UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Spiedkatla membrāna
Autors: aaaa ()
Datums: 21/09/2010 08:59

Jautājums santehniķiem :) Spiedkatls Elbi, 50L, itkā dezeramajam ūdenim vairs nedod ūdeni. Ir pilns kā mārks, bet ārā nekas nenāk. Noskrūvēju viņu nost, izlēju ūdeni un tagad nezinu, ko ar viņu darīt. Gaisa spiediena iekšā vairs nav, bet prātuļoju, ka, pat ja tur nebūtu nekāds spiediens, ja membrāna būtu vesela, katlam kaut kādu ūdens daudzumu vajadzētu dot, jo pati membrāna ir pacietas gumijas un diezgan elastīga. Man sistēmā ap 4 bar, tad ūdens membrānu izplestu kaut nedaudz un ūdeni katls atdotu. Pēc visām pazīmēm izskatās, ka pacients bundulim vēderā vairs neelpo.
Kā notiek membrānas nomaiņa - vai vienkārši jāatskrūvē apakšā esošās skrūves, jānomaina, jāpiepumpē un viss? Un kas varētu būt iemesls membrānas bojāejai. Galu galā imais tur dzīvo tikai 2 gadus. Jā un vai veikalos membrānas tirgo vai kaut kur speciāli jāmeklē? Skatos, ka internetveikalos ir.

Re: Spiedkatla membrāna
Datums: 21/09/2010 22:50

tad par ko īsti iet runa par spiedtrauku dzeramajam ūdenis , vai apkures izplešanās trauku.
vienalga kas tas arī būtu pirmām kārtām atbrīvo no spiediena un pumpē iekšā gaisu un tad ja viss normāli ūdens pats izskries laukā un gaiss ieņems savu vietu pārbaudi gaisa spiedienu un ventili ,ja bojāta membrāna vai ventilis atiecīgo nomaini un ja viss normāli tad liec virsū un lieta darīta.

Re: Spiedkatla membrāna
Autors: khe ()
Datums: 22/09/2010 00:09

Nu šim būtu grūti pašam izspiest ūdeni, jo to otru telpu aiz membrānas tad vakumētu. Membrānas bojāejai parasti iemesls ir nepietiekams pretspiediens, kam pēc ražotāja teiktā, jābūt par 0,2bar mazākam par sūkņa ieslēgšanās spiedienu. Tas tāpēc, lai sūknis to pūsli neizpūš pa visu spiedkatlu, kam šad tad visādi skrubuļi uz iekšējās sienas mēdz gadīties. Var jau sūdzēties, ka membrāna vienmēr plīst ventiļa vietā ,jo tur katrreiz caurums, bet vaina būs pretspiedienā, jo tai membrānai nevajadzētu sasniegt to ventili.
Vienk atskrūvē tās skrūves , izvelc veco membrānu(ja neizdevās hidroforu ar to uzpumpēt), iebāz jauno, aizskrūvē un uzpumpē. Ir vērts uzpumpēt līdz 3bar un mēģināt ar ziepūdeni atrast vietu, kur laiž gaisu- tas parasti ir ap ventili. Tad var atkal pajaukt to hidroforu un mēģināt pievilkt, noblīvēt.

Re: Spiedkatla membrāna
Autors: aaaa ()
Datums: 22/09/2010 08:08

Paldies, nomainīju, to, kur nāk gaiss, pat nemeklēju, jo mūsdienās ar to uzpumpēšanu ir vienas vienīgas problēmas. Agrāk visiem mājās bija rokas gaisa pumpis, bet kopš benzīntankos var piepumpēt, nu neatradu ne pie paziņām, ne pie kaimiņiem, nu nav un viss. Izvilku veco membrānu, tā no mūsu īpatnējā ūdens (satur sērūdeņradi, kurš, acīmredzot, korodē gumiju) bija pavisam švaka. Gumija bija izpletusies pa visu bunduli un palikusi tāda paplāna - no iekšpuses pārklāta ar tādu kā melnu darvu- vispār pabriesmīgi. Nolēmu, ka tādu atpakaļ likt nebūtu prāta darbs, lai gan caura viņa nebija. Komfortā pie Spices par 11 Ls nopirku jaunu, lai gan tā manāmi atšķīrās no oriģinālās, kas bija iekšā. Oriģinālā nu vismaz izvelkot izskatījās uz pusi lielāka, lai gan jaunnopirktā arī bija Elbi ražojuma un paredzēta 50 L bundulim. Lai vai kā, ieliku, pieskrūvēju un benzīntankā :) uzpumpēju līdz 1.5 bar., jo tā bija rakstīts uz paša bunduļa. Nu pagaidām viss strādā, lai gan tā ideja par pārbaudi, vai kaut kur nenāk gaiss droši vien ir laba, tā arī vajadzēja darīt, bet nu jau nost neņemšu, nākošreiz, jo izskatās, ka mūsu ūdens gumijas balonam ne visai garšo :)

Re: Spiedkatla membrāna
Datums: 23/09/2010 23:11

Ma-la-cis! Ma-la-cis! Ma-la-cis!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********   **         ******** 
 **     **     **     **     **  **    **      **    
 **     **     **     **     **  **    **      **    
 ********      **     ********   **    **      **    
 **            **     **         *********     **    
 **            **     **               **      **    
 **            **     **               **      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727