UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Skurstenis
Autors: Kalvis2 ()
Datums: 20/12/2010 17:17

Sveiki visiem.
Ir problēma. Mainot veco apkures katlu pret citu, nesakrīt skrursteņa ieeja. Respektīvi jaunajam katlam skursteņa ieeja ir stipri augstāka nekā vecajam. [bildez.lv]
Vai var pievienot katlu pie skursteņa tā, kā ir zīmējumā, vai tomēr labāk nē. Apkures katls ir cietā kurināmā, skursteņa kritums varētu būt ap 70 cm, skurteņa augstums 7 metri. Skurstenis ir nerūsējošā tērauda. Pats tomēr labāk gribētu izkalt vēl vienu caurumu sienā un pievienot trubu pie skursteņa jaunajā līmenī. Tikai grūtības sagādās trubas pievienošana pie skursteņa.
Gribētu dzirdēt Jūsu viedokļus.

Re: Skurstenis
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/12/2010 21:54

Ka zinams siltums un dumi celas uz augsu, tatad skurstena izvadu krasnij var veidot ar kapumu uz augsu krasns izvada limeni vai augstak. Var metala skurstena caulai piekniedet pie skardniekiem pasutot sadu detalu...[foto2.inbox.lv]

Re: Skurstenis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/12/2010 22:01

Dūmi kustas visādi, kamēr pastāv kopējā vilkme. A tipa standartkrāsnīs un mūros vairākreiz lejup-augšup, B tipa - augšup, lejup un no skursteņa apakšas līdz augšai. Neredzu problēmu.

Re: Skurstenis
Autors: Rx ()
Datums: 20/12/2010 22:29

Ir vairāki fakti kas jāņem vērā: Vai skurtenis ir kopā ar ārsienu, vai telpas vidū. Tas ir, vai tas atrodās siltumā, vai aukstumā. (No tā atkarīga vilkmes patstāvība.). Nerūsošā skursteņa termoinerce ir maza un to silda tikai dūmgāzes. Spiedīgā laiķā, kad skurstenī ir aukstāks gaiss kā ārā, vilkme nebūs vispār, jeb pretējā virzienā (dūmus sit iekšā). Uzzīmētajā variantā vikmi noteiks tikai skursteņa sākuma temperatūra un var nebūt vilkmes!. Vajadzēs sākumā iekurināt skursteni! Palasiet šo WWW: [www.istok59.ru] . tāpēc manuprāt obligāti jāliek vismas horizontāls pievads uz skursteni, labāk ar lenķi (kaut kur bija horizontālās daļas pieļaujamie lenķi un garumi...). To var realizēt, izņemot savienojumu no skurteņa, pacelt skursteni līdz jaunajai vietai, atbalstīt to, un savienot ar krāsni pa jauni izkaltu pievadcaurules vietu. Veco aizmūrē, bet jāpadomā , kā sodrējus ņemsiet no skurteņa ārā, ja tas tika darīts iepriekš. Kā arī kur notecināsiet kondensātu, ..ūdeni. Varbūt pat jāvelk viss vecais ārā un jāpārvieto pievienojuma mezgls.

Re: Skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2010 22:35

7m skurstenis - slēdz tik klāt un neprātuļo - tur problēmām nevajadzētu būt principā. Kā Vienstāvs saka, jebkurā normālā krāsnī dūmi iet uz augšu un vismaz 1 reizi uz leju pirms ieiešanas skurstenī.

Re: Skurstenis
Autors: Rx ()
Datums: 20/12/2010 22:51

Vienstāvs un aaaa uzņemās atbildību, ka dūmi neies mājā atpakaļ? ....internetā tas ir viegli izdarāms. Lai tā būtu....Tikai mana pieredze ir daudz bēdīgāka: Lauku pirtij arī , pat ne tik traki, pieslēdzu pie skursteņa pirts krāsni ar 1m paralēlu zemei pieslēgumu. Un!!!! bija reizes kad sāka vilkt, bet pamatā nē, dūmu sita atpakaļ. dabūju mākslīgi ar lodlampu sildīt horizontālo daļu, kamēr skurstenis iesila līdz vajadzīgajai vilklmei, it sevišķi, ja nebija kādu laiku kurināts. Domājiet...

Re: Skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2010 23:00

Vispār ar tiem skursteņiem ir jocīgi. Man čomam ir bleķa skurstenis ar palielu diametru, pagarš. Man ir keramiskais, nav garš, no pieslēguma līdz augšai tikai kādi 4m, bet nekad mūžā neviens dūms nav sitis atpakaļ, turklāt kamīns pieslēgts ar 90 grādīgu līkumu. Čomam truba iet taisni augšā no krāsniņas vertikāli skurstenī, skurstenis krietni garāks nu vismaz 6m un abiem mums skurstenis ir siltumā - mājas vidū, bet viņš bieži sūdzas, ka esot atpakaļejošā vilkme - reizēm, īpaši vējainā laikā piepūšot pilnu istabu ar dūmiem. Es savējo sākumā nelietoju, bija vaļējš skursteņa caurums un pilnīgi vienmēr, ja pieliek roku, pat vasarā, ziemas aukstumā, stiprā vējā, neatkarīgi ne no kā vilkme vienmēr ir bijusi spēcīgi uz āru. Man jau gan liekas, ka skurstenim ir kaut kāds minimālais garums un pirts gadījumā varbūt tas vienkārši bija pārāk zems?
Ja nevelk, vajag iekuram izmantot spirtu vai grila aizdedzināšanas šķidrumu, es gan principā tikai ar spirtu - saliek resnas pagales, nevajag nekādus skalus, neko, aplej bagātīgi, aizdedzina, flamme kā no ugunsmetēja un viss notiek jau pēc 10 sekundēm :)

Re: Skurstenis
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2010 23:07

[lv.lv.allconstructions.com]
Vēl faktors - jumtiņš. Pats saku paldies Skurstenis.lv večiem, kas atrunāja no jumtiņa likšanas - tagad nevienam neiesaku likt jumtiņu uz skursteņa - tas pilnīgi noteikti samazinās vilkmi, jo ir reāls šķērslis dūmu ceļā un nekāds lietus pa skursteni iekšā nelīst - tās ir pilnīgas blēņas.

Re: Skurstenis
Autors: Kalvis2 ()
Datums: 20/12/2010 23:36

Paldies par komentāriem :) Bet pēc izlasītajiem komentāriem vēl vairāk nevaru izvēlēties, kā pareizi darīt.
Jā, skurstenis atrodas ārā. Bet pacelt augstāk to diemžēl nevar. Dēļ skursteņa stiprinājumiem.
Divus gadus atpakaļ to jumtiņu no skursteņa es norāvu nost, jo diezgan bieži tajā vietā skurstenis gribēja augt ciet. Un noņemot to jumtiņu nost, vilkme būtiski uzlabojās.
Vienīgais mīnuss, ko saskatu, ja taisu tos lūkumus uz leju, ir tīrīšana. Un baidos vēl par to vilkmi....

Re: Skurstenis
Autors: martinezzzz ()
Datums: 20/12/2010 23:55

Nekāda gadījumā tā nevar. Visa māja dūmos būs. Pēc pieredzes pat pa taisno(1,5m) sitās atpakaļ kad uztaisīju 45grados viss ok.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   *******    ******   ******** 
    **     **   **   **     **  **    **  **    ** 
    **     **  **           **  **            **   
    **     *****      *******   **           **    
    **     **  **           **  **          **     
    **     **   **   **     **  **    **    **     
    **     **    **   *******    ******     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727