekm pasargāts ar noteiktu zemes slāni un iežiem, kura vide nav piemērota baktērijām. Taču visiem pazemes ūdeņiem ir ūdens kvalitātes problēmas attiecībā uz paaugstinātu dzelzs saturu un cietību (Visā Latvijā).

Jebkurā no šiem gadījumiem ir vajadzīga atbilstoša ūdens apstrāde/attīrīšana!
Ja Jūsu jaunajā ūdens ieguves vietā ir problēmas ar ūdens kvalitāti, varam piedāvāt ūdens attīrīšanas iekārtas.

Kontakti:
SIA "WATEX"
Oskars Tel. 6404008

Re: SPICE VAI AKA
Autors: ILGVARS ()
Datums: 22/03/2005 16:11

Sveiki, vīri! Gribētos uzzināt arī kādu info gan par vienu, gan otru kaut ko konkrētāk, par konkrētiem urbējiem, vai aku racējiem. Varbūt kāds zin kas rok grodu akas , cik tas maksā un cik ilgi un kā notiek. Varbūt arī kādu telefonu... Citādi visi te baigi gudri spriedelē, bet rezultāta ta nav ... Atvainojiet !

Re: SPICE VAI AKA
Autors: u/k ()
Datums: 28/04/2005 14:34

Gruntūdeņus(parsti līdz 10 m dziļumam)iegūst no grodu akām vai spices. Ja Jūsu māja atrodas blīvi apdzīvotā vietā un daudziem apkārt ir savi kanalizācijas septiķi, tad pastāv risks, ka jūs dzersiet savu kaimiņu vai pats savus iepludinātos kanalizācija ūdeņus. Tad labāk ir domāt par artēziskajiem ūdeņiem. Tie parasti ir ar kārtīgu māla slāni atdalīti no gruntsūdeņiem, tatad labākas kvalitātes. Parasti urbumu dziļums ir sākot no 20 m. Cik dziļi rakt? Tas ir atkarīgs no tā kur atrodas ūdens nesošai slānis un sagaidāmā ūdens kvalitāte. Ja jūs to prasīsiet uzreiz artēzisko aku urbējiem, vinju intersēs būs jums iestāstīt, ka jārokās ir pēc iespējas dziļāk, jo par katru metru vinji prasīs n0 20 līdz 30 Ls, neskaitot pārejo aprīkojumu sūķni, automātiku, spiedcaurules u.t.t. Es ieteiktu pirms pieņemt lēmumu nenožēlot pārdesmit Ls un aiziet uz VĢD uzzināt, kādā dziļumā vajadzētu urbties un kāda būs aptuvēna sagaidāmā ūdens kvalitāte, un tikai tad doties pie urbējiem ar jau savu viedokli. Visdrīzāk ūdens no art. urb. būs ar paaugstinātu dzelzs un cietības saturu kā 20 metros tā arīi 300 m dziļumā. Tā kā varat nesaspringt ar pārmērīgi dziļu urbšanos un naudas ierakšanu zemē. Protams, jo dziļāk, jo bakterioloģiski 'tirāku ūdeni iegūsiet, bet dziļumā var uzdurties citām problēmām, tādām kā nenormāli augstu cietību, dzelzi,kā arī sērūdeņradi (smird pēc puvušām olām) un sulfātiem (agresīvs ūdens). Turprētī seklākajos var uzdurties uz amoniju, vai paaugstinātu organisko vielu saturu. No tādiem slāniem būtu jāizvairās.
Ja jums viss šitais sagādā galvassāpes, bet'netālu ir centrālais ūdensvads, tad labāk pieslēdzieties pie tā - būs lētāk, turklāt visas ar ūdeni saistītās kvalitātes problēmas, lielākā vai mazākā mērā tajos ir atrisinātas.

P.S. Konkrēti urbēji? lūdz - "Urbšanas centrs"(Rīga), "Dziļurbums" (laikam Skrunda)Rīgas urbējiem ir visdārgākās cenas.

Re: SPICE VAI AKA
Autors: xxx ()
Datums: 29/04/2005 09:50

To u/k! Juataajums! Kaiminjh blakus ir iedzinis zemee trubu ~ 6 m dziljumaa un saka ka peec garshas un kvalitaates (dzelzs daudzums) esot taads pats kaa blakus kaiminjam kuram ir ~ 20 m urbums. Ko dariit? Nesapringt un iedziit zemee 6 m trubu un lietot saimnieciskaam vajadziibaam, vai arii izteeret savus 1000 Ls un taisiit dziljaaku urbumu? Kaapeec jautaaju? Taapeec ka netaalu ir avots ar tiiru uudeni dzershanai/eeshani vareetu lietot to, bet seklaa urbuma uudeni paareejam.
paldies

Re: SPICE VAI AKA
Autors: u/k ()
Datums: 05/05/2005 10:47

Kaimiņa teiktajam bez analīžū rezultātiem nav nēkadas nozīmes, vienīgi tik daudz cik var sajust ar manjas orgaaniem -ožu (smako vai ne) un garšu (ir piegarša vai nav).
1 variants. spice
+ leta izbuve, zem cietība (kaļķakmens daudzums)
- bīstams dzeršanai no bakterioloģiskā viedokļa, parasti štruntīgs debits domaats mazam pateerinam (lielaaks sūknīts vai nepaartraukta ilglaicīga pumpēšana, piem. daarza laistiisana dažkārt to izsūc sausu uz kaadu brīdi, tatad var raut smiltis vai sabojaat suukni),sausaa vasaraa var krasi smazinaaties gruntūdens daudzums, slikti attīrās filtros.
šinī gadījumā dzeramō ūdeni iesaku ņemt no avota (ja droši zini ka tas ir labs, un esi paarliecinaats ka ziemaa tas avots neaizsals) vai labāk virtuvē zem izlietnes uzliec attiiriishanu tikai dzeramajam uudenim = reversaas osmozes iekārtu (RO) ar atsevišku krānu (parsti naak iekaartas komplektaa)un ieguusi augstas kvalitaates uudeni no tas pashas spices. RO cena ir apmeeram no 100 līdz 200 Ls
2 variants. urbums
+ tavaam vajadzībaam gandrīz neizsmeljami ūdens kraajumi, kas neietekmeejaas no sezonas sausumiem, pasargaas no virszems piesārņojumiem, tātad bakterioloģiski drošs(var droši dzert no krāna)
- daarga izbūve, parasti paaugstinaata cietiba un dzelzs saturs. ja ir boileri, laba santehnika un veļas mašina, tad labaak uzlikt mikstināšanas-atdzelžošanas filtru. Filtra cena no 250 līdz 500 Ls (atkarīiba no ūdens kavlitaates un firmas)

Re: SPICE VAI AKA
Autors: ulds ()
Datums: 15/12/2005 02:57

Pasakiet, lūdzu, kur Rīgā taisa ūdens analīzes.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **         ******  
 **        **        **     **  **        **    ** 
 **        **        **     **  **        **       
 ******    ******    **     **  **        **       
 **        **         **   **   **        **       
 **        **          ** **    **        **    ** 
 ********  **           ***     ********   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727