UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Sit ārā drošinātāju
Autors: aaaa ()
Datums: 13/10/2010 19:25

Problēmas apraksts: no mājas iet vads uz mazu sadalīti (uz šo vadu mājā ir drošinātājs), kas atrodas pie žoga. No tās, savukārt, aiziet 2 vadi, 1 uz šķūni, otrs uz kanalizācijas sūkni ar pludiņu, kas visu laiku atrodas smirdūdenī. Viss strādāja apmēram nu jau 2 gadus - tagad pēkšņi ievēroju, ka šķūnī nav elektrības - drošinātājs mājā izsists. Ieslēdzu atpakaļ, viss itkā OK, bet pēc apmēram 20min. atkal izsit. Un tā visu laiku. Skatījos, skaitītājs itkā negriežas. Kas varētu būt par vainu un kā viņu meklēt? Sadalē vadi savienoti ar Wago, līdz ar to pa vienam atvienojami nost. ir smagas aizdomas uz kanalizācijas sūkni, vai tik tas kaut kur nav kļuvis nehermētisks elektrības daļā un tāpēc sit ārā. Ko un kā mērīt (ir parasts testeris)? Ar elektrību ne visai draudzējos, tāpēc īsti nezinu no kura gala sākt meklēt krenķi. Jau iepriekš paldies.

Re: Sit ārā drošinātāju
Autors: Rx ()
Datums: 13/10/2010 19:57

Ja ir testeris un ja tam ir maiņsprieguma strāvas mērīšana, tad jādara tā: izslēdz to drošinātāju ko sit ārā un tam paralēli pieslēdziet testeri mainštrāvas mērīšanas režīmā (paskatieties, kāda ir maksimālā strāva ko var ar to mērīt. Labi ja 10A. Nomēriet strāvu. Pameklējiet no kāda, ja Jūsu neder. Izskatās ka strāva, kas lēni izsit drošinātāju ir tuvu maksimālajai ko attiecīgais drošinātājs var turēt (nostrādā termo aizsardzība). Otrs variants: samainiet vietām drošinātājus ar vienādu strāvu, vai samainiet pieslēgumus drošinātājiem: ja atkal sit ārā, tad drošinātājam nav vainas. Ja nesit- vainīgs drošinātājs. Trešais variants: uzliekiet pagaidu citu drošinātāju, tāda pat nomināla.

Re: Sit ārā drošinātāju
Autors: paskars ()
Datums: 13/10/2010 20:25

Ieteiktu mazajā sadalītē atvienot vadu, kas iet uz sūkni. Ja tad drošinātāju vairs nesit ārā, tad vainīgs sūknis. Ja sit ārā joprijām, varbūt kautkur bojāta kabeļa izolācija.
Kas tas par drošinātāju? Automātslēdzis? Cik ampēru un kāda raksturlīkne - B vai C?

Re: Sit ārā drošinātāju
Autors: aaaa ()
Datums: 13/10/2010 20:39

Drošinātājs ir Moeller PL6-C10/1. Drošinātājus vietām samainīt tiešām varētu, ir tieši viens neizmantots sadalē blakus, ja tikai vadi aizvilks, jo piegriezti baigi precīzi. Laikam vienkāršākais būs tiešām atvienot sūkņa vadu un paskatīties. Ja nesitīs, vismaz viens nezināmais vienādojumā būs mazāk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   ******   **         **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **    **   ***   *** 
 **     **  **     **  **        **    **   **** **** 
 ********   **     **  **        **    **   ** *** ** 
 **     **  **     **  **        *********  **     ** 
 **     **  **     **  **    **        **   **     ** 
 ********    *******    ******         **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727