UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

tek čuguna apkures katls
Datums: 10/12/2010 12:59

Kādus 2 gadus veiksmīgi darbojās Demrad 45kW čuguna katls. Pēkšņi sāka sulot katla aizmugurējā sekcija, blakus atpakaļgaitas ieplūdei. Pastāv aizdomas, ka atpakaļgaitā strauji dabūjis pavēsu ūdens šalti.
Vai kādam ir bijusi pieredze ar ko līdzīgu? Vai čugunu iespējam kā sakarīgi remontēt?

Re: tek čuguna apkures katls
Autors: khe ()
Datums: 10/12/2010 14:33

Atplūdes pievienojums ar vītni, vai blīvi un skrūvēm. Nevaru atrasttam turku katlam konstrukciju. Neticas, ka atgaitā varētu kaitēt vēsa ūdens šalts. Ja plakana vieta var piespiest ielāpu ar gumiju un termoizsturīgo silikonu(parasti sarkanā krāsā, līdz 300oC), izurbjot vairākus caurumus un iegriežot vītnes, piem 5mm. Ir jau ari veidi kā varētu sametināt, tikai vajag spec elektrodus un paralēli sildīt apkārtējo čug, lai samazinātu term spriedzi.Bet tas bez ūdens.Ja atgaitas pieslēgums ar vītni, tad varbūt bijis pārspīlēts ar liniem? Piem čuguna radiatorus ir elementāri saplēst, uztinot linus uz gala korķa un skrūvējot tajos ar spēku. Vai skrūvējot bodē nopirktu parastu(konisku)1 1/4 korķi vai pāreju.

Re: tek čuguna apkures katls
Datums: 10/12/2010 16:08

Ar vītni un sulošanas vieta ir kādus centimetrus 5 virs atpakaļgaitas ieplūdes (gludā vietā). Kāds jau te rakstīja, ka vērts nogaidīt, ir reizes kad problēma pati atrisinās, t.i. sūce pati kaut kā aizkaļķojas ciet, nu bet jā bija līdzīga doma skrūvēt virsū nosegplāksni ar temo silikonu.
un paldies par viedokli.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.