UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Bioloģiskās attīrīšanas iekartas
Autors:
aaaa
()
Datums: 22/03/2011 12:46
Mašīnas piebraukšana mūsdienās vairs nav vajadzīga, jebkurš kanalizācijas rūķis ir aprīkots ar desmitiem metru garām caurulēm.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 22/03/2011 13:02
Nezinu gan, vēl tagad redzami cūku rakumi pie kaimiņu bedres 3 m no ceļa, kur rudenī piebuksējās zeltmuca...
Arī vienam betonvedējam reiz uzdāvināju caurules pagarinājumu, ko sāku jau nožēlot, jo nākamreiz, visticamāk, būs cits vedējs...
Arī vienam betonvedējam reiz uzdāvināju caurules pagarinājumu, ko sāku jau nožēlot, jo nākamreiz, visticamāk, būs cits vedējs...
Autors:
aaaa
()
Datums: 22/03/2011 13:42
[www.reklama.lv]
Man vienkārši radiem ir aka aiz mājas, bet piebraukt var tikai mājas priekšpusē. Nu jau kādus 5 gadus tā nav nekāda problēma, tiesa, pirms sauc mucu, ir jāpainteresējas, cik garas caurules viņiem ir. Ja nemaldos, esmu dzirdējis pat līdz 40m.
Man vienkārši radiem ir aka aiz mājas, bet piebraukt var tikai mājas priekšpusē. Nu jau kādus 5 gadus tā nav nekāda problēma, tiesa, pirms sauc mucu, ir jāpainteresējas, cik garas caurules viņiem ir. Ja nemaldos, esmu dzirdējis pat līdz 40m.
Autors:
ruukiitis
()
Datums: 22/03/2011 14:34
J.
jā es par Biotex runāju.
Tevis pieminēto problemu neesmu novērojis kaut vai tāpēc ka mums nav problemas ar superaugstu gruntsūdeni. Grodos viņi savu brīnumu liek lai kautkādi koku saknes vai kādi citi Dabas brīnumi (žurkas) ārējo apvalku nesabojā.
Tie puiši man ar mēģināja iestāstī ka "dūņas"ir baisi labais mēslojums, bet zini es kautkā tomēr Zeltmašīnu izsaukšu. vienreiz gadā lai izpumpē un tad pašam pa saviem mēsliem nebūs jākrāmējas. Dārza sūknis speciāli jāpērk, jātīra, jāizdomā kur uzglabāt utt. ~15 Ls mani bankrotā ceru neiedzīs.
jā es par Biotex runāju.
Tevis pieminēto problemu neesmu novērojis kaut vai tāpēc ka mums nav problemas ar superaugstu gruntsūdeni. Grodos viņi savu brīnumu liek lai kautkādi koku saknes vai kādi citi Dabas brīnumi (žurkas) ārējo apvalku nesabojā.
Tie puiši man ar mēģināja iestāstī ka "dūņas"ir baisi labais mēslojums, bet zini es kautkā tomēr Zeltmašīnu izsaukšu. vienreiz gadā lai izpumpē un tad pašam pa saviem mēsliem nebūs jākrāmējas. Dārza sūknis speciāli jāpērk, jātīra, jāizdomā kur uzglabāt utt. ~15 Ls mani bankrotā ceru neiedzīs.
Autors:
J
()
Datums: 22/03/2011 19:50
Aigi Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pašam pavasarī būs jāatsūknē, jo paša
> muļķības dēļ nedaudz sačakarēju procesu,
> aizbraucu slēpot uz 2 nedēļām un
> nepārregulēju kompresoru, tā rezultātā
> dūņas (baktērijas) savairojās pārāk daudz un
> pacēlās kopējais līmenis iekārtā, kas draud
> ar neatīrītā ūdens sajaukšanos ar attīrīto.
> kas protams nav labi.
>
Tātad braucot prom tas kompresors jaizslēdz, lai baktērijas pārāk nesavairojas, ja?
-------------------------------------------------------
> Pašam pavasarī būs jāatsūknē, jo paša
> muļķības dēļ nedaudz sačakarēju procesu,
> aizbraucu slēpot uz 2 nedēļām un
> nepārregulēju kompresoru, tā rezultātā
> dūņas (baktērijas) savairojās pārāk daudz un
> pacēlās kopējais līmenis iekārtā, kas draud
> ar neatīrītā ūdens sajaukšanos ar attīrīto.
