UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: Terminators ()
Datums: 25/11/2010 21:19

Sveicināti,
Uzliku mājās siltuma skaitītāju un izdomāju, ka radiatoriem jāuzliek termostatiskie regulatori parasto skrūvējamo krānu vietā.

Kāds var ieteikt labāko, ko var uzlikt?
Pāris cilvēki kā labus ieteica Danfoss. Papētīju viņu lapā izskatās, ka tādi kā man derētu ir 2 modeļi ''RTS-Everis'' un ''RTD-Inova'', izlasīju garos aprakstus un tā arī neiebraucu ar ko viņi atšķiras.

Vai varbūt ir vēl kāds ražotājs, vēl labāks ? Kāds var pakomentēt ?

Paldies

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/11/2010 08:32

Vai visu veidu termostati nav subject of novecošanās?
Kad vēl mācījos tehnikumā, pat automobiļa termostatiem mums mācīja, ka tajos mēdz būt dažādas (cietasšķidras utt) vielas, tomēr visas viņas agri vai vēlu noplūst vai citādi pārstāj strādāt. Arī par šodienas auto termostatiem varu teikt, ka stabili tie strādā (vienmēr tur precīzi uz 90°C) labi ja pāris gadus, vēlāk svārstības paliek lielākas abos virzienos līdz beidzot nabags iestrēgst kautkādā vidējā stāvoklī.
Tāpat vienā no darba vietām apkures radiatoros stāvēja Danfoss termogalvas. Saimniecības pārzinim bija lietotu galvu kolekcija, kuras viņš mainīja uz riņķi vien, tikko kāds sūdzējās par neregulēšanu. Ja pēc nedēļas nekas nebija mainījies, viņš tikai noplātīja rokas: bet es taču nomainīju!

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: aae ()
Datums: 26/11/2010 09:34

Vienstāvam dzīvē laikam nav paveicies ar termostatiem, neko tādu ne telpās, ne auto neesmu novērojis :) Un ko tādā gadījumā likt termogalvu vietā uz radiatoriem? Bez termogalvām man mājā pie 0C āra temperatūras iekšā būtu 25 un vairāk.

Par pašām termogalvām, daži novērojumi. Ir tādas, kam galējais ciet stāvoklis ir pretaizsalšana, ja aukstāks par ~6C vienalga atnāk vaļā, un ir tādas, kuras var pilnībā aiztaisīt ciet. Ja ir pirmās kādā tālākā mājas nostūrī, un aukstajā sezonā kādu iemeslu dēļ sanāk noņemt nost radiatoru, pa nakti var iestāties pārsteigums, ka termogalva atnākusi vaļā. Vēl, ja mājā mazi bērni, ļoti noderīgi ir izvēlēties tādas, kuras var nobloķēt.

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: gints_ ()
Datums: 26/11/2010 11:32

Par termogalvām novērojums iz dzīves:

ļoti noderīgi ir tās galvas ik pa laikam "pagrozīt" uz vienu un uz otru pusi. Svādāk visu laiku esot nosacīti vienādā stāvoklī gumijas ūdens plūsmu regulējošajā vārstā mēdz "iekalst", un vairs neregulējas. Teiksim reizi mēnesī no "parastās pozīcijas" aizgriezt pavisam ciet, pavisam vaļā, un atpakaļ iepriekšējajā pozīcijā. Pats reiz saskāros ar sādu ieķērušos regulācijas mehānismu savā dzīvoklī.

Gints

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: aaaa ()
Datums: 26/11/2010 12:34

Dzīvoklī, kad vēl dzīvojām, gāzes apkure un radiatori tika uzlikti deviņdesmito sākumā. Vēl pirms pāris gadiem visas termogalvas regulējās perfekti. Tātad vismaz 15 gadi. Par auto termostatiem runājot - te nu man jāpiekrīt. Visas mašīnas cik ir bijušas, ir nācies mainīt termostatu. Bet nu tādu neregulēšanu gan neesmu nekad novērojis. Vienkārši vienā mirklī viņš vairs neveras ciet un viss un motoru nevar uzsildīt. Ja viņš strādā, tad temperatūras rādītājs stāv kā miets vienā vietā.
Interesantāk gan ir Vācijā pa bāni vālējot. Tur ir otra galējība - ja brauc ļoti ātri, radiators nespēj dzesēt un tosola temperatūra kāpj, arī eļļas. LV nekad neko tādu nenovēro, bet ātri braucot tā tas notiekas.

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/11/2010 15:05

Ja man būtu radiatori, es painteresētos par kādiem elektriski vadāmiem krāniem, gan jau tādi šodien pastāv. Pašam drīzumā būs aktuāli līdzīgi elektriski vadāmi ventilācijas aizvari vai nu ar peldošu stāvokli vai vismaz diskrēti ciet/vaļā. Zin kāds ko ieteikt?

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: Didims ()
Datums: 26/11/2010 15:46

JanisJanis te kaut kādus piedāvāja, bet tie bija bezvadnieki, attiecīgi ik pa laikam jāmaina baterijas. Man būtu interesējis, ja būtu tāpat kā silto grīdu galvām pieslēgums ar vadiņu.

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: Sapieris ()
Datums: 26/11/2010 20:40

2 Vienstāvs: ir ventilācijai tādi vārstu motori- regulējami gan peldoši gan on/off gan ar sensoriem kas dos komandu pavērt vārstu tad kad telpā kāds kustas

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: riks1 ()
Datums: 26/11/2010 21:18

Vari ieskatīties šaja adrese www.herz.lv cik es esmu saskāries diezgan labi vārsti un galvas.

Re: Par termostatiskajiem regulatoriem
Autors: rs ()
Datums: 26/11/2010 23:07

herz tikai izceļas ar to, ka vītne atšķiras no populārākajiem(Heimeier, oventrop, watts un kaudzei citiem ir M30x1,5) Godīgi sakot laikam nav nācies satikt nepareizi regulējošu galvu, regulāri probzas ir ar pašiem ventiļiem, kuriem ieķerās mehānisms...Ja ir vēlēšanās likt elektriskās galvas-var piem. šīs [akvedukts.lv] Tās ir vienas no lētākajām, telpā savieno ar termostatu(programmējamu vai nē) un viss būs ok

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   ********   **    ** 
  **  **   **     **  **     **  **     **  **   **  
   ****    **     **  **     **  **     **  **  **   
    **     *********  ********   ********   *****    
    **     **     **  **         **         **  **   
    **     **     **  **         **         **   **  
    **     **     **  **         **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727