UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Granulu katli.
Autors: kamins ()
Datums: 13/01/2011 11:30

25 kg/d patēriņš ir ok. Šobrīd nianses ir citur. Lielas problēmas atrast labas kvalitātes granulas, tas , kas labs uz eksportu sū paliek vietējā tirgū. Mājas palikušas jūtīgākas. Visiem kam pagājušā gadā pie trakajiem mīnusiem bija patēriņš ap 30 kg/d tad šogad pie pirmajiem saliem bij jūtams patēriņa pieaugums. Šobrīd patēriņi ir samazīnājušies pateicoties tam ka laiks ir stabilizējies un nav krasu temperatūru maiņu. Pagājušā gada dati ir +-65 ls/mēnesis (ieskaitot karsto ūdeni)
Vasarā tīri uz karstā ūdens sagatavošanu 15 ls/mēnesī (boileris 500 l) Šādi dati ir ok lielāki nepatīk, bet tur var cīnīties ar regulāciju vai ar granulu kvalitāti jeb kurināmā maiņu.

P.s.

Jo biežāk tīra katlu jo ekanomiskāk viņš strādā. Var jau tīrīt reizi 3 mēnešos, bet tur viņš knapi dveš.

Re: Granulu katli.
Autors: dzincha ()
Datums: 17/01/2011 21:54

Minhauzen,..........
Nu diez vai Latvijā elektrība maksās 15 santīmus tuvākajā laikā. ES vidējais ir ap 9 santīmi un visdārgākā elektrība ir Dānijā - 18 santīmi un lai LV maksātu 15 es nezinu kam jānotiek.
Kad sadalīs latvenergo no sadales tīkliem, tad būs iespēja pirkt elektrību no kā vēlies un tad varēs arī varbūt lētāk no ikauņiem iepirkt špani. Bet tas laikam tik ātri nenotiks, iespējams, 2014 gadā atdalīs.

Un Latvenergo ir arī opcija maksāt avansā - nu tad arī samaksāju krietnu summiņu uz priekšu(pa lēto vēl) un tagad izskatās ka vēl kādus 2 vai 3 gadus nemaksāšu- tas tā sava veida investīcija.

Un nav jābrauc uz poliju vai jāšrubē pelnu kaste.
Un par to Poliju - cik izmaksās aizdzīt fūri līdz Polijai un atpakaļ un vai tad šiem tur granulas maksā kapeikas salīdzinot ar LV?

Protams ja atslēdzas elektrība stāvā sajūsmā ir visi arī granulu lietotāji un ja nav kamīna un špaņa ilgtermiņā var iestāties auzas, tāpēc ir kamīns izbūvēts un sveci ar var iekurt gaismai.

Re: Granulu katli.
Autors: Minhauzens ()
Datums: 18/01/2011 00:36

To Dzincha.
Protams es tev piekrītu. Jo lai kā, tad augstāk par eiropas cenām protams neuzlēks, bet ar latvijas politiku ir kā ar bitēm. Un kā jau esi informēts, tad tik vienkārša tirgus paplašināšana nebūs, jo Latvenergo ar mūsu badaino politiķu un attiecīgu uzņēmēju bandu, jau sāk izgudrot visādas shēmas. Tad nu cietīsim visi :)

