UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Grandeg cūcība !!!!
Autors:
raihs
()
Datums: 20/02/2011 13:35
DsKs
Thanks!
Thanks!
Autors:
DsKs
()
Datums: 20/02/2011 13:48
raihs,ja laiks nespiez,ir verts vismaz reizi nedela izchapot lena gara pa lielveikaliem atslodzitei,jo gadas tiesam loti labas preces uz akcijam ... vakar ~ 2h tiri ari del ta,ari del ta,lai paskatitos kadas cenas ir lielveikalos un kadas piemeram mums piedava tas pats Sanistal,izstaigaju pa Depo un K-rauta ... vispar cenas pa pozicijam staiga diezgan interesanti
Autors:
Minhauzens
()
Datums: 20/02/2011 16:08
Domāju, kad tam poļu katlam nav ne vainas. Jo Ling Duo ražo labus katlus, salīdzinot ar citiem Poļu katliem. Par šiem konkrētajiem es nekur forumos neatradu sliktas atsauksmes.
Es katlus jau pētu un interesējos par tiem vairāk kā mēnesi. Es konkrēti meklēju kompāniju, kas arī uzstāda uzreiz katlus un taisa projektu. Daudzi ražotāji un tirgotāji, kas piedalās konkursā, ņem par projekta izstrāi līdz pat 300 Ls( kas ir pārsvarā) Bet KLIMOSZ ražoto katlu tirgotāji to dara par brīvu, jo kompānija ir ieinteresēta lai mēs pircēji dabūtu to projektu un viņi pārdotu. Es visulaik ar visām četrām biju par Grandeg, jo tas ir mūsu ražotājs. Bet tagad, kad man jāmaksā nauda par to, lai man izskaidrotu kā un kur jāslēdz ( tas tiek ielikts kopējās izmaksās par 200 Ls un nevar atteikties !!! ) jāmaksā nauda :(
Iepriekšējās uzstādīšanas izmaksas līdz 500 Ls arī bija oficiālas un ar PVN apliktas, nevis caur sētas durvīm !!!
Protams,ja nedabūšu to līdzfinansējumu, būšu spiests izvēlēties ko lētāku, jo katls tikuntā būs nepieciešams. Pat izskatu domu vecajam malkas katlam likt vienu vai divas akumulācijas tvertnes. Bet nu granulnieku labprāt vēlētos redzēt blakus vecajam malceniekam.
Es katlus jau pētu un interesējos par tiem vairāk kā mēnesi. Es konkrēti meklēju kompāniju, kas arī uzstāda uzreiz katlus un taisa projektu. Daudzi ražotāji un tirgotāji, kas piedalās konkursā, ņem par projekta izstrāi līdz pat 300 Ls( kas ir pārsvarā) Bet KLIMOSZ ražoto katlu tirgotāji to dara par brīvu, jo kompānija ir ieinteresēta lai mēs pircēji dabūtu to projektu un viņi pārdotu. Es visulaik ar visām četrām biju par Grandeg, jo tas ir mūsu ražotājs. Bet tagad, kad man jāmaksā nauda par to, lai man izskaidrotu kā un kur jāslēdz ( tas tiek ielikts kopējās izmaksās par 200 Ls un nevar atteikties !!! ) jāmaksā nauda :(
Iepriekšējās uzstādīšanas izmaksas līdz 500 Ls arī bija oficiālas un ar PVN apliktas, nevis caur sētas durvīm !!!
Protams,ja nedabūšu to līdzfinansējumu, būšu spiests izvēlēties ko lētāku, jo katls tikuntā būs nepieciešams. Pat izskatu domu vecajam malkas katlam likt vienu vai divas akumulācijas tvertnes. Bet nu granulnieku labprāt vēlētos redzēt blakus vecajam malceniekam.
Autors:
Minhauzens
()
Datums: 20/02/2011 16:31
specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Esmu līdzīgas izvēles priekšā, jo Grandeg pat
> bez cūcībām šķiet neadekvāti sacenojies. Vai
> esi pētījis Benekov katlus, kam pievērs
> lielāko uzmanību, kādus knifus esi atklājis
> starp ražotājiem?
Jā es viņus pamanīju pirmos. Diezgan labi ir, lasot un pētot sīkāk šo katlu. Bet tas ko es biju noskatījis bija Pelling 27 ( ja pareiz atceros) Bet cena ir 2200 Ls. Bet šī katla tirgotājs akal netaisa projektu un tas papildus tiek piedāvāts par 300 Ls.
-------------------------------------------------------
> Esmu līdzīgas izvēles priekšā, jo Grandeg pat
> bez cūcībām šķiet neadekvāti sacenojies. Vai
> esi pētījis Benekov katlus, kam pievērs
> lielāko uzmanību, kādus knifus esi atklājis
> starp ražotājiem?
Jā es viņus pamanīju pirmos. Diezgan labi ir, lasot un pētot sīkāk šo katlu. Bet tas ko es biju noskatījis bija Pelling 27 ( ja pareiz atceros) Bet cena ir 2200 Ls. Bet šī katla tirgotājs akal netaisa projektu un tas papildus tiek piedāvāts par 300 Ls.
