UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Atgaisošana
Autors: JanisJANIS1 ()
Datums: 12/12/2010 11:07

Siltā grīdas atgaisošana, kas ir pievienota pie radiātoru sistēmas. Uzstādīju automātisko, kur bija skruvējamais atgaisotājs. Bet vienalga nesilda. Ir kādam kautkādi varianti?

Re: Atgaisošana
Autors: khe ()
Datums: 12/12/2010 11:32

Ja nav atsevišķš sūknis, tad mēģini citus virzienus noslēgt, lai izpūš to grīdas cilpu kopējais sūknis. Par uzmanīšanu, lai spiediens nekad nav par zemu(jo tad sūkņi var ieraut gaisu no aut atgaisotājiem) laikam nevajag atgādināt.

Re: Atgaisošana
Autors: aaaa ()
Datums: 12/12/2010 12:00

Bez variantiem - es šitam visam dibenroču santehniķu dēļ izgāju cauri. Gaisu no grīdām ar parasto cirkulācijas sūkni nedabūsi ārā arī pēc 10 gadiem, nopietni saku. Variants ir tikai viens - pieslēdz labu, jaudīgu centrbēdzes sūkni, nu tādu parasto iegremdējamo pie viena kolektora gala, pie otra kolektora pieslēdz šļauku, nu kādu metru garu. Kas nu apkures sistēmā ir - kam ūdens, kam tosols. man bija tosols. Tātad - 25L mucai ar nazi nogriež augšu, līdz pusei pielej ar apkures sistēmas šķidrumu - man bija tosols, atpakaļejošo šļuku iemet šajā traukā, sūkni traukā un ieslēdz sūkni. Grīdas cilpas sākumā visas aizgriež, griež pa vienai vaļā un pumpē ar lielu jaudu šķidrumu. Būsi pārsteigts, cik daudz tur tas gaiss nāk ārā. Kad no atpakaļejošās šļaukas vairs gaisu neredz nākam, griež pirmo ciet un ņem nākamo. Tā visas cilpas un lieta darīta. Īstenībā vienkāršāk kā izklausās. Vēlāk runāju ar normāliem santehniķiem, teicu, ka man tā nedarīja sākumā, šie teica - interesanti, kā tad vispār citādi grīdas varot uzpildīt bez gaisa? Tas esot vienīgais variants un tā visi darot.
Vēl piebilde - grīdas cilpām plūsmas mērītāji uz kolektora ir? Izrādās, pašu plūsmas mērītāju var grozīt, tādējādi regulējot plūsmas ātrumu caur katru cilpu - tas tā kā būtu skaidrs, paskaties, lai nav ciet. BET! ko nezināju - zem plūsmas mērītāja, var tā kā pagriezt visu tā ieliktņa korpusu. Un arī tas izrādās ir ventilis - paskaties vai tie nav ciet, nevis jāgroza paši pludiņmērītāji, bet plastmasas "uzgrieznis", kurā pats plūsmas mērītājs ir ieskrūvēts.
Bet par gaisu - netērē laiku gaidīdams, ķeries vērsim pie ragiem - pāris stundu ņemšanās un viss strādās.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.