Re: Granulu katli.
Autors: kroo ()
Datums: 18/01/2011 10:15

Man 15kw Grandeg wb, vecais modelis. Pagaidām apkurinu 50 m2 pirmo stāvu + uzturu +10 otrajā stāvā (100m2), ik pa laikam arī tur uzkurinu kārtīgi (turpinās iekšdarbi), karstā ūdens uzsildīšana nav, visur radiatori. Patēriņš - oktobris, novembris, decembris - 2 tonnas. Priekš tādas platības patēriņš liels, bet jāņem vērā , ka 1.stāvs praktiski nav siltināts, nav pakešnieku, 2 stāvam griesti arī nav nosiltināti.
Pirms granulnieka bija doma likt parasto katlu + akumulatoru, tomēr pēdējā brīdī izvēlējos granulnieku - čakars tomēr stipri mazāks, komforts lielāks, malkas arī pašam savas nav, tā jāpērk, jāsaliek šķūnītī, varbūt pat jāpažāvē, jāatnes no šķūnīša utt. :) Elektrību kā pamatapkuri nemaz neapsvēru, man liekas stipri padārgi sanāks, granulu kW tomēr izmaksājot lētāk nekā elektrības kW. Vismaz pēc www.siltumnieks.lv apkures kalkulatora iznāk, ka granulu kW iznāk mazāk kā 3 santīmi, elektrības kW maksā tagad 7,43 santīmi.
Siltumsūknis sķita pats par sevi dārgs, kaut gan dzincha te iepriekš minēja diezgan labu ciparu, nebija nemaz tik astronomisks. Tad, kad Grandegs savu laiku nokalpos, tad varbūt būs jādomā par siltumsūkni. Silto grīdu nav, bet radiatori lieli, jo ,kā jau minēju, sākotnēji biju domājis likt malku+akumulatoru, lai pietiktu ar zemu temperatūru radiatoros. Tagad arī turpgaita kāpj max 60 grādi, vairāk nevajag, ceru tas ir ok, lai terorētiski siltumsūknis nesāktu šancēt uz elektrību - nu bet tas tā, nākotnei.
Grandegu pirku lietotu, par 900 Ls, 2005.g. katls. Patīk, ka daudzas lietas jau ir uz katla - recirkulācijas sūknis, trīsgaitnieks (vai četrgaitnieks - es pat nezinu). Apsaite izmaksāja 80 Ls, tur jau īstenībā neko jau vairs īpaši nevajag likt ko klāt (tā kā man tikai radiatori bez grīdām un boilera) - jāpieliek radiatoru cirkulācijas sūknis, krāni, termostats, uzpildes krānu. Pirms tam štukoju jau arī par jaunu Grandegu - BIO vai ECO. Bet ECO tomēr maksā 2400 Ls, un man liekas, ka tas bija bez recirkulācijas mezgla, un tas jau ir daudz. Grandeg ieteica ECO, tas esot labāks par BIO. BIO ir horizontālais siltummainis, t.i. pelni nekrīt lejā pelnu kastē, bet gan paliek pašā siltummainī, respektīvi, ātrāk mazinās lietderība, katls biežāk jātīra. Un kurināšanai ar malku BIO arī ir piemērots tikai nosacīti - kurtuve ir pārāk maza normālai kurināšanai ar malku. ECO sērija lielos vilcienos ir tas pats vecais WB ar vertikālo siltummaini.
Tad nu izdomāju, ka pirkšu katlu lietotu, kaimiņam pašam Grandegs, pirka viņš arī lietotu, teica ka nav nekādu problēmu, un ja nu kas, Grandegs pats jau arī tepat vien ir, nevis pieejams Polijā caur n-tajiem dīleriem. Jau pērkot katla pārdevējs informēja, ka nobiris gultnis šneka galā, gultni iedeva līdzi, to tad arī es pats nomainīju. Lielu sūdzību pagaidām ekspluatācijas laikā nav, kad bija siltais laiks, katls nedaudz darvojās vairāk, jo pārsvarā viņš bija snaudas režīmā. Neko īpašu nedarīju, atdarvošanas pulveri pāris reizes deglī iekšā un visa tā šņaga sacietēja un nobira. Vienreiz šneks nosprūda, patrāpījās granulu maiss ar pārāk daudz skaidām, tās tad arī noķīlēja šneku. Bet nu tas par laimi bija 20 min jautājums - konusu nost, degli iztīram, sākam makarēt no šneka gala skaidas cik vien var tikt klāt, pamazām otrā gala uzmanīgi griežam šneku ar jūtām un pamazām izpiežam visu ārā.
Tīru katlu reizi 2 nedēļās.
Pārējo sistēmu (12 radiatori) savilku pats ar čomu, saliku kausējamo plastmasu. Gribēju ietaupīt, saliku cauruli bez šķiedras. Njā, gad apkure strādā, tīri labi tā caurule izlokās kā čūska, bet nu labi - parsvarā man viņa neredzama. Katlenē caurule ir ar šķiedru - atšķirība acīmredzama, tā nelokās.
Kopumā kā lietotājs esmu apmierināts - granulnieks ir labs kompromiss. Sākotnējie ieguldījumu manā gadījumā iznāca mazi (900 Ls katls, 450 Ls skurstenis, 35 Ls ņeržas savienojums ar skursteni, 120 Ls materiāli katla apsaistei, 80 Ls katla apsaistes darbs), automatizācijas pakāpe - ļoti apmierina (pirms tam 1.stāvā 50m2 apkurināju ar 8kW čuguna krāsniņu, kamēr kurinu, tikmēr viss OK, bet no rīta istabā var būt tikai +10...+14 grādi ja ārā sals, tā kā tagad ir sīcis, tad tas vairs nav pieņemami. bet krāsniņa aizvien man vēl ir - latvenergo nav uzdevumu augstumos un tāds primitīvais variants tādās situācijās ir ļoti efektīvs), ekspluatācijas izmaksas ir pieņemamas (ar to vēl ir jāpacīnās - jātiek galā ar siltināšanu).

Re: Granulu katli.
Autors: dzincha ()
Datums: 18/01/2011 16:03

Tā jau ir, ja grib autonomu apkuri ir jābleķo.
Un malkas katls ar ķegumiem sanāk tāds pusautomāts siltā laikā un ar ikdienas kurināšanu riktīgā dubārā.
Bet ir kādam jābūt kačigāra lomā un jāuzkurina akumulatori līdz 80 vai 90 grādiem, tad vēl tā malkas sagādāšana, žāvēšana, nešana, katla tīrīšana, skurstenis ar kaut kad jāizberž.
Gada apkures izmaksas droši vien zemākas, salīdzinot ar citiem apkures veidiem(granulas,gāze, ss).

Re: Granulu katli.
Autors: dzincha LOHS ()
Datums: 06/07/2013 16:46

Kaut kādu tuftu tu te reklamē, tu pats esi to lapu redzējis. Pats droši vien arī tos draņķus tirgo. Stulbais.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **     **  **    **   ******   
 **        **     **  **     **  **   **   **    **  
 **        **     **  **     **  **  **    **        
 ******    ********   *********  *****     **   **** 
 **        **         **     **  **  **    **    **  
 **        **         **     **  **   **   **    **  
 ********  **         **     **  **    **   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727