UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: aaaa ()
Datums: 19/10/2010 09:09

Protams, biologjiska ir smalkak un pareizak, bet atkal - jo sarezgitaka sistema, jo biezakas apkopes, lielakas izmaksas un vairak problemu. Pirmkart tur vajag gaisa sukni, kam laiku pa laikam jamaina membranas (itka maksajot bargu naudu), otrkart visu laiku vajag elektribu, treshkart vajadzigs udens suknis, kas attirito udeni sukne prom, kas atkal ir saplishanas iespejas, izmaksas, apkopes, regulara kontrole. Jo vienkarshaka sistema, jo labak un droshak ekspluatacija. Parasto pashteces kanalizaciju ar septikji vajag apkopt labakaja gadijuma ik pec 2-3 gadiem izsaucot ruukju mashiinu, bet ta ir jasauc ari biologjiskas gadijuma. Ja nu visi strikji plist, galu gala to zupu var izsmelt ar spaini, ka agrak tirija tualetes - fuj, nu tas gan jau ir nepatikams darbs :)
Ar biologjisko principa ir ta - nav elektribas, pat pa***st nevar aiziet.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: na ()
Datums: 19/10/2010 09:55

paldies aaaa!
man NEATKARĪBA no jebkā spēlē lielāko lomu! biju jau izdomājis par parasto mehānisko septika un iesūcināšanas variantu, tik raustiijos no augstā gr.ūdeņa. Biju jau pieņēmis, ka vilkšu 100-150m garu cauruli līdz kritumam.
Varbūt pietiks ar piemājas zemi, uzbēršu valnīti, sasniedzot gan gr.ūdeņa virsmu, gan pret aizsalšanu, būs arī k-kāds reljefiņš interesants :)

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 19/10/2010 10:07

ja pēc tevis teiktā grunts zem 0,7..1m līmeņa ir biezs smaga māla slānis, tad jau tu tos kanalizācijas grodus vai septikus vari nostiprināt šajā māla slānī, tā lai virsmas gruntsūdens tev tajās bedrēs no sāniem nevar ieplūst. Neticu, ka blīvā mālā iebetonēts grods var tikt izcelts. Lielākā problēma varētu būt darba sākums, kur tev jāiziet cauri gruntsūdenim. Iznāk, tā, ka tev grods jāspiež zemē grunti rokot no vidus ārā. Tev nepieciešams vismaz 2..3m garš grods, lai tu varētu šķērsot gruntsūdens horizontu.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/10/2010 10:14

Sagaidi augustu un ieroc bez bēdām.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: collshtox ()
Datums: 19/10/2010 11:36

Visu cieņu vienstāvam, Brinkmanim, aaaa,bet atbildot uz konkrēto jautājumu ir tikai viens variants. Kuru jau bija minējis viens no šiem komentētājiem, vai kāds cits. Vajag plasmasas mucu zemē, kur iekšā ir fekāliju sūknis (vislētākais par 30 Ls), un no tā nāk ārā parastā 5 cm izlietnes caurule uz(20 m~) vēlamo infiltrācijas lauku, kas ir izrakta bedre ar vāku(vecas durvis). Atkarībā no patērētāju daudzuma, bedre jāpārrok citā vietā, bet ja dzīvo 2 cilvēki, tad pēc 10 gadiem, kad pati sabrukusi.
To var izdarīt 1 h izdzerot 2 alus.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: na ()
Datums: 19/10/2010 11:49

saprotu, ka sūknis domāts tikai dēļ gruntsūdeņa augstuma, lai uzdzītu to augstāk, pārējais princips ir tas pats parastais infiltrācijas variants (tik augstāku iebūves dziļumu)?

