UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Gāzes vada maiņa iekštelpās
Autors: aatrie ()
Datums: 18/01/2011 00:32

Pirms remontiem plānoju mainīt gāzes caurules iekštelpās (privātmājā).

LG mājaslapā norādīts, ka gāzesvadu pārvietošanu telpas robežās jāuztic sertificētam kantorim - jāsaskaņo skice LG un jāķeras pie cauruļu griešanas un metināšanas:).

Jautājums - vai gāzesvada daļu (pēc skata 1"3/4 caurule), kas atrodas ēkas ārpusē aiz "lielā" ventiļa (padomjlaika konusveida ventilis ar konusā izfrēzētu kanālu), drīkstētu uzskatīt par esošu telpas robežās? Ir vēlme to resno cauruli mājas ārpusē saīsināt un laist mājā iekšā 3/4"cauruli caur sienu uzreiz aiz ventiļa (tagad mājā caurule iet kādu 2m augstumā un nepārāk skaisti izskatās).

Alternatīvs variants - līdzīgi kā elektrības skaitītāju nest gāzes skaitītāju ārā pie mājas sienas metāla kastē. Kāda ir prakse mūsdienās? Vai tā skaitīsies gāzesvada pārvietošana ārpus telpas robežām ar visiem tehniskajiem noteikumiem un projektiem?

Re: Gāzes vada maiņa iekštelpās
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/01/2011 18:22

Laikam jau bus jasaskano ar LG. Sodien sodanaudas ir palielas par patvaligu iejauksanos, bet projektu uzzimet trubas parnesanai nekas traks nav. Man liekas, ka g skaititajus ara neiznes.

Re: Gāzes vada maiņa iekštelpās
Autors: z ()
Datums: 25/01/2011 12:37

Latvijā ir sertificēti skaitītāji, kas nav paredzēti iekštelpām.... vienīgā atšķirība lodziņā redzams burts T
Latvijas Gāze jau gadus 10 nenodarbojas ar gāzesvadu montāžām, arī LG vajadzībām konkursa kārtībā to visu dara privātfirmas... Jebkuri darbi ar gāzesvadiem ir jāsaskaņo ar LG un tas nav vienkāršas iegribas pēc, pārāk bieži pēc visādām pašdarbībām, kur pielietoti nepareizi diametri vai nestandarta līkumi, katliem vienkārši sāk pietrūkt gāzes, nerunājot jau par tādiem sīkumiem, kā metinājuma poras vai slikti nopakoti saskrūvju savienojumi tur, kur drīkst atrasties tikai metinājumi...

Re: Gāzes vada maiņa iekštelpās
Autors: aatrie ()
Datums: 27/01/2011 00:12

Skaidrs, ka darbi jāsaskaņo ar LG un darbus jāuztic sertificētiem izpildītājiem.

Vēlējos savlaicīgi noskaidrot, kas mani sagaida vai arī kā labāk rīkoties:)

LG mājas lapā rakstīts: 1) gāzes vada pārvietošanai iekštelpās nepieciešams tikai gāzes vada pārvietošanas skices saskaņojums LG (+ darbus veic sertificēts izpildītājs); 2) gāzes vada pārvietošanai ārpus telpas robežām nepieciešams no LG saņemt tehniskos noteikumus, sertificēts projektētāju kantoris taisa projektu, sertificēti izpildītāji veic montāžu. Starbība izmaksās abiem variantiem, droši vien, ievērojama.

Vēlme bija gāzes vadu mājas ārpusē ielaist mājā aptuveni metru zemāk (ar jaunu urbumu sienā) lai mazāk bojā skatu. Ja tam pasākumam vajag garo saskaņošanas/projektēšanas ceļu, droši vien jāatstāj esošajā variantā.

Esošais skaitītājs Actaris Gallus 2000. "T" burtiņs arī redzams; specifikācijā darba t norādīta no -20 līdz +50*C. Varētu būt, ka der lietošanai ārpus telpām.


Re: Gāzes vada maiņa iekštelpās
Autors: aatrie ()
Datums: 27/01/2011 00:22

Skaitītājs tomēr paredzēts iekštelpām:

"The Actaris Gallus 2000 G4 diaphragm meter has 3/4" NPT connections, an odometer index that reads in cuft, and it is equiped with pulse output. It is non-temperature compensated and is only suitable for inside installation."

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.