Autors:
meeerin
()
Datums: 20/02/2011 16:44
KPFI finansējuma ietvaros ir jāveic vismaz 3 piegādātāju un uzstādītāju cenu aptauja. Ja grib Grandeg un tas ir tik dārgs, tad diez vai būs viegli atrast vēl 2 kas par to ir dārgāki, kaut gan ja labi grib visu ko var sarunāt.
Autors:
specs
()
Datums: 20/02/2011 16:53
Minhauzen, neskatoties uz to, ka esam konkurenti uz KPFI naudu varbūt varam sarakstīties ar meiliem ar mērķi radīt kvalitatīvus projektus, jo nekāda Ķīnas ābece jau arī tā nav.
Autors:
Didzisp
()
Datums: 20/02/2011 17:56
Nu nezinu, kā Latvijā nevar sarunāt mantu pa taisno no ražotāja. Vienkārši runāt nemāki, vai starpā tomēr ir kāds bodnieks. Man nesen puikam vajadzēja madraci pasūtī un nu kā pret sienu, cilveks, ar kuru runāju, neielaižās nekādās "sarunās". Es jūtu, ka kautkas nav tīrs un saku, ka gribu pašā razošanā aprunāties.Pie ražotāja arī nelaiž un vispār nesaka, kur razošana. Nu nācās citus ceļus meklēt un pēc stundas es jau biju cehā, kur par skaidru naudu man madraci pārdeva ievērojami lētāk. Izrādijās, ka "oficiālais ražotāja pārstāvis" saņem naudu no pārdotajiem madračiem un nav ieinteresēts uz kreisajiem darījumiem.Neticu, ka atradīsies kaut viens ražotājs, kurš negribēs skaidru naudu ņemt. Tā gan esmu dīvānus pircis, gan mēbeles un visur var sarunāt. Tur tak trakam jābūt, lai pirktu caur veikalu, ja preci ražo Latvijā. Starp citu, ražotājiem nav nekādas atlaides, jo gan dīvāns, gan krāsu bundža, gan apkures katls izmaksā cik izmaksā, tālāk jau sākas PVN, sociālais nodoklis, PVN, u.t.t. Protams ir lieli līgumi uz daudz izstrādājumiem, bet latvijas tirgotāji jau preci pārsvarā ņem uz realizāciju. Ja jums kāds piedāva atlaidi un saka ka tā ir ražotāja cena, tad starpā jau ir kāds tirgotājs un jūs nerunājat ar īsto ražotaju. Nu jā, ko nu es te stāstu, ja vajag preci ar visiem papīriem un PVNiem, tad jau ražotājam nav nekādas intereses riskēt un ņemties ar cilvēku, kurš visa šitajā ržzošanas un tirdzniecības sistemā neorientējas. Tad jāiet uz bodi :)
Autors:
Gatisbuildingredaktors
()
Datums: 20/02/2011 18:57
kad uzzināju par šo prejektu bija skaidrs ka grandegs centīsies mākslīgi paaugstināt savas cenas!
500LVL uzstādīšana, 200 apmācība smiekli nāk! Te kādām iestādēm būtu jāpaintresējas no kā sastāda tie izcenojumi!
500LVL uzstādīšana, 200 apmācība smiekli nāk! Te kādām iestādēm būtu jāpaintresējas no kā sastāda tie izcenojumi!
Autors:
Didzisp
()
Datums: 20/02/2011 19:14
Nu jā, jūs visi gribiet uzvārīties uz Eiropas naudas, bet ar ko tad Grandeg sliktāks. Gribēsi visu oficiāli, būs vien jādalās ar ražotāju :). Es tak visu laiku saku, ka visa tā Eirops mauda aizies visādākiem sertificētājiem, auditiem, tirgotājiem un citem liekēžiem. Nopirksi katlu pa kreiso bez PVN un citiem nodokļiem, samaksāsi kārtīgam mestaram uz ķepas un tas visu uzstādīs un visu iemācīs, gala rezultatā atkritīs visa tā birokrātija, papīri un citi stulbumi. Māja būs silta un visdrīzak viss tas izmaksās ētāk, mekā iet oficiālo ceļu. Nē, nu ja nevar mierīgi nakti gulēt, jo jūties parādā nodokļus valstij, tad protams viss jādara pēc likuma :)
Autors:
aaaa
()
Datums: 20/02/2011 19:21
Katlu bez PVN tāpat nedabūsi, un ja dabūsi - nebūs ne čeka, ne kādas garantijas. Vienīgais uzstādīšana oficiāli noteikti izmaksās 2-3x vairāk kā maksājot uz rokas. Ja tiešām 50% var dabūt atpakaļ, tad ir vērts to visu darīt, bet trakākais jau tas, ka nav nekādas garantijas - būsi visu par savu vai aizņemtu naudu uzstādījis, ar visiem nodokļiem, un mākslīgi sadārdzināto tāmi un beigās čušš vien būs - no Jevropas dabūsi pigu. Nu tad gan ir pamatīgi jaņi - par visu tiks pārmaksāts vismaz 30-40% apmerā.