UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Problēma ar apkures sistēmu
Autors: puce666 ()
Datums: 05/12/2010 20:49

Sveiki.
Te jūs patraucē no Valmieras.
Sešus gadus dzīvojam un kurinam 2-st. māju ~120m2.Laika gaitā apkure sistēma no vecās(piem.piena kanna bēniņos,kā izplešanās trauks)ir pilnveidota uz "mūsdienīgāku"-apkures katls Viadrus Hercules U26 6 kurinam pamatā ar malku,2x750L ūdens akumulatori,siltā grīda 1-st 1/2(koridors,virtuve, vannasistaba)un 2-st.(vannasistaba),radatori-1-st.7gb,2-st 4gb.Trīs sūkņi,viens katlam,otrs radiatoriem,trešais grīdām.Nekāda papildus automātika nav.
Problēma tāda.Tad kad kurās katls tad viss ir jauki,bet kad beidz tas kurēties un temperatūra tuvojas 60 grādiem, karstā ūdens padeve uz sistēmu no mucām beidzās un apstājas pie trīsceļu vārsta MUT ar iedaļām no 1-10.Kad katls kurās tad pietiek uz 3iedaļu,bet kad beidz kurēties tad man ar roku jāpagriež uz 7iedaļu.Tad dzird kā no mucām,kā strautiņš burbuļojot,karstais ūdens aiziet uz sistēmu.Esmu visādi izmēģinājies un meistarus saucis,kādi nu mums te ir,bet nekas nav mainījie un čakarēšanās turpinās.Tā no gada uz gadu.Man liekas ,ka pusdzīvi esmu pavadījis katlu mājā (katlu māja atrodas pagrabstāvā).Gribētos ,lai tas murgs vienreiz beidzas un tādēļ vēršos pie jums.
Kā to visu atrisināt?

Paldies par atsaucību

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: dzincha ()
Datums: 05/12/2010 21:32

Fakts, ka automātika nav, kas virina trīsgaitniekus arī nostāda pie fakta, ka tas ir jādara kādam ar roku.
Te pat jau ar visādi santehniķi Grunvalži&jususantehikis.lv apgrozas, varbūt tie var līdzēt.

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2010 21:51

Par šo problēmu jau bija liela diskusija. Viena no lapām kur pieminēta automātika ir manis teiktais: [webcache.googleusercontent.com] un JanisJanis komentētais. Iekurini, un pieskati uguni, piemet malku, pārbaudi cik karsts akumulators un viss. Patstāvīga temperatūra mājā nodrošināta un arī akumulatorā uzkrātā enerģija tiks izmantota pilnībā, tā pagarinot starp kurināšanām laiku. sevišķi tas ir rudens un pavasara drēgnumā, kad ar vienu akumulatora pielādēšanu vairākas dienas būsit komfortā. Tāpat var ieprogramēt atsevišķu laika- siltuma algoritmu, tā ietaupot siltuma daudzumu un protams arī laiku, naudu.

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: puce666 ()
Datums: 07/12/2010 12:11

Es domāju ,ka kaut kas šajā sistēmā nav riktīgi vai nedarbojas.Nav taču normāli,ja 23.00 iemetu malku un 02.00 man jāceļās augšā lai pagriztu vārsu uz 7-nieku un radiatoros parādītos siltums.Otkārt,kad pagriežu uz to 7-nieku sistēmā burbuļodams saiet gaiss,tad gaisoju radiatorus,jo 2-st.radiatori kārtīgi nesilda,pagriežot radiatora termogalvu no 3 uz 5 radiatorā riktīgi noburbuļo.Atgaisojot nāk tikai ūdens bez gaisa.Gaisoju,kamēr radiators ir galīgi karsts no augšas līdz apakšai.Tā tas notiek no dienas uz dienu,kā riņķa dancī.Tas nav normāli.
Manuprāt,normāli būtu,ka beidzot katlam kurēties,sistēma karstumu ņem no akumulatoriem un mana funkcija katlu mājā ir tikai iekurināt,bez visām šitām kruķīšanām.
Tāpēc arī šinī forumā griežos pie "spečukiem" pēc padoma un palīdzības.

Ko Gunvaldis un jususantehniķis saka par šo situāciju?

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: khe ()
Datums: 07/12/2010 17:27

Kāds un cik liels izplešanās trauks. Ja slēgta sist, tad kāds spiediens atdzisušā sistēmā?

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: puce666 ()
Datums: 07/12/2010 20:45

Nosaukumu nezinu,bet sarkanā krāsā 120L un spiediens pie atdzisušas sist. ~1bar

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: heating ()
Datums: 07/12/2010 21:10

Iemet kautkur kaads bildes no sisteemas!!
Es ar izdomaaju ka vajadzeetu iznemt vienu sukni no sisteemas bet beigas nebija cirkulacijas no akk. tvertneem jo atpakalgaitas spiediens no radiatoriem.silatjam gridaam bija lielaaks nekaa no akk.tvertneem sukni var iesuukt un tad bija stopers!!Uzliku suukni atpakal un ir ok!!:))

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: ValtersM ()
Datums: 08/12/2010 15:54

Varbut hidrauliska shema nepareiza. Esmu salicis 3 sada tipa apkures sistemas ar akumulacijas bakam, un visas darbojas lieliski. Viena no tam ir ar tiesi tadu pasu katlu ka Jums, Herkuless U-26 D. Bakas ladejas lidz 90°C augsa un 60-70°C apaksa. Vienas sistemas ipasnieks kurina vienu dienu, un gridas (ap 80m2) silda apm. tris dienas pie ara t°, mazliet virs 0°C. Automatika nav nevienai sistemai.

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Autors: Skubs ()
Datums: 08/12/2010 17:50

Vajag redzēt katla un AT apsaisti, uztaisi bildes, tad arī saņemsi atbildi uz saviem jautājumiem.
Vēl jautājums - ja tev slēgta tipa sistēma, no kurienes tev parādās tas gaiss? Vai automātiskie atgaisotāji ir katlu telpā?

Re: Problēma ar apkures sistēmu
Datums: 13/12/2010 12:14

labi lai notiek pa tavam zvani un izņēmuma kārtā tiksi pie bezmaksas konsultācijas un sistēmas novērtējuma

vienmēr: JusuSantehnikis.lv
meistars - Gunvaldis.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.