> kas protams nav labi.
>
Tātad braucot prom tas kompresors jaizslēdz, lai baktērijas pārāk nesavairojas, ja?
Autors:
Daniliano
()
Datums: 22/03/2011 22:58
Baktērijām lai tās vairotos un pilvērtīgi veiktu savu darbu, nepietiek ar gaisu vien. Tām arī ir ļoti svarīga barība-tie labumi ko novadam uz attīrīšanas iekārtu. Gribētos domāt, ka aizbrucot prom no mājas uz kādu ilgāku laiku, baktērijas tieši dēļ barības trūkuma pašas samazinās savu skaitu neskatoties uz to ir šim gais vai nav. Ne velti lielajās attīrīšanas iekārtās reizēm(kad ir maz notekūdeņu) tieši tiek pievienota "fiksā" barība(piem. metanols), lai uzturētu mikrorganismu koloniju lielumu "kaujas" gatavībā.
Autors:
Aigi
()
Datums: 23/03/2011 10:55
Daniliano ir taisnība, jo ja nav papildus notekūdeņu, tad baktērijas ēd pašas sevi un to skaits samazinās, līdz ar to attīrītais ūdens daudzums samazinās un no akas aiztek projām mazāk, līdz ar to neattīrītais paceļ kopējo līmeni akā -nedaudz neprecīzi uzkastīju savā postā.
Ja nav gaisa padeves, to aktivitāte samazinās, prasti runājot, tās iemieg ziemas miegā, līdz ar to kopējais skaits nekrīt tik ātri kā ar gaisa padevi.
Manā gadījumā gaiss tika pūsts kā parasti, tas ir 15min. stundas laikā, un 10 dienu laikā protams, ka ievērojami samazinājās baktēriju skaits, attīrītais ūdens droši vien bija tuvu 0, bet neattīrītais krājās, visa rezultātā iekārtas pāris sadaļas saplūda kopā, labi ka, centrālā daļa (no kura tek tīrais ūdens uz papildus aku) bija joprojām tīra un arī pārbaudot banktēriju koncentrāciju tā bija normas robežās - pasmēlu no akas burkā un pēc +/-5 stundām, kad nosēžas ūdens sanāca, ka ap 40% ir dūņas un 60% ūdens, kas skaitoties o.k.
Tagad pēc meneša līmenis ir nokrities, bet joprojām augsts.
Ja nav gaisa padeves, to aktivitāte samazinās, prasti runājot, tās iemieg ziemas miegā, līdz ar to kopējais skaits nekrīt tik ātri kā ar gaisa padevi.
Manā gadījumā gaiss tika pūsts kā parasti, tas ir 15min. stundas laikā, un 10 dienu laikā protams, ka ievērojami samazinājās baktēriju skaits, attīrītais ūdens droši vien bija tuvu 0, bet neattīrītais krājās, visa rezultātā iekārtas pāris sadaļas saplūda kopā, labi ka, centrālā daļa (no kura tek tīrais ūdens uz papildus aku) bija joprojām tīra un arī pārbaudot banktēriju koncentrāciju tā bija normas robežās - pasmēlu no akas burkā un pēc +/-5 stundām, kad nosēžas ūdens sanāca, ka ap 40% ir dūņas un 60% ūdens, kas skaitoties o.k.
Tagad pēc meneša līmenis ir nokrities, bet joprojām augsts.
Autors:
J
()
Datums: 24/03/2011 09:27
Bet kā tad ar to iekārtu uzvedību augstu gruntsūdeņu gadījumos? Vai nespiež ārā no zemes, vai arī tās tiek kaut kā speciāli noenkurotas?
Autors:
anna
()
Datums: 15/04/2011 12:13
Man ir Traidenis bioloģiskā attīrīšanas iekārta un esmu patiešām ļoti apmierināta.Ļoti iesaku tieši šo iekārtu, jo tā ir ļoti vienkārša. Citām ir daudz visādu maziņu trubiņu, kuras pēc tam aizsprūst ciet, ko izjutām ar iepriekšējo iekārtu, bet šī jau 3 gadus darbojas bez problēmām.
Autors:
incis
()
Datums: 05/05/2011 11:55
ūdens ir gan plastmasas bundulī, gan apkārt viņam, un tā tam it kā jābūt, tur viss burbuļo. Mums ir jau 4 gadus un viss strādā, nekas nesmird
Pašreizējā: 2 no 3