UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/07/2007 05:48

Turkiem jau nav ziemas un ūdens nesasals sistēmā. Pie mums tādu turku siltima kolektoru vajadzēs pildīt ar kādu antifrīzu, vai rudenūi laist ārā ūdeni. Droši vien, ka var pielāgot to turku brīnumu mūsu apstāklīem, tikai kur tad Latvijā tādu verķi par 300 zaļajiem dabūt? Pēdejās divas lietainās nedēļas jau vienalga ar kādu kolektoru, mute būs jāmazgā aukstā ūdenī. Nu nav mūsu kimats piemērots saules enerģijas izmantošanai un viss. Var jau čakarēties un cerēt uz saulainām dienām. Tais dažās saulainajās dienās jau parasti sanāk papeldēties un atkal var iztikt bez siltā ūdens. Var jau būt, ka man tās domas tādas drūmas, bet paskatoties pa logu, kautkā pēdejās dienās galīgi to saulīti neredz un saules kolektors nekādu ūdeni nesasildīs.

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: uldisj ()
Datums: 12/07/2007 06:15

Saules kolektors uztver tā saucamo saules radiāciju, tā kā mākoņainā dienā arī tā lieta notiek, bet ļoti daudz ir atkarīgs no elementu gaismas jūtības, kas šo uztverto gaismu pārvērš enerģijā.

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: fernando ()
Datums: 28/07/2007 19:33

Pētot uzzīmētās saules kolektoru sistēmas redzams, ka no tām padod silto vai arī karsto ūdeni uz veļas mašīnām un trauku mazgājamām mašīnām. Bet tām taču mazgāšanas cikls ir tāds, ka sākumā jāpadod aukstais. Vai nav jāpārbūvē vēl veļas un trauku mazgājamās mašīnas tā, lai nāktu vēl viens kontūrs no saules kolektora uzsildītā akumulatora. Un arī mazgājamo mašīnu automātika būtu jāparbūvē tā, lai ūdens tajās uzsiltu pakāpeniski no iebūvētā kontūra, bet ja nesasniedz vajadzīgo temperatūru, tad to turpina sildīt spirāle.

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: Didzisp ()
Datums: 28/07/2007 21:11

Veļmašīnas mūsdienās ir tā sarežģījušās, ka normāla mājsaimniece labi ja izmanto simto daļu no piedāvātajām programām. Ja vēl būs kādas funkcijas par ūdens izmantošanu no saules kolektora, tad diez vai dzīvē tās kāds izmantos. Nevajag sarežģīt vēl vairāk sarežģītas lietas. Ūdeni no saules kolektora var izmantot mutes un trauku mazgāšanai zem krāna, bet diez vai vēl vajag sarežģīt sistēmu pieslēdzot veļmašīnu.Jo sistēma sarežģītāka, jo tā vairāk jāapkalpo un tā drīzāk iziet no ierindas.

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 29/07/2007 02:50

dažas mūsdienu veļasmašīnas ir aprīkotas ar diviem ūdens pievadiem - auksto un karsto, līdz ar to šajā gadījumā neredzu neko kas būtu jāsarežģī. šādas veļasmašīnas veic ūdens maisīšanu vai uzsildīšanu līdz uzstādītajai temp.

par traucenēm nezinu, bet domāju, ka ar tām ir līdzīgi.

Didzisp, nu ja mājsaimniecei ir tikai vilnas veļa un nekāda cita, tad noteikti, ka viņa izmanto tikai pāris programmas no padsmit+ piedāvātajām :)

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: SerViss ()
Datums: 30/05/2013 21:45

Kādu pielietojumu vasarā praktizē esošie lielo saules kolektoru īpašnieki? Gan jau kāds racionalizators atradis,ko lietderīgu var darīt ar nenoslogoto bezmaksas jaudu. Padalieties lūdzu pieredzē un idejās! Varbūt kāds darbina kādu tvaika turbīnu, kādam varbūt ir cepumu ražošanas līnija, vai alvas zaldātiņu lietuve?
Runa nav par tiem komplektiņiem, kas visu jaudu patērē tikai siltā ūdens ražošanai mājsaimniecībai, bet par tiem, kam komplekts ir jaudīgs, lai sezonā atbalstītu apkuri.

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: viesturs470 ()
Datums: 30/05/2013 22:30

var piemēram sildīt baseinu vai dīķi. Esmu dzirdejis par siltumsūkņu sitēmām, kas vasarā lieko enerģiju novada zemes kontūrā un pēc tam ziemā to izmanto apsildei !

Re: Saules enerģijas izmantošana...
Autors: Obelix ()
Datums: 30/05/2013 23:17

Neko jau vairāk, kā izsildīt pagrabu, uzsildīt baseinā ūdeni vai siltumsūkņu īpašniekiem sildīt sasalušo zemi, ar lielo kolektoru daudzumu nevar izdarīt, jo lielie kolektoru lauki domāti vairāk apkures atbalstam. Ar to zemes sildīšanu mūsu augstajos gruntsūdeņos gan neko daudz nevar panākt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   **         *******   **     ** 
 **  **  **  **     **  **        **     **   **   **  
 **  **  **  **     **  **               **    ** **   
 **  **  **  ********   **         *******      ***    
 **  **  **  **         **               **    ** **   
 **  **  **  **         **        **     **   **   **  
  ***  ***   **         ********   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727