UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Apkures sitēmas uzlabošana - akumulācijas tvertne
Autors: Sherry ()
Datums: 23/03/2011 23:36

Rx, jautājums Jums!
Vai Jūs lūdzu nevarētu šeit aprakstīt savu apkures sistēmu vienkopus. Apkurināmo platību, katla veidu, jaudu, akumulatoru lielumu un citu. Citādi lasu komentārus, piemēram, par sūkņiem ar Jūsu sistēmas piemēru, bet nevaru saprast uz cik jaudīgu katlu tas ir domāts. Varbūt tas jau kaut kur ir rakstīts, tikai es nemanu. Pārlasu vairākas tēmas, mēģinu salikt visus galvenos parametrus kopā, bet neveiksmīgi. Mēģinu saprast, kādai tai sistēmai jābūt.

Man ir vēl jautājums arī par malkas-granulu katliem. Vai tos var pārsvarā kurināt ar malku un tikai reizēm izmantot granulas?
Vai labāk tomēr izvēlēties tīri malkas katlu?

Mājas papīros rakstīts, ka dzīvojamā platība ir 130 kv/m, pagrabs 113 kv/m. Vai es varu atvienot pagrabu no apkures sistēmas, vai tomēr labāk to apsildīt? Neesmu pārliecināta vai pagrabā radiatori ir visās telpas, bet garāžā noteikti.
Pirmīt bija pašteces apkures sistēma (laikam tā saucas) ar bunduli bēniņos. Vai to labāk mainīt un likt sūkņus?
Vai var gadīties, ka nāksies mainīt arī radiatorus? Vai varu atstāt vecos? Viņi nevar būt tiktāl aizsērējuši, ka atliek vienīgi izmest?

Re: Apkures sitēmas uzlabošana - akumulācijas tvertne
Autors: Rx ()
Datums: 24/03/2011 19:38

Sherryjai: Mana apkures sistēma tika būvēta vecās apkures sistēmas vietā, kas bija morāli un materiāli novecojusi:Bija paštece, čuguna radiatori, pašmetināta universālā plīts- krāsns (virsū var likt katlus, cept maizītes, un pie reizes centrālapkuri sildīt. Tās vietā uzstādīju apkures katlu (Grobiņas, 15kW ar siltinājumu apkārt) , akumulatoru 750L ar iekšpusē 250L siltā ūdens boileri, klāt elektrisko boileri, par kuru jau rakstīju, Regulus radiatori, vara caurules, Tens akumulatorā (avārijas režīms nesasalšanai ar termokontroles ieslēgšanos), temperatūras automātiskā uzturēšana ar Honewell vadības iekārtu, UPS rezerves barošana (lai sprieguma lēcieni un citas nebūšanas elektroniku nesabojā.) Apkurināmā platība patreiz ir tikai ap 70m2, bet jāņem vērā ka mājai sienas 16cm koka, apmestas ar kaļķi, iekšpusē finieris ar tapetēm. Tas ir, mājā pēckara celta bez kautkādu normatīvu ievērošanas, jo veco vācieši nodedzināja, bet bija jāatgriežās dzimtajā vietā. Mājas siltumnoturība, paši saprotat, siltuma caurbira. Visa apkure virtuvē , maksimāli saspiestā variantā un rezultātā tā aizņem laukumu ne vairāk kā 1m reiz 2m (apmēram, neesmu mērījis). Ar ko kurināt ir individuāls jautājums, kas jārisina pašiem: kādu servisa līmeni vēlaties, kas labāk tīk: malka, ogles, briketes. Granulu katls pavisam cita lieta, tas pats deg ilgi un atkrīt akumulatora nepieciešamība, tikai tāpat atkal citādas problēmas... Par pagrabu: Ir siltie, aukstie un šad tad apsildāmie pagrabi, ja vēlās pastrādāt....Man citā mājā ir pagrabā radiatori. Uzliku termogalvas un turu ziemā 12-14 grādi. Ja vajag, pagriežu vaļā un silts. Bet ir vienmēr silts kad vajag! Ar sūkņiem ir super salīdzinot ar pašplūsmas sistēmu. Domāju ka radiatorus arī vajag jaunus (protams meistari mazgā, tīra, kopj, krāso vecos, ja ir laiks un vēlēšanās.)

Re: Apkures sitēmas uzlabošana - akumulācijas tvertne
Autors: Sherry ()
Datums: 24/03/2011 23:51

Paldies, Rx!
Jūsu apraksts man ļoti noderēs.

Šobrīd jau sāku nedaudz 'iebraukt' apkures sistēmā, kā tādā. Pārlasīju daudzas tēmas. Lai gan ir daudz daužādu viedokļu par katru no apkures veidiem un katrs gadījums ir individuāls, visu dalībnieku izklāsts par viņu mājās esošo apkures sistēmu vairāk vai mazāk ir devis kaut nelielu priekštatu, kas ir kas. Tāpēc paldies visiem foruma dalībniekiem, ka dalaties savā pieredzē!

No viena foruma lasītāja esmu saņēmusi arī individuālu konsultāciju.

Vēlreiz visiem paldies! Turpinu lasīt un izzināt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **      **  ********   ********    ******   
 **  **  **  **  **  **  **     **  **     **  **    **  
 **  **  **  **  **  **  **     **  **     **  **        
 **  **  **  **  **  **  **     **  ********   **   **** 
 **  **  **  **  **  **  **     **  **     **  **    **  
 **  **  **  **  **  **  **     **  **     **  **    **  
  ***  ***    ***  ***   ********   ********    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727