UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: aninoms ()
Datums: 18/08/2010 09:48

Nevaru izvēlēties starp boileriem, it kā vienam pietiktu ar 30 litrīgo, bet labāk būtu 50 litrīgais. Esmu noskatījis Thermor boilerus, galvenais, ka cenā starpība tikai 1 LVL.
[www2.220.lv] 30 L
[www2.220.lv] 50 L

Kā to saprast - 30 litrīgais ir kategorijā "Virs izlietnes" bet 50 L - kategorijā vertikāli. Kur varētu noskaidrot ko vairāk par šiem bouileriem, internetā nekādus manuāļus īsti atrast nevar. :(

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: garām ejot ()
Datums: 18/08/2010 10:23

Nevar atrast manuāļus?
Nu protams, kas gan būtu iedomājies iesist saitu [www.thermor.lv] ;)

Ja godīgi biju reāli pārsteigts ko tik visu šie tur nav salikuši :O
Bet ja domā dušai tad 30l manuprāt ir ļoooooti par maz. 50 ir pats pats minimums.

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/08/2010 10:26

30 litrigais ir mazins un tadel var novietot virs izlietnes, 50 jau lielaks, aiznems vairak vietas. Vienam cilvekam parasti nem 50L.

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: aninoms ()
Datums: 18/08/2010 10:27

Õ, nu jā :D Es nebiju domājis, ka lv saitā kaut kas vispār būs, meklēju tik ārzemju lapās. OK, paldies, tur tiešam info daudz. 30 litri pietiktu, ja tas visu laiku būtu karsts ūdens, bet reāli padomājot jau tas ūdens visu laiku sajaucas ar auksto. skaidrs, paldies! :)

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: Rx ()
Datums: 18/08/2010 10:30

30 litrīgais derīgs tikai roku un trauku mazgāšanai. 50 litri- mazliet vairāk trauku un roku mazgāšanai.... ļoti ātrai dušai..) Jāsaprot, ka 30 litri nenozīme vienādu temperatūru 30 litrus. Termodevēju jāieregulē komfortablajā zonā, lai nav jādedzina rokas. Un sevišķi daudz auksto klāt tad nemaisa. Temperatūra sākuma notecināšanā būs šī komfortablā. Un mazliet notecinot, temperatūra krītas, jo pa tilpumu sadalīta nevienmērīgi un lietojot silto, klāt tiek piepildīts boilerī aukstais, kas pazemina temperatūru. 50 litri būtu derīgs kā minimālais boileris izlietnei un ātrai viena cilvēka dušai. 50 litru boileris jau ir tik liels, ka virs izlietnes to nenovietosit. Virs izlietnes boileris nozīmē:tas ir tik liels, ka tā diametrs ir aptuveni 30cm, kas reāli nemaisa darbošanos virs izlietnes. 50 litrīgajam ir daudz lielāks diametrs!

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: aaaa ()
Datums: 18/08/2010 10:50

Thermor boileriem temperaturu regulet nevar, nav paredzets. Man ari ir Thermor boileris un otrreiz pirkshu tadu pashu. Ieprieksh ir pieredze ar visadiem, bet nu shie ir no augsheja plaukta. Temperaturas nereguleshana (vinjam laikam stav 55 vai 65 gradi, neatceros) ir loti svariga, lai nevairotos mazie zaljie draudzinji. Visas taas eko-modes ir pilnigs fufelis, kada starpiba, kada ir udens temperatura - tapat elektribas paterinjsh ir pilnigi vienads. Ja nu vienigi uz zudumu reekjina (taa ir nieciga dalja). Bet pie 40-45 turet ir neprats, jo tada temperatuuraa bakteerijas vairojas dziedadamas.
Turklat Thermor boileriem ir anoda veselibas indikators - deg lampinja - zalja. Kad lampinja nedeg vai deg sarkana - neatceros, jaapaskatas manuaalii, tad jaamaina anods. Manuprat ljoti pat jauka funkcija.

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: aninoms ()
Datums: 18/08/2010 12:30

Mans 50 litru sasprāgušais boileris arī virs izlietnes stāvēja un nemaisīja, tāpēc es biju izbrīnīts par tādu iedalījumu. Virs izlietnes patiesībā ir visprātīgāk turēt, jo nelaimes gadījumā nenopludināsi apakšējos "iemītniekus". Mans vecais boileris bija Thermex, made in italy, tagad, vismaz internetā, varu atrast tikai kaut kādu krievu Termex, bet nu itāļu nokalpoja godam 9 gadus bez apkopšanas.

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: alise34 ()
Datums: 21/08/2010 01:28

Vai tā būtu laba doma - katrā telpā likt savu boileri - tualetē pavisam maziņu, virtuvē - mazliet lielāku, un katrā vannas istabā - vēl lielāku? Vai tomēr pagrabā - vienu milzīgu un tad vilkt trubas pa visu māju?

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: khe ()
Datums: 21/08/2010 10:37

Milzīgu jau nu nevajadzētu, ja nav publiskas dušas:)
6 cilvēku ģimenei varētu pietikt ar 200l. Personīgi labāk liktu pagrabā, jo tur ir iespēja pieslēgt apkurei, ērtāk apkalpot un nav lieku elementu apdzīvojamās telpās. Mīnusi būtu siltuma zudumi caurulēs un spiediena svārstības(ja slikti saplānoti cauruļu diametri).
Pie tam ir boileri ar 3fāzu pieslēgumu, kam lielāka jauda un lielāki ieplūdes un izplūdes diametri.

Re: Elektriskie boileri - atšķirības
Autors: soseds2 ()
Datums: 21/08/2010 14:44

Var jau katra sanmezgla savu boileri, bet no ta nemainas caurulu daudzums, aukstais tapat japievelk. Sanmezglus parasti veido netalu vienu no otra un kopeju boileri. Komfortam boilerim var pieslegt karsta udens recirkulaciju.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   *******   **     **        ** 
 **     **  **     **  **     **   **   **         ** 
 **     **  **     **         **    ** **          ** 
 ********   **     **   *******      ***           ** 
 **          **   **          **    ** **    **    ** 
 **           ** **    **     **   **   **   **    ** 
 **            ***      *******   **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727