UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: Alvisss ()
Datums: 02/12/2010 15:40

Zinu, ka pagājušoziem daudziem aizsala ūdens trubas, kuras bija "paslēptas" aiz rēģipša. Tā kā trubu likšana priekšā un dažu apsvērumu dēļ tās "jāslēpj", domāju kā izvairīties no citu ļaužu pērnā gada rūgtā spieredzes.
Ekas pīrāgs no ārpuses sanāk šāds: dekoratīvais apmetums, armējums, 100nn akmens vate, 240mm gāzbetons, alupapīrs, 50mm ar paroc vati pildīta atstarpe, reģipsis 1 kārtā.
Savā galvā esmu izštukojis, ka trubas nelikšu līdz ar pamatiem (jo tie ir mazāk aizsargāti pret caursalšanu, līdz ar to dod aukstumu uz gāzbetona mūri no apakšas), bet gan 30-40cm augstumā. Pašas trubas likšu SANFLEX izolācijā, apkārt būs akmensvate ar ko aizpildīta visa 50mm sprauga.
varbūt ir kāds, kurš pagājušoziem laboja sala postua darbus. mošk ievēroja kādu standarta kļūda, kāpēc sals bija sasaldējis trubas.

Re: padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: soseds2 ()
Datums: 02/12/2010 19:24

Starp sienu un caurulem jabut labam siltinajumam.
Starp regipsi un sienu jabut labi nopakotai atstarpei un malam, tur nedrikst but auksta gaisa kustiba.
Visas vietas pamatos un sienas udensvadu ieteicams nosiltinat ar kaucuka izolaciju un pa virsu gofra vai balta putjika caula.

soseds2
Autors: Alvisss ()
Datums: 03/12/2010 09:17

Vienīgā vieta, kur ūdensvads iet caur ārsienu ir ienākot mājā un tai vietā tā truba ir gana kārtīgi nopakota (putjiks apkārt un virs). Vairāk satrauc ūdensvadi,kas ies vannas istabas daļā gar ārējo sienu aiz rēģipša. Bet pēc Tevis teiktā saprotu, ja salikšu kārtīgi vati un novērsīšu jebkuru brīvu gaisa plūsmu un pašas trubas kaučuka izolācijā, vajadzētu būt ok.

Re: padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: soseds2 ()
Datums: 03/12/2010 19:53

Ja, izolacija plus vate un starp sienu un trubu ari vate.

Re: padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: m. ()
Datums: 03/12/2010 20:17

Par to dalju kas atrodas starp pamatiem un griidas saakumu arii jauztraucaaas saasinaati? Ja ieliek tikai starp pamatu un gofru pukiku (gofra jau izbazta pa pamata apakshu un griida ielieta ar mazu atstarpi no sienas to pukiku vel var iebazt kka)

Re: padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: specs ()
Datums: 04/12/2010 11:31

Būtiskākā problēma un siltināšanas analfabētisms ir vates likšana starp sienu un reģipsi. Sekas no tā ir, kad nekad neuzsilst mājas mūris, pie kura ir pieliktas ūdens caurules un tās, protams aizsalst. Nemaz nerunāsim par to, ka mājai nav nekādas siltuminerces un ar apkuri tiek sildīts tikai gaiss, nevis konstrukcijas, kā rezultātā, ja māja netiek kurināta tā atdziest pāris diennaktīs pat līdz nulles temperatūrai.

Re: padoms no tiem, kuriem pagājušoziem aizsala ūdens trubas
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/12/2010 14:46

Tas atkarigs, ka mure muri. Ja murim suvju vieta spid cauri gaisma uz aru ( celtnieciba buma laika buvets vai nekvalitativa celtnieciba), tad vate starp muri un regipsi ir vienigais lidzeklis, ka apturet auksta gaisa plusmu iekssiena. Vel butiskak ir nostradat, nopakot jebkuru vietu perimetra arsienas iekspuse. Neesmu celtnieks, bet man ka santehnikim, kuru katru ziemu izsauc atsaldet aizsalusas caurules, ir neliela nojausma par buvniecibu.
Speca mineto variantu par to, ka nelikt vati starp arsienu un regipsi drosi vien var pielietot kartigi muretam murim un no arpuses siltinatam.
Loti daudz majas kops celtniecibas buma palikusas daleji vai nesiltinatas, tadel ari problemas.
Vel esmu noverojis, ka caurules aizsalst vietas, kur muris bija mitrs un caursalis.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.