UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkures veids dzīvoklī
Autors: AldisAldis ()
Datums: 05/07/2010 19:32

Sveiki.
Gribētu dzirdēt gudrāku (pieredzējušāku cilvēku viedokli.)
Man ir 3 istabu dzīvoklis ampēram 85 m2 un šobrīd sildos ar Kospel 8 kw elektrisko centrālapkures katlu uz radiatoriem - sistēmā apmēram 12 litri. Ūdens arī uz el.boilri. Māja ir slikti siltināta un reāli ziemā par elektrību sanāk nolikt 200 - 250 - un pat vairāk Ls. Par cik summa ir nereāla sāku meklēt alternatīvas (uzreiz jāsaka, ka gāzi ievilkt nevaru jo pilsētas galva uztaisījis kaut kādu murgainu zonējumu, kurā kā jaunu apkuri atļauj tikai pilsētas centrālo. (neattiecas uz siltumsūkņiem - tur viņš neko padarīt nevar). Dzīvoklī zem reģipša ir paslēpts skurstenis, kas reāli darbojas līdz ar to varu arī maukt klāt kaut ko kurināmu. Nu tad lūk it kā iespēja ir likt gaiss-gaiss siltumpumpi (gaiss-ūdens laikam radiatoriem neder), vai arī kamīnkurtuvi ar pieslēgumu radiatoriem vai arī granulu kamīnkurtuvi ar centrālo apkuri uz radiatoriem. It kā liekas, ka vistīrāk būtu gaiss- gaiss siltumpumpis - tomēr nav ticības, ka viens vai divi tie pūtēji spētu tiešam pa lēto dzīvokli uzsildīt (kādas reālās elektrības izmakas varētu būt?) Ņemot vērā, ka katra istaba ir izolēta vai vispār tie pūtēji spētu uzsildīt visu dzīvokli vienmērīgi? Un vai tiešām viņi patērējot 1kw elektrība ssaražo 4-5 kw siltuma arī pie -10 vai -15 grādiem? Nākamis variants, kuru skatījos - kamīnkrāsnis - it kā baigi labas - bet vai tiešām viņas malku dedzina 6-7 stundas? Ja malka sadeg 2 stundās un tad viss dzīvoklis atdziest, tad neredzu jēgu tam visam. Turklāt skurstenis man sanāk guļamistbā, tapēc, ja likšu to kamīnkrāsni tur - vai nebūs draumīgi karsts guļamistabā, jo cik esmu interesējies krāsniņa nedrīkst būt tālāk kā 1.5 metrus no skursteņa. Varētu viņai uztaisīt mazu slēgtu telpu (paslēpt) - bet neesmu drošs vai tas vispār nav bīstamo tādu kurtuvi aplikt ar nedegošo reģipsi un atstāt tikai mazas durtiņas malkas ielādei krāsniņa? Vēl it kā atradu jaunumu - kamīnkrtuves uz granulām ar pieslēgumu radiatoriem - tur it kā skaidrs, ka degšanas ilgums būs vismaz 24 stundas dēl granulu konteinera, taču šāds kamīns maksā ap 3000 Ls. Būšu ļoti priecīgs, ja cilvēki padalīsies ar savu pieredzi, ko labāk darīt - varbūt ir vēl kādas alternatīvas??

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: khe ()
Datums: 05/07/2010 23:50

Ieteiktu saglabāt kospel katlu un apkures sistēmu, tai klāt pievienojot kādu(piem Waterford) krāsniņu ar apkures pieslēgumu. Saslēgt to tādā veidā, lai, nospiežot slēdzīti, kospels sāktu sildīt pēc tam, kad krāsniņa atdzisusi un viens otru neietekmētu. Tādejādi var kurināt ar briketēm un uzturēt temp dzīvoklī ar elektrību prombūtnes laikā, vai kad laiskums māc:)
Runājot par pārāk lielo karstumu guļamista - tas varētu šādi būt sarežģītāk, jo apm puse no to krāsniņu jaudas tiek tai telpai, ķur tās atrodas. Tāpēc pirmais ir labs termoregulators, kas atslēdz guļamistabas radiatoru. to krāsniņu var aplikt ar ekrānu, kas veidots no melnā metāla un kuram cauri plūst atpakaļgaitas ūdens.Ārējai noformējums tad pēc paša izvēles. Malka diez vai degs 6-7st, bet briketes varētu.Tās arī ir daudz kompaktākas(un parasti sausākas), kā malka.

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: :-/ ()
Datums: 06/07/2010 09:57

Izskatās ka lētāk būs tiešām pieslēgties centrālai apkurei :)

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: AldisAldis ()
Datums: 06/07/2010 11:02

Es lūdzu normālus padomus nevis murgainus atziņas ka jāslēdzas klāt pilsētas centrālapkurei un jākļūst par viņu vergu. Es drīzāk ugunskuru sakurinātu istabas vidū nekā slēgtos klāt pilsētas centrālapkurei.

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: kamins ()
Datums: 06/07/2010 11:06

tas varetu izmaksat uz saviem 800 Ls kamins ar ca. 6-7 Stundas vini neviens nedeg, ja nu gruzdesanas rezima vai ar oglem(ozolu) Velviens variants kamins+ AK, bet tad cipari ir stingri savadaki. starta letakais ir pieslegties pie pilsetas, bet vai ilgtermina?

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: m. ()
Datums: 06/07/2010 11:09

Ja kas K-rautaa tadgad ir superakcija kamins 12 kw 123 ls.
Jametina tikai virsuu liekamais udens rezervuars.
Bet tads aparaats ar 12 kw un iebuveetu udens tvertni maksaa ap 350 ls uz atlaideem.

Re: Apkures veids dzīvoklī
Autors: dzincha ()
Datums: 06/07/2010 21:41

Domāju, ka 2*5kw siltumsūkņi pavilktu šo pasākumu līdz ne pārāk bargai ziemai.
Līdz ar to elektrība būtu 2 * 1.3kw=2.6kw/h, kad šie maļ. Ja pa dienu neviena nav uz vietas, var uzlikt taimeri ieslēgties pāris h pirms ierodies mājās.
Protams telpa, kurā atrodas pūtējs būs siltāka, kā attālās istabas.
Bet vislabāk ir aplūkot kādu sistēmu darbībā ziemas laikā, lai nav pēc tam vilšanās, ka nav kā cerēts.
Protams ar malku būs lētāk, bet tad ir jāpiestrādā par "kačigāru".



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********  **    **  **     ** 
 **     **     **        **     ***   **  **     ** 
 **     **     **        **     ****  **  **     ** 
 **     **     **        **     ** ** **  **     ** 
 **     **     **        **     **  ****  **     ** 
 **     **     **        **     **   ***  **     ** 
 ********      **        **     **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727