UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Karstā un akstā ūdens vadu nomaiņa dzivoklī
Autors: Līga_a ()
Datums: 19/07/2010 11:15

Sveicināti!

Man interesē nomainīt dzīvoklī visus aukstā un siltā ūdens vadus (lietuviešu projekta dzīvoklis), bet īsti no šīm lietām neko nesaprotu.

Esmu dzirdējusi ka stāvvadus, ieskaitot ventiļus, ir jāmaina Rīgas siltumam (ja ir avārijas situācija) un namu pārvaldei. Vai tā ir un ko tas īsti nozīmē - vai mainīs tikai trubas kas iet caur manu stāvu? Lieta tāda, ka tā siltā ūdens vada truba, kas iznāk no grīdas un iet uz dvieļu žāvētāju galīgi izrūsējusi un pagaidām ir uzlikts žņaugs - vai tā skaitās avārijas situācija un Rīgas siltumama tā jāmaina vai man pašai?

Kas maina un ir atbildīgs par ūdens skaitītājiem?

Cik varētu izmaksāt aptuveni viss darbs un materiāli?




Re: Karstā un akstā ūdens vadu nomaiņa dzivoklī
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/07/2010 22:49

Avarijas situacijas risinajums ir znaugs. Ja kkur tek, (runa par karsto), tad labakaja gadijuma rigas siltuma avarijas dienests vai vinu parstavis namu parvalde pielabos vai nomainis tikai bojato posmu, nevis visu stavvadu. Kas attiecas uz remontiem dzivoklos, tiesi caurulu maina vizuala stavokla uzlabosanai, sos darbus dzivokla saimnieks veic par saviem lidzekliem, jo lielaka dala ir privatizeti. Auksto udeni var atslegt meistars no namu parvaldes vai dzivokla saimnieks pats, ja pieejamas pagraba atslegas. Ir varianti, ka namu parvaldem ir paredzets namu apsaimniekosanas gaita mainit visus stavvadus ( piem. eiropas projekti vai taml. ), tad sis lietas der uzzinat namu parvalde. Ja domajat mainit dzivokla ieksejas caurules pec skaititaja, tas ari uz saimnieka rekina. Skaititajus maina licenzetas firmas, kuras izvelas dzivokla saimnieks vai namu apsaimniekotajs. Kanalizacijas stavvadus, ja nelist kadam uz galvas apsaimniekotajs nemaina. Stavvadus parasti maina visa stava, augseja un apakseja dzivoklos lidz pusei. Tas ir dargs pasakums, bet ja taisa kapitalo evro remontu tad atmaksajas un kalpo vel vismaz 30 gadus. Ja jusu dzivokli ir paredzets pods, vanna, izlietne, velasmasina, virtuves pieslegums, tad kausejamas plastmasas caurulu ar folliju uzstadisana un kanalizacijas caurulu nomaina darbs bus: 5 x 15 Ls- 75 udens caurules, kanalizacija kadi 30Ls. Materiali ieksejam udensvadam un kanalizacijai ari bus aptuveni no 120Ls. Vel papildus stavvadu mainas un tam nepieciesamie materiali un darba izmaksas.

Re: Karstā un akstā ūdens vadu nomaiņa dzivoklī
Autors: :-/ ()
Datums: 20/07/2010 09:18

Vai kausējamām caurulēm ir folija iekšā?

Re: Karstā un akstā ūdens vadu nomaiņa dzivoklī
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/07/2010 22:54

Ja, jau gadus divus vai tris, nepateiksu, firma "Stamars"parstav vacu caurulu razotajfirmu "Blue ocean", kas razo ppr/al. Kadus tik brinumus sodien nevar dabut, jabrinas! :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
  **   **   **     **  **   **   **     **  ***   *** 
   ** **    **     **  **  **    **     **  **** **** 
    ***     **     **  *****     **     **  ** *** ** 
   ** **     **   **   **  **    **     **  **     ** 
  **   **     ** **    **   **   **     **  **     ** 
 **     **     ***     **    **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727