UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
siltumizolācija caurulēm
Autors: khe ()
Datums: 24/07/2010 00:21

Kāds varētu ieteikt praktisku, ērti lietojamu un efektīvu siltumizolāciju caurulēm?
Zinu par vates, putuplasta un līdzīgiem veidgabaliem, bet trubas nav taisnos posmos un savienojumu arī ir daudz. Iedomājos par kautko uztinamu, bet ar lielu siltum pretestību.Varētu pa virsu vēl folliju uztīt.Kur ko tamlīdzīgu nopirkt, un vai cenas nav kosmoss? Citi varianti(bez iebēršanas skaidās, kastē)?

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: Rx ()
Datums: 24/07/2010 09:01

Varianti: Pepi-reflekt, sagriež strēmelēs, uztin ar foliju ārpusē, nofiksē ar plato lipīgo sudraba lenti. Otrs variants: Akmensvates cauruļu izolācijas caurules, ar griezumu , attiecīgam diametram cauruļu. Līkumus veido ar sagriešanu ar nazi 45 grādu lenķī. satin ar aluminija liplenti. Ja savienojuma- sadure vieta paplatāka- sapūš ar makrofleks, ko pēc tam apgriež, satin ar lenti.

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: khe ()
Datums: 24/07/2010 10:41

Cik māku atrast, ad to Pepi Reflekt Plus5 tirgo tik ruļļos. Gribētu pamēģināt ar mazāku daudzumu. Vēl atradu kaučuka izolāciju ruļļos-tā arī diezgan padārga.Bet apmēram abi vienādi-biezumu ņemot vērā. Nez kurš variants būtu efektīgāks-3kārtas Pepi(5mm), vai 1kārta kaučuks(15mm), aplīmēts ar follijas lentu?

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: Rx ()
Datums: 24/07/2010 13:38

Senāk pirku Pepireflekt bijušajā Celniecības pasaulē uz metriem. Bija arī Pepi, siltumtehnikas veikalā, liekas Ventspils ielā. Par Pepi uz karstas virsmas (max 100 grādi) varu teikt tikai to labāko. Uz akumulatora, ja tas karsts, ar roku nemaz tik vienkārši nevar notaustīt zonu, kur karstums beidzās. Un mandomāt Pepi ir efektīgāks par jebkuru pieejamo materiālu. Un ja pirms tam pārklāj ar Thermoshield, kas nemaz neiznāk tik dārgi, jo laukums caurulēm mazs, tad efekts būs garantēts. Man pat liekās ka ar Thermoshield varētu pārklāt caurules, poda bāciņa, kas noraso, bet tas jāmēģina.

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: khe ()
Datums: 25/07/2010 00:50

Paldies,RX!
Nopirku vienu kaučuka trubu(9*28mm) un pārliecinājos, ka tā paliek smuki silta uz caurules.... Tā ka meklēšu Pepi Reflekt(mazos daudz), lai notestētu to.
Kur var nopirkt Thermoshield un cik kostē?
Joprojām aktuāls jautājums:"Kur vēl kāds redzējis Pepi Reflekt pārdodam metros?"

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: Rx ()
Datums: 25/07/2010 09:31

Var palasīt ar norādēm te:[www2.la.lv]

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: khe ()
Datums: 25/07/2010 23:03

Uzliku paroc vates siltumizolāciju ar 30mm pakojuma biezumu. Pie 80oC trubās var labi just siltumu uz virsmas ar roku. Biju vīlies. Uztinot vēl virsū Pepireflekt Poly 3mm(kas ir nopērkams DEPO metros) siltums jūtami samazinājās. Nez kāds materiāls un cik biezs novērstu vismaz siltuma sajušanu uz virsmas?

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: khe ()
Datums: 31/07/2010 11:34

Pārdošanā dabūjamā trubu siltumizolācija(piem paroc 50*2' par Ls5,30, bet trubu daudz)liekas padārgi, tāpēc izvēlēšos laikam minerālvati ruļļos(ja pa lēto, tad pa lēto). Kāds var pakomentēt par rezultātu atšķirību izvēloties šādu variantu, arī par pieredzi stiprināšanā(šņore, stieple, vai kas cits)? Vēl viedokļi par pārklāšanu - ar ko aptīt(varbūt vienk ar to melno papīru)? Cik biezā kārtā vati vajadzētu tīt aukstos bēniņos?
Rezultāti mēģinājumiem iekštelpās ar PepiReflekt poly 8mm liek domāt, ka vajag vismaz 3kārtas ar kārtīgi nolīmētu pārklājumu. Ne visai ērti aplikt ap veidgabaliem. Uztīšana, sagriežot slejās, galīgi nekam neder:(

Re: siltumizolācija caurulēm
Autors: Rx ()
Datums: 31/07/2010 13:35

Ja jau pa lēto un nesmuko, tad ir variants: veidgabalu (lielākā skaistuma un labuma problēma) ir tāds: savāc PET pudeles. Sagriež tā, lai ir kā cilindri, pāršķeļ ar šķērēm. Uzbīda uz savienojuma vietu. Un pūš makroflekssveidīgo (putu aizpildītāju kam tagad ļoti demokratiskas cenas). PET veiks putu saturēšanas funkcijas. Putas ir labāks siltuma izolātors parv vati, un arī kondensāts tajā neuzkrājās un netiek klāt caurulei.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********         **   ******    ******   **    ** 
 **     **        **  **    **  **    **   **  **  
 **     **        **  **        **          ****   
 ********         **  **        **           **    
 **         **    **  **        **           **    
 **         **    **  **    **  **    **     **    
 **          ******    ******    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727