UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Malka vai ogles
Autors: praktiskais latvietis ()
Datums: 30/08/2010 10:41

Vai pie šodienas cenām apkurei izmantot akmeņogles nav izdevīgāk, nekā čuguna katlu kurināt ar malku? Varbūt kāds siltumtehniķis ir rēķinājis starpību.

Re: Malka vai ogles
Autors: Didzisp ()
Datums: 30/08/2010 12:55

Ja pašam pieder mežs un pietiek laika malku sazāģēt, saskaldīt un izžāvēt, tad viennozīmīgi malka sanāks lētāk. Ja nav nekā, bet tikai nauda, tad izdevīgak ir nopirkt ogles. Ogles jau, salīdzinājumā ar malku, ir "kodoldegviela". Nevajag ne lielu malkasšķūni, ne jaņemās ar ogļu sagatavošanu un pavisam cits "kniebiens" siltumam ir no oglēm. Protams, līdzi nāk ogļu netīrība un melns sniegs ap māju :).

Re: Malka vai ogles
Autors: E ()
Datums: 30/08/2010 13:46

Es sev negribētu tādu kaimiņu, kas kurina ar oglēm. Melnais sniegs un kvēpiem pilnās palodzes vēl ir mazākā problēma. Bezvēja ziemas vakaros, kad ārā tāds dzestrs un tīrs gaiss, gribās atvērt logu vai iziet ārā pastaigāties. Taču, ja blakus kāds kurina tad viss gaiss riņķī pārvēršas pilnīgi neciešams un jāsēž 4 slēgtās sienās...

Re: Malka vai ogles
Autors: cvb ()
Datums: 30/08/2010 13:54

Prakstisks latvietis meginas uzlikt dizelkatlu un to pasu kurinamo vel liet automobili ... tas butu no prakstiskas serijas

Re: Malka vai ogles
Autors: heating ()
Datums: 30/08/2010 14:30

Es nezinu gan!!Man visi kaimini kurina ar ogleem es pats ar kurinu bet sniegs un palodzes ir ok!!;))Tas varbuut ir atkariigs cik laba ir sisteema/gaisa vilkme utt!!Vieniigi ja nabaga kaimini saak kurinaat savus atkritumus/plastmasas tad gan ir suudi!!;((

Re: Malka vai ogles
Autors: aaaa ()
Datums: 30/08/2010 15:13

Es arī reizēm dedzinu plastmasu (visus sintētiskos materiālus gan smalki ir sabāzt vienā maisā zem nosaukuma "plastmasa" - tas ir tas pats, kas visas cietās vielas nosaukt par akmeņiem - kāda starpība - dimanti, kauli, dolomīts vai akmeņogles) un nemaz par to nekaunos (parasti gan tikai tādu, kuru sadedzinot nerodas indīgi izdalījumi). Bet ar oglēm kurinot gan būtu jākaunas, jo tās indes, kas tur nāk ārā, ir grūti salīdzināt ar jebko. To murgu var pieredzēt ar auto braucot ziemā cauri Polijai. Tāda sajūta pēc tam, ka nedēļu būtu līmi ostījis. Tur praktiski visi kurina ar oglēm un rāmos ziemas vakaros tur visi ciemi ir naturāli dūmos tīti - tāds smirdīgs smogs, ka ar auto braucot pat uguņus kā miglas laikā jāslēdz - ārprāts.

Re: Malka vai ogles
Autors: aigarello ()
Datums: 30/08/2010 17:09

Kurinu ar akmeņoglēm pagaidām . Nav nekas labāks izdomāts ziemas salā zem - 20 .
Vajag tik normālu krāsni ar modernāku sadegšanas principu nekā vecās gruzdēšanas tipa .Tad kad siltāks, plusos, tad gan pilnīgi garām , sāk sust un darvoties ,prasās pēc kau tkā līdzīga SS.
Ir primārā gaisa padeve, ir sekundārā . Dūmu mutuli izmet tikai uzberot jaunu devu virsū, minūtes piecas ,desmit . Pēc tam ir ne vairāk kā no normāla malkas katla, sacensties var tikai gāzģenerators ..
Ar malku kurinot ,vajadzēja līdz 40 steriem malkas, tagad ar oglēm pietiek 6 tonnas.

Re: Malka vai ogles
Autors: heating ()
Datums: 30/08/2010 17:59

Skatoties kur notiek taa oglu dedzinassana!!Atceros savaa laikaa arii dzivojot Mezparkaa nebija gaisa rajonaa jo izlikaas ka tie duumi nevis iet augsaa bet pie zemes tiek pievilkti!!!
Arii Pardaugavaa gudri cilveeki saka ka nav normalas gaisa apmainas!!Un nerunaasim ka Ziepniekkalnaa vejs naak no Olaines.......tad vispar tada smirdona ka arpraats!!
Nav jau musu laikos no kautkaa jakaunas!!
Bet kad mans kaimins dedzina savus atkritumus tad gan ir nelabaa smirdona!!Tas pats arii vasaraas!!Siem atkrituma konteiners mazins bet atkritumi ir vairaak!!
Bet pedeejo ziemu sis liid auz jumta un raava nost savu metaalu trubu jo taa bija loti aizaugusi!!Tad sovasar sis pie mezzina dedzinaja savus atkritumus.........bet nelaime ka tas vejs parasti uz manu pusi!!;(((

Re: Malka vai ogles
Autors: aigarello ()
Datums: 30/08/2010 21:54

Vistrakākā smirdoņa ja aiz taupības sāk dedzināt visu kas pagadās - atkritumus, lupatas, slapju malku, turklāt tā sauktajās ilgdegšanas krāsnīs, kur notiek reāli tikai gruzdēšana , nepilnīga sadegšana ar no tā visa izrietošajām sekām .

Re: Malka vai ogles
Autors: praktiskais latvietis ()
Datums: 03/09/2010 10:42

Nu man kaimiņs arī ar oglēm kurina, tamdēļ komforta līmenis itkā nemainās.
Noskaidroju ka ogles šogad maksā ap 100Ls/t.
Ja pērk malku, tad ap 20Ls sters. Tas jau iznāk ap 30Ls kubā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******         **  ******** 
 **   **      **     **     **        **     **    
 **  **       **     **     **        **     **    
 *****        **      ********        **     **    
 **  **       **            **  **    **     **    
 **   **      **     **     **  **    **     **    
 **    **     **      *******    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727