UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: Kaspars A. ()
Datums: 21/10/2010 21:44

Ir mantota privātmāja, kurai ir apkures katls uz pašteci. Savulaik tika izbūvēta vēl viena papildus istaba, kuras apsildei ir divi radiatori, pievienoti pie pašteces trubas ar atsevišķu atzaru īsi pirms ūdens atgriežas katlā. Diemžēl silst tikai šo radiatoru augšdaļa. Tad nu ir doma pievienot visminimālāko cirkulācijas sūknīti tikai šim atzaram. Tam ir jābūt maksimāli klusam, jo atradīsies tikai dažus metrus no gultas. Diemžēl atrodos Jelgavā un te veikalos izvēle ir minimāla, bet darbs neļauj skraidīt pa Rīgu. Varu nopirkt caur i-veikalu vai tml., bet tad jau skaidri jāzina, ko gribu. Kādu sūkni ieteiktu? Vai, piemēram, Grundfoss UPS 25-20 varētu būt īstais, pie tam - vai ir atšķirība skaļumā šim aparātam starp energoklasēm?
Sūknim jābūt izslēdzamam, kad māja netiek kurināta (t.i., krāsns nekurās cauru diennakti, pa vidu trubas pagūst atdzist)
Vai šādu sūkni pievieno pa taisno rozetē, jeb jāliek vēl klāt kāds papildu aparāts?

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: E ()
Datums: 21/10/2010 22:21

Nezinu par UPS 25-20, bet man ir Grundfos Alpha 2L 25-40 un tas pat uz maksimālā ātruma ir knapi dzirdams, nemaz nerunājot par zemāku ātrumu. Principā 1 metru no sūkņa pēc skaņas nevaru pateikt vai tas strādā.

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: nokijs ()
Datums: 22/10/2010 08:22

E
Padalies lūdzu info par kalpošanas parametriem, patēriņu un citiem tehniskiem sīkumiem. Savādāk, reklāmas buklets ir reklāmas buklets, bet lietotāja atsauksmes ir lietotāja atsauksmes ;o)

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: E ()
Datums: 22/10/2010 08:42

Manuprāt tā apmēram arī ir kā bukletā rakstīts. Es gan tikai šajā apkures sezonā to ieslēdzu, tāpēc nevaru būt objektīvs. Man bija būtiski, lai patērē maz elektrības, jo tad varēs strādāt arī no akumulatora, ja pazūd elektrība.
Tas skaitās dārgā gala sūknis, bet nu tā ir vienreizēja investīcija, tāpēc nepažēloju naudu un paņēmu.
Atskrūvēju vaļā, paskatījos konstrukciju... manuprāt arī tehniski labi un uzticami uztaisīts.

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: Kaspars A. ()
Datums: 22/10/2010 19:39

Neesmu zinošs šajā jomā, tamdēļ īsti nesaprotu, kādus vēl sīkumus vajag. Kā jau teicu, sūknis apkalpos tikai divus parastus radiatorus vienā istabā, bet pašteces sistēma tiek saglabāta, t.i., uz tās sūknis netiks likts (t.i., paštece patreiz neiziet cauri minētajai istabai, bet istabas radiatori tai ir pievienoti ar atsevišķu pieslēgumu). Ceru, ka tā drīkst... Vienā bodē minēja, ka sūknim klāt vēl jāliek kaut kāds regulātors, bet citi to atkal noliedz. Kā tad īsti ir?
Man arī būtu svarīgi, lai tas sūknis ir maksimāli neliels izmērā, jo tad mazāk jāslēpj (atradīsies istabā).
Par dārgo galu - labprāt pirktu arī ko lētāku, bet baidos, ka nedabūju ko neuzticamu vai skaļu... Kā tad ir ar to Nocchi?

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: zipaks ()
Datums: 22/10/2010 21:24

tā saucamais termoregulators ļaus neslēgāt to sūkni pašam iekšā ārā. uzliksi kastīti uz garāmejošās caurules, kad tā silta ieslēgsies arī sūknis. Maksā ap 10Ls tas verķis.

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: Rx ()
Datums: 22/10/2010 21:34

Ja liek kaut vienā ķēdē sūkni, tad paštece tiek izjaukta, tas ir, sūknis radīs papildus plūsmu visā sistēmā. Pareizāk to likt uz visu sistēmu, kas ļaus izmantot siltuma enerģiju no katla pilnīgāk: kapēc? Tapēc ka radiatoru temperatūra būs vienmērīgāka starp radiatoriem un pašā radiatorā un pie zemākas temperatūras radiatora siltuma atdeve būs lielāka (jo tas atdos siltumu no visas virsmas). Tāpat liekot jau ekspluatētā sistēmā it sevišķi vecajā ar čuguna radiatoriem, jāliek pirms sūkņa filtrs, krāni sūkņa noskrūvēšanai-nomaiņai, tīrīšanai..., kā arī filtra tīrīšanai, lai noslēgtu sistēmu. Ja ieliek tikai atzarā un ja ir divi radiatori, jāliek pašas mazākās jaudas sūknis. Baro ar 220V spriegumu. Var arī neslēgt ārā ja nekurina, bet būs jāmaksā par patērēto elektrību. Var uzlikt temperatūras devēju- slēdzi (cena ap 10Ls) uz galvenās karstās caurules un ieslēgt sūkni tad kad sasniegta kautkāda (regulējams lielums terboslēdzim).

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: slēpnis ()
Datums: 22/10/2010 21:43

Nu UPS 25-60 ir dzirdams. Tas tikai dienas laikā, kad visādi trokšņi apkārt, liekas ka nedzird. Bet naktī nu toč dzirdēs. Varbūt 25-20 un Alfa ir atšķirība, nezinu.
Izmēri viņiem visiem vienādi, lai varētu nomainīt bez pārtaisīšanas.

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: Rx ()
Datums: 22/10/2010 22:22

Man Wilo sūknis mazākās jaudas režīmā ir praktiski nedzirdams (tikai pieliekot roku uz korpusa sajūt vieglu drebēšanu. (Līdzīgs šim:[www.380.lv]). Pie vienas un tās pašas jaudas skatieties pievienošanas cauruļu izmērus. Jūsu gadījumā jāņem mazākais pievienošanas diametrs, vai lielāks ja tāda situācija...) (viena colla liekas ka ir mazākais)

Re: Iesakiet cirkulācijas sūkni...
Autors: aaaa ()
Datums: 23/10/2010 14:07

Jebkursh suknis, kad strada, liekas nedzirdams. Bet ta ir iluzija. To, cik vinjsh skaljsh, var parliecinaties pat uz pasha ekonomiskaka un lenaka rezhima, nakti, kad apkart nav citu trokshnju, to njemt un izraut no rozetes. Momenta jut, ka nemaz tik kluss vinjsh nav. Bet skanja ir monotona, kaa fona troksnis (kaa viegla shnjaakonja), gulet tada varetu ari pilnigi un galigi nemaz netraucet.
Nu filtru un kraanus abos galos jau nu gan obligaati!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******    **        **     **  **     ** 
 **     **  **    **   **         **   **    **   **  
 **         **         **          ** **      ** **   
 ********   **   ****  **           ***        ***    
 **     **  **    **   **          ** **      ** **   
 **     **  **    **   **         **   **    **   **  
  *******    ******    ********  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727