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: aaaa ()
Datums: 19/10/2010 12:43

Man ir sistema ar sukni, jo no majas caur pamatiem ejosha caurule tika sakotneji ierakta parak dzili un es pie saviem gruntsudenjiem neko tolkom iefiltret tapec nevareju. Visu partaisiju. Pirma nosedaka 2m3 palika sava vieta, talak no vinjas iet caurule uz ta saucamo suknetavu, kas ir 500L plastmasas muca, njemu originalo no Uponor, tam paredzetas suknja iekarshanas ausis un visi pievadi/izvadi, lai gan praktiski ta ir plastmasas muca ar ievadu D110 un izvadu - kadu nu gribas. Suknetava ir ieksha suknis netiram udenim ar pludinju, kas smirdudeni sukne uz infiltracijas lauku, kas ir augstak, faktiski izveidots lidz ar zemes virsu ar nelielu zemes uzberumu - tads ka kalninjsh man tagad pagalma ir. Suknis karajas apmeram mucas vidu, lai, ja gadijuma ir kadas nogulsnes, tas paliek mucas dibena un katrus 10g varetu tikt izsuknetas. Lai gan 1-reiz mucu izsukneju tukshu un uz dibena nebija pilnigi nekas.
Fekaliju sukni nevajag, tas ir sarezgits pasakums un labak sukni ir likt otra aka, jo, ka jau rakstiju, taja udens ir principa bez cietajam daljinjam, dzidrs, bet smirdigs, lidz ar to mazakas iespejas, ka kada salvete aizdambe sukni.
Bet ar sukni vienmer bus problemas, jo agri vai velu tas noklasies un tad akal ar galvu sudu bedre ir janjemas un jamaina.
Tu mierigi vari uztaisit pashteces kanalizaciju, kas ideali darbosies, tikai visu vajag rupigi izplanot un nomerit.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/10/2010 12:54

Ja reljefa dabiskais kritums veido apmēram 4 cm uz metru, kanalizāciju tādā nevar likt? Jātaisa posmiem kā trepe?
Kaimiņiem līdzīgā kritumā gadus 5 strādā.

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: na ()
Datums: 19/10/2010 12:58

laikam palikšu pie pašteces. Domājams, ka apjomam nevajadzētu būt lielam 3-4 cilv, nu maximums viesu laikā - bet visi jau neskries kakāt un mazgāties... :)
ir problēmas arī ar aizsalšanu kanalizācijai (pagājušā ziema rādīja brīnumus), kura iebūvēta pārāk seklu, un ja nav regulāra skalošana (siltais aizsalst ātrāk nekā aukstais ūdens), bet nu siltināšana nav problēma mūsdienās, un diametrs ar tak pietiekams. gan jau strādās. jādabū tvertne, caurules, textils un oļi/ rupja grunts un jāgaida sausuma periods ;)

Re: Lauku sētas kanalizācija augstā gruntsūdenī
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 20/10/2010 08:24

Klasiskā izpildījumā no iesūcināšanas vietas -drenāžas caurules līdz gruntsūdenim nepieciešams 1m augstuma starpība. Savukārt, lai ši drenāžas caurule nesasaltu arī vajadzīgs 1m biez smilts slānis. Tātad vismaz 2m. Ja caurules ierakšanas dziļumu tu vēl varētu samazināt, tad lai tā efektīvi darbotos? Nezinu vai tev pietiks tie 30..40cm, tik tālu neesmu interesējies.
Taču, ja tev ir septika tvertnes, kur ši noūdens masa ir pārpujusi. Dabīgi tam vajag vismaz 2 nedēļas, tad šo noūdeni tu vari izsmidzināt uz augsnes. Tad saules UV stari un gaisā esošais ozons O3 sadalīs kaitīgās bakterijas. Tātad, tev vajag vismaz šis divas tvertnes ar apjomu divu- trīs nedēļu ūdens tilpuma nomaiņai un tālāk sūkni, kas izsmidzina ūdeni no otrās vai trešās tvertnes. Biezumi jātīra atsevišķi.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **     **  **    **  **    ** 
 **        **     **  **     **   **  **   ***   ** 
 **        **     **  **     **    ****    ****  ** 
 ******    **     **  **     **     **     ** ** ** 
 **        **     **  **     **     **     **  **** 
 **        **     **  **     **     **     **   *** 
 **        ********    *******